Ikean lihapullat muuttuvat biokaasuksi Vantaalla

Ruokahävikistä jalostettua biokaasua voi tankata Vantaalla huonekalujätin ja Gasumin yhteistyössä.

Kuva: Colinda McKie / Fotolia

Puoli-ilmaisista lihapullistaan tuttu Ikea haluaa avata kaikkien tavaratalojensa yhteyteen kaasutankkausaseman, jonka biokaasu jalostetaan Ikean ravintoloiden ruokahävikistä. Nyt avattiin kaasutankkausasema Vantaalla ja Suomen ensimmäinen, maaliskuussa avattu Ikean kaasutankkausasema löytyy Espoosta.

Bensiiniä ympäristöystävällisemmän polttoainevaihtoehdon ympärille rakennetulla kampanjalla Ikea pyrkii tavoitteisiinsa kiertotaloudessa ja kaasuaseman tarjoava perinteinen kaasuyhtiö Gasum promoaa samalla omaa siirtymäänsä ympäristöystävällisempään kaasuun.

”Haluamme ottaa aktiivisesti käyttöön uusia kiertotalouden keinoja. Kumppanuus Gasumin kanssa on esimerkki siitä, kuinka voimme yhteistyöllä kannustaa ja inspiroida ihmisiä kestävämpiin arjen valintoihin. Hyödyntämällä ravintoloissamme syntyvän ruokahävikin autojen polttoaineeksi tarjoamme asiakkaillemme, henkilökunnallemme ja yhteistyökumppaneillemme vastuullisen tankkausvaihtoehdon”, sanoo IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen.

Hävikin muuntaminen biokaasuksi on osa Ikean kunnianhimoista tavoitetta saada kaikki Ikea-tuotteet kierrätettäviksi vuoteen 2030 mennessä.

”Työmme kiertotalouden edistämiseksi on hyvin kunnianhimoista. Tavoitteemme on muun muassa, että vuoteen 2030 mennessä IKEA-tuotteet ovat 100-prosenttisesti kierrätettyä, kierrätettävää tai uusiutuvaa materiaalia”, toteaa Lehtinen. 

Biokaasulla käyvien autojen määrä on vielä pieni, mutta kasvussa. Gasumin Jani Arala arvioi, että niiden määrä on kasvanut parissa vuodessa alle 2000 autosta 5 500 autoon.

2 kommenttia

Hmm Hmm

28.9.2018 12:18

On siis vastuullista tuottaa ensin lihaa jumalattomilla päästöillä ja laittaa se surutta hävikkiin vain päätyäkseen autojen polttoaineeksi. Mikähän lienee tuotteen hiilijalanjälki?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nottatuota

12.10.2018 22:47

Suurin osa kaasusta on venäläisperäistä maakaasua mitä putkissa ja liikkuu ja autontankkiin laitetaan. Tuottaa palaessaan kasvihuonekaasuja ja lisää dollareita Putinin taskuun. Eli ei jatkoon viherpesusta huolimatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi