Itä-Helsingin keittiöpäällikkö

Steen1 kattaa perheelleen perinteisen joulupöydän.

“Jos rahat on vähissä, ihmeitä syntyy hyvästä seurasta, pastasta, tomaattimurskasta, valkosipulista ja paketista metukkaa.”
“Jos rahat on vähissä, ihmeitä syntyy hyvästä seurasta, pastasta, tomaattimurskasta, valkosipulista ja paketista metukkaa.”
Täältä pesee vittu asiantuntemusta. Rakkaudesta ruokaan. Raksamies-rap-artisti-radiotoimittaja Steen1 on koulutukseltaan ravintolakokki.

Paikka on kolmilapsisen perheen koti Herttoniemessä. Eteinen on täynnä värikkäitä talvivaatteita, ja ruokapöydän peittää Ihaa-vahakangas. Artistin valtakunta on keittiö.

“Laitan aina koko perheen safkat, eikä yksikään frendi lähde täältä nälkäisenä. Olkaa hyvä ja käykää pöytään. Tää resepti syntyi nyt.”

Katso siis vasemmalle ja kokeile, City suosittelee. Kana-pekoni-aurajuusto on loistava yhdistelmä, jonka juju piilee suolaisuudessa ilman lisäsuolaa. Seuraksi sopivat uunissa rapeutetut sämpylät ja niiden täytteeksi punainen pesto.

“Mausteista paras on paprikajauhe. Kun sitä paistaa oliiviöljyssä, kermakastikeeseen tulee eloa.”

Ok, mutta missä on se vihainen mies?

“Hei, oon just laittanut safkaa. Nytkö pitää ruveta poliittiseksi?”

Taustan soundtrack ojentaa käden: “Fuck John Ashcroft!”

“Vihaan kaikkea amerikkalaista. Sanoin kauan ennen Super Size Me:tä, että Mäkin safkoissa on addiktoivia aineksia. Oon harkinnut myös kasvissyöntiä, koska jostain kesäkurpitsa-roquefort-valkosipulipastasta ei edes huomaa, että siitä puuttuu liha.”

“Toinen juttu on valmiit mikroannokset. Ne on surullista yksinäistä safkaa. Pienet pakkaukset eristää ihmiset toisistaan, ja niistä puuttuu se maku, että joku on tehnyt tän. Mulle ruoan arvo on siinä, että vietetään yhdessä aikaa. Skloddeille kokkaan mahdollisimman terveellisesti.”

Kun Steen pitää juhlat, tarjolla on kymmenen wokillista chili con carnea muoviämpäreissä.

“Syödään sitä pitkin päivää ja ryypiskellään. Perkeleen tulinen chili con carne käy myös sellaiseen kaikki vihaa mua -psykoosikrapulaan, josta jää sänkyyn ihmisen kokonen hikiläikkä.”

Ulkona syödessä eteen on saatava haarukka, veitsi ja posliinilautanen.

“Jos meillä on vaimon kanssa yhteinen vapaapäivä, Kaisaniemen Kamelissa menee tuntikausia. Parasta texmexiä saa Fondasta.”

Entä idän joulu?

“Perinteinen joulupöytä! Teen omaa smetanalohta ja paistan uunin kokoisen kinkun. Jouluna rentoudutaan ja syödään - ja tehdään eniten itsemurhia. Käykää ihmiset pyytämässä se naapuri yhdelle glögille.”

Hellapoliisi

Jääkaapissa: Maitoa, olutta, tomaattia, salaattia, punaista pestoa, jalopenoja, jauhelihaa ja lasten lääkkeitä.

Ratsia

  • Perunaa: Ei
  • Pippurimylly: Ei
  • Viinipullon ilmaaja: Ei
  • Teepallo: Ei
  • Munakuppi: Ei
  • Biojäte: Kyllä

Resepti

Kanapekoniaurajuustopasta 4:lle

  • 150-200 g pekonia
  • 250 g kanaa
  • 1 pkt (n. 170 g) aurajuustoa
  • 2,5 dl kevyttäruokakermaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 kiinalainen valkosipuli
  • tuoretta oreganoa
  • paprikajauhetta, basilikaa, cajun-maustetta
  • oliiviöljyä
  • fettuccine-pastaa

Paista öljyssä sipuli, valkosipuli, pekoni ja puolet tuoreesta oreganosta. Kun pekoni on kypsää, lisää kana ja kypsennä se päällisin puolin. Lisää kerma ja aurajuusto. Kun aura on sulanut, lisää loput mausteet. Keittele kokoon n. 30 min.

Juoma: Punaviini: Nipozzano Riserva Chianti.

Soundtrack: Immortal Technique: Revolutionary Volume 2.

1 kommentti

Rait

14.12.2004 14:28

Stenkan mätöt on kyl aina ollu tosi maukkaita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi