Irlantilaiskylä haluaa lievennystä rattijuopumuslakiin - ehkäisee masennusta ja itsemurhia

Kunnanvaltuutettu on huolissaan ihmisten eristäytymisestä. Valtuutettu sattuu olemaan myös paikallisen pubin omistaja.

Aloite sallisi muutaman tuopin ennen rattiin tarttumista.
Aloite sallisi muutaman tuopin ennen rattiin tarttumista.

Pieni irlantilainen Kilgarvan kylä on noussut kansainvälisiin otsikoihin kunnanvaltuuston äänestettyä laillistetun rattijuopumuksen puolesta. Uuden aloitteen mukaan kyläläiset voisivat juoda muutaman tuopin ennen kuin ajavat kotiin, uutisoi Guardian-lehti.

Aloite meni läpi Kerryn läänin kunnanvaltuustossa äänin 5-3. Aloitteen alullepanija, sitoutumaton kunnanvaltuutettu Danny Healy-Rae, on sattumoisin myös paikallisen pubin omistaja. Hänen mukaansa lakimuutos auttaisi ehkäisemään masennusta ja itsemurhia.

"He ajavat pienillä teillä, usein traktoreilla, joilla on hyvin vähän liikennettä. On väärin, että heitä kohdellaan samalla tavalla kuin muita autoilijoita. He eivät ole koskaan tappaneet ketään", mies viittaa pubin asiakkaisiin.

Aloite rajoittaisi juomisen "kahteen tai kolmeen" tuoppiin ennen kotiinlähtöä. Lisäksi autoilijan pitäisi pysyä hiljaisilla teillä ja ajaa mahdollisemman hitaasti.

Kunnanvaltuutetun mukaan hänen ehdotuksensa elvyttäisi sekä paikallista pubikultuuria että syrjäisellä maaseudulla asuvien ihmisten seuraelämää, joka on käytännössä kuivunut kasaan tiukempien rattijuopumuslakien tultua voimaan

"Tällä hetkellä heidän ainoa tapansa päästellä höyryjä on juoda kotona pullo viskiä. Moni masentuu, ja osalle itsemurha on ainoa ulospääsy", hän lisää.

Seuraavaksi aloite siirtyy oikeusministerin harkintaan, joka päättää otetaanko asia käsittelyyn hallituksessa. Liikenneturvallisuusviranomaiset kritisoivat aloitetta ja muistuttavat, että suurin osa kuolemantapauksista ja loukkaantumisista tapahtuu maaseudulla. Myös osa Kerryn kunnanvaltuutetuista suhtautuu aloitteeseen kielteisesti.

"Masennus aiheuttaa itsemurhia, ei se, että et pääse baariin. Kilgarvassa on muutakin tekemistä kuin baarissa istuminen", toteaa kunnanvaltuutettu Gillian Wharton-Slattery.


Lähde: Guardian

2 kommenttia

Anonyymi

27.3.2013 10:27

Gillian Wharton-Slattery, kohtuullisen vakuuttavasti kuulostaa kukkahattutädiltä:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jori_zdfg

28.3.2013 12:09

Joo, rattijuopot on tosi jees. Kukkahattutädit on ihan tyhmiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi