Jarno Hiltunen

Jarno Hiltunen päätti pistää kasaan ilmaisfestarin ilman aiempaa kokemusta. Se onnistui.

Jarno Hiltusen kesän ykkösfestari on Provinssirock, joka järjestetään samaan aikaan Turku Distortionin kanssa.
Jarno Hiltusen kesän ykkösfestari on Provinssirock, joka järjestetään samaan aikaan Turku Distortionin kanssa.

Art Director Jarno Hiltunen ja myyntimies Henry Valkonen päättivät tammikuussa, että kesällä järjestetään ilmainen festivaali. Näin sai alkunsa raskaan musiikin festari Turku Distortion.

"Olen nopean toiminnan mies. Viikon kuluttua ensimmäisestä palaverista luvat olivat jo vetämässä. Sitten asiat alkoivatkin rullata todella nopeasti", Hiltunen kertoo.

Sinulla on levy-yhtiö Bad New Music. Mikä uudessa musiikissa on pahinta?

"Perustimme levy-yhtiön yhdessä bändini Shades of Nowheren kanssa. Kuuntelen aika vähän radiota, joten en osaa sanoa uusista artisteista oikein mitään. Ainakaan en uskalla sanoa, onko joku erityisen huono. Hardcore-metalli ja sellainen örinähevi on ehkä noussut pinnalle vähän liikaa, ja perinteinen rock-musiikki on jäänyt taka-alalle."

Järjestätte festareita nyt ensi kertaa. Mitä ongelmia olette kohdanneet?

"Hankalinta on ollut ehkä lupien hakeminen. Aloitimme onneksi järjestelyt nopeasti. Ainoastaan järkkäreiden luvat hoidettiin vähän viime tingassa. Sponsoreiden, yhteistyökumppaneiden ja bändien hankinta taas on ollut yllättävän helppoa. Harmittaa, että monelle potentiaaliselle bändille on jouduttu sanomaan ei, koska ohjelma on jo lyöty lukkoon."

Soitat bändissä kitaraa. Kummalla käy parempi flaksi: festaripromoottorilla vai kitaristilla?

"Kitaristilla, aivan varmasti. Festaripromoottori on aivan liian kiireinen! Ainakaan vielä kukaan ei ole tullut tekemään tuttavuutta backstage-passien toivossa."

Olet kotoisin Pellosta. Kuuletko usein sanontaa "kuin pellosta repäisty"?

"En ole tainnut kuulla tuollaista kertaakaan. Sen sijaan sanonta ’eletään kuin pellossa’ on tutumpi."

Mitä samaa on lappilaisissa ja turkulaisissa?

"Kyllä he tuntuvat olevan vähän eri maailmoista. Turkulaiset ovat sisäänpäin lämpiäviä, lappilaiset rempseitä. Olen asunut Turussa neljä vuotta, eikä murre ole vieläkään tarttunut. Päinvastoin, oma Lapin murteeni on tainnut tarttua muihin. Kosketinsoittajamme on Muoniosta, joten me kuullaan kyllä jonkin verran lappilaisvitsejä bändikavereilta."

Turku Distortionissa järjestetään myös lätkäskaba. Paljonko sinulla on jääkiekkokeräilykortteja?

"Mulla on niitä kauhea kasa. Ainakin pari–kolme kansiollista NHL:ää ja SM-liigaa, ja joku harvinaisempi NHL-kortti jossain. Tai ainakin se oli silloin harvinainen ja arvokas, ei niistä kai enää nykyään mitään makseta. Olin junnuna jääkiekkomaalivahti, mutta sitten kitaransoitto vei mielenkiintoni."

Terveisesi omista festareista haaveileville.

"Lupa-asiat kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon. Sponsorit ovat tärkeitä, varsinkin jos haluaa järjestää ilmaistapahtuman. Me päästään plussalle sponsorien ja olutmyynnin ansiosta. Kannattaa aloittaa maltillisesti: aluksi monta pientä bändiä ja yksi iso vetonaula, ja joka vuosi vähän suuremmin."


Turku Distortion Moision kentällä, Moision koulutie, 16.6. klo 11 alkaen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi