Ilmava video tribuuttina hurjapäälle

BMX-ajaja Dane Searlsin muistoksi koostetussa videossa vilahtavat suomalaisista Eero Ettala ja Ari Vatanen.

Ihmiset ovat ihmeellisiä.
Ihmiset ovat ihmeellisiä.

Toisille vauhdin ja vaaran hakeminen elämään on pakollista. Yksi heistä oli 23-vuotias BMX-pyöräilijä Dane Searls, joka tuli tiensä päähän loppuvuodesta. Searls oli voittanut pari päivää aiemmin maailmanmestaruuden sarjalla huimia BMX-hyppyjä. Voitonjuhlat saivat karun päätöksen, kun Searls epäonnistui yrityksessään hypätä hotellin parvekkeelta altaaseen. Hyppy jäi asfaltille ja Searlsin tarina päättyi viiden koomapäivän jälkeen sairaalaan.

Youtubessa löytyy Searlsin kunniaksi tehty Riders Are Awesome -video, joka esittelee extremelajien hurjimpia temppuja. Moottorikelkkakuskit, lumilautailijat, BMX-pyöräilijät, laskettelijat, parkouraajat ja sukeltajat maailman huipulta pistävät parastaan. Suomalaisista mukana ovat lautailija Eero Ettala sekä Paris-Dakarin hiekkaa pöllyttävä Ari Vatanen.

Video on samalla vastine People Are Awesome -videoille, jotka ovat keränneet kymmeniä miljoonia katsojia. Niissä meininki on sama, mutta mukaan on otettu ihmisten ihmeellisyyksiä hieman laajemmalla skaalalle. Mukana on golfia, korista, futista ja voimistelua. Vuoden 2011 People Are Awesome -pätkällä suomalaisista on mukana futismaalivahti Lassi Hurskainen tarkkoine jalkoineen.

Citius, altius, fortius. Kesäolympialaisten kynnyksellä voitaisiin miettiä, onko olympialajien valinnassa aivan ajantasalla. Videoiden esittelemissä lajeissa mennään todella nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi