Jani Bäckman

Monikäyttötoppari.

Jani ”Batman” Bäckman on pelannut tällä kaudella FC Lahden keskuspuolustajana, mutta hätätilanteessa miehen voi panna vaikka maaliin.
Jani ”Batman” Bäckman on pelannut tällä kaudella FC Lahden keskuspuolustajana, mutta hätätilanteessa miehen voi panna vaikka maaliin.

FC Lahden keskuspuolustaja Jani Bäckman ei käytä valkoisia sukkia.

Serkkusi Jari Europaeus ja setäsi Hannu Bäckman ovat futiksen Suomen mestareita. Mitä muita lajivaihtoehtoja sinulla oli nuorempana?

"Muut lajit eivät käyneet mielessäkään. Kaikki perheessäni pelasivat, äiti ja isä tapasivat jalkapallokentällä. Onneksi tyttöystäväni ei ymmärrä mitään jalkapallosta. Mun ei tarvitse viedä töitä kotiin."

Moni futari näyttää kentälläkin mannekiinilta. Kuinka vanhanaikainen pelaaja olet?

"Kentän ulkopuolella laitan tukan kuntoon ja pukeudun tyylikkäästi, mutta kentällä sellaisesta ei ole apua. Pari peliä pelasin punaisilla kengillä, ja broideilta tuli heti kuittia, että mitkä noi on. Nykyään alkaa olla jo vaikea löytää täysin mustia jalkapallokenkiä."

Olet paljasjalkainen helsinkiläinen. Kuinka juntteja lahtelaiset ovat asteikolla 4–10?

"Olen pelannut myös Pietarsaaressa ja Valkeakoskella. Sanotaan 7,5. Kaupungilla huomaa ihmisten pukeutumisesta, ettei olla Helsingissä. Jätkillekin olen yrittänyt sanoa, että unohtavat ne valkoiset sukat. Varsinkin Köselle (Ibrahim) on pitänyt usein huomauttaa."

Rooster Pub vai Teerenpeli?

"Teerenpeli talon oman o-luen ja kivan terassin takia, vaikka ei se satamaa voita."

Pystyt pelaamaan useilla pelipaikoilla. Mikä on suosikkipaikkasi?

"Olen pelannut kaikilla paikoilla. Junioreissa pelasin vuoden maalivahtina, ja kerran Ykkösessä pelatessani olin Torniossa maalissa viimeiset 10 minuuttia. Ehkä mut hankittiin Lahteen siksi, että olen niin monikäyttöinen. Tykkään pelata siellä, missä peli kulkee, mutta keskialue on tutuin. Topparin tontista tykkään koko ajan enemmän ja enemmän."


FC Lahti – FC Haka Hiihtostadionilla 20.6. kello 18.30.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi