Iikka Kivi

Melkein koomikko.

Spontaaniuden tuntu stand upissa on illuusiota, väittää Iikka Kivi.
Spontaaniuden tuntu stand upissa on illuusiota, väittää Iikka Kivi.

Iikka kivi, järjestät remakkaa joka toinen tiistai, kerro siitä vähän. Ymmärsinkö, että Zaani on tässäkin taustalla häärimässä?

"Zaani järjesti viime syksynä open mic -klubia 45 Specialissa, mutta laiskana miehenä antoi sen perinnöksi ensimmäiselle kaksikolle, jolla on jauhoja edes pussin puoliväliin - eli minulle ja Esa "Awe" Vengasaholle."

Tykkäät aika paljon alapäähuumorista. Eikö se ole aika helppoa? Mennään sieltä missä aita on matalin.

"Pyrin kirjoittamaan monipuolisempia juttuja, mutta jostakin ne pippelit usein paikalle heilahtavat. Vähän niin kuin hattivatit. "

Nauran usein omille jutuilleni. Miten pääsisin esiintymään?

"Ilmoittaudut hyvissä ajoin Remakan Facebook-sivun kautta. Sen jälkeen tulet keikkapäivänä liian aikaisin paikalle, käyt oksentamassa kymmenen minuuttia ennen vetoa, koet lavalla elämäsi mahtavimman tunteen ja et muista jälkeenpäin koko touhusta mitään."

Miten open mic on yleensä sujunut?

"Hämmentävän hyvin. Myötähäpeän hetket ovat olleet vähissä ja Oulusta on muutamassa kuukaudessa löytynyt useampi todella lupaava tekijä."

Onko illan setin koostaminen kasaan työläs prosessi?

"Työläämpää kuin moni varmasti kuvittelee. Stand upin hienoushan on siinä, että huolellisella kirjoittamisella ja harjoittelulla esiintymiseen saadaan spontaaniuden tuntu, mutta se on puhdasta illuusiota. Koomikolla kestää kuulemma seitsemän vuotta saada kasaan ensimmäinen hyvä 20 minuutin setti."

Onko keikka koskaan epäonnistunut?

"Useampikin keikka on epäonnistunut ja takana on myös yksi omasta ylimielisyydestä johtunut täydellinen lavakuolema. Se kammottava hetki, kun mikään juttu ei mene läpi ja oma esitys muuttuu jokaisen jutun myötä hirvittävämmäksi sukeltamiseksi."

Voiko yleisö olla paska? Stand-up komiikassahan perinteisesti on tämä "what a great audience"

"Huono yleisö ei koostu huonoista ihmisistä vaan ihmisistä, jotka ovat aloittaneet etanolin nauttimisen monta tuntia ennen keikkaa eivätkä sitten jaksa humalatilaltaan keskittyä, kun omat jutut tuntuvat hauskemmilta."

Onko stand-up koomikoilla bändäreitä?

"En tiedä, mutta lupaan kertoa heti, kun minusta tulee koomikko. Olen kyllä kuullut huhua, että joku koomikoista olisi ollut joskus naisen kanssa, mutta eihän se kovin uskottavalta kuulosta."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi