Ikean uusin lelusuunnittelija on suomalainen Miro: "Piirtämiseen meni neljä minuuttia"

Täpy-koira on muuttunut 7-vuotiaan Miron piirroksesta oikeaksi leluksi, ja se on nyt Ikea-tavarataloissa myynnissä.

Kuva: Ikea

"Haluaisin antaa Täpy-koiran kaikille mun kavereille", sanoo 7-vuotias Miro

Hän on yksi Ikean uuden hyväntekeväisyyskampanjan lelujen suunnittelijoista. Kirjoitimme vuosi sitten Ikean pehmoleluvalikoimasta, jonka lelut ovat suoraan maailman lasten kynistä. Tänä vuonna lelujen mukana on siis yksi suloinen suomalaista designia uhkuva lelu.

"Olemme odottaneet Täpy-koiran saapumista innolla, ja pian lapset pääsevät leikkimään sen kanssa niin Suomessa kuin maailmalla. Täpy-koira on todellinen hyväntekijä, sillä lelukampanjan lahjoituksilla tuetaan lasten leikkimistä ja kehitystä ympäri maailman. Lisäksi IKEA Suomi lahjoittaa Miron kotipaikkakunnan Ylivieskan Pelastakaa Lapset ry:lle 1 euron jokaisesta Suomessa myydystä isosta Täpy-koirasta", kertoo IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto.

Kuva: Ikea

Hyväntekeväisyyskampanjan lelut ovat myynnissä 20.11.–24.12. tai niin kauan kuin niitä riittää. Mukana on kymmenen maailman lasten piirtämää pehmolelua. Kampanjan aikana jokaisesta myydystä lasten lelusta, pelistä ja kirjasta lahjoitetaan yksi euro hankkeisiin, jotka tukevat lasten oikeutta leikkiä ja kehittyä.

Samaan aikaan Ikeassa haetaan uusia lelusuunnitelmia. Tämän vuoden suunnittelukilpailu on käynnissä 24.11. saakka, ja siihen voi osallistua joko tavarataloissa tai postittamalla valmiille suunnittelupohjalle tehdyn designin Ikeaan. Kilpailu on avoin kaikille alle 13-vuotiaille lapsille.

Videolla suunnittelija kertoo lisää luovasta prosessistaan: 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi