Jasper Pääkkönen

Julkinen elämäni

Kaksi ja puoli vuotta sitten Jasper Pääkkönen oli Suomen teini-idoli numero yksi. Saku Salin syöksyi suomalaisiin olohuoneisiin miltei jokaisena arki-iltana. Isoäideille ja äideille Jasper oli meidän Saku, tyttärille märkä uni, useille teinipojille epäilyttävä homotus.

Vasta nyt, Pahat pojat -elokuvan myötä, Jasperilla on mahdollisuus osoittaa osaamisensa.

Ja, oletteko huomanneet, kaiken alleen peittäneestä pintajulkisuudesta huolimatta, ette te hänestä mitään tiedä.

Keväällä 2000 toimittaja Walter de Camp soittaa Jasper Pääkköselle. Nippu Cityn nuorimpia mieslukijoita on näreissään. Jasper perkele hilluu aina kaupungilla, onko sillä noussut kusi hattuun, kun sen näkee nykyään joka paikassa, kysytään Sisäpiiri-palstalle jätetyssä kirjeessä.

Walter saa vastauksensa ja puhelu on loppumaisillaan, kun Jasper pyytää apua. Hän on hukassa. Kadun toiselta puolelta huudetaan “vitun homomulkku”, toiselta puolelta vannotaan ”mä rakastan sua” ja jossain kaukana Lapissa pappi täyttää esirukouspyyntöä: voimaa Saku Salinin äidille, ettei se ratkeaisi taas ryyppäämään. Kuinka valtavaan julkisuuteen tulee suhtautua?, Jasper kysyy Walterilta.

Valtava on juuri oikea sana.

Kun Salatut elämät -tv-sarjan ensimmäinen jakso esitettiin 16.2.1999, tekijäkaarti ja mediaväki kokoontuivat Highlight-ravintolaan Fredrikinkadulle. Kymmenessä minuutissa Saku – Jasper siis - oli tehnyt selvää jälkeä tyttöjen sydämissä. Kännykkään alkoi sadella puheluita ja tekstiviestejä. “Oletko sä Saku” viesteissä kysyttiin, kapulaan huohotettiin. Lauantai-iltaisin, kun Jasper tuijotti kotisohvallaan tv:tä ystäviensä kanssa, hänen peukalonsa lepäsi Nokian 5110:n punaisella napilla valmiina tappamaan kaikki saapuvat puhelut. Rohkaisukaljoissa teinejä ei pidellyt mikään. Yhden illan aikana puheluita saattoi tulla puolisen tuhatta. Ei tuollaisesta suosiosta kukaan nuori mies voi olla viehättymättä, vaikka mitä sanoisi. Jasperin mukaan kännykän numero muuttui salaiseksi vasta kahden kuukauden kuluttua, koska numeron vaihtamisessa on omat hankaluutensa. Uskoo, ken haluaa.

Kolme kuukautta Salatut elämät -sarjan startista Saku Salinin tunsivat kaikki. Cityn lukijat valitsivat 18-vuotiaan Jasperin maan 10. seksikkäimmäksi mieheksi, edelle ehtivät vain Teemu Selänteen ja Göran Porvalin kaltaiset kiintotähdet.

“Sen silmiin voisi hukkua”, naislukijat perustelivat.

Missä tahansa muussa länsimaassa moinen suosio olisi tarkoittanut myös rahaa. Monikansallisen tuotantoyhtiön, Pearsonin, tuottama Salatut elämät on kaikkea muuta kuin kultakaivos siinä näytteleville nuorille harrastelijoille. Jasperin kaltainen megatähti ansaitsi kuukaudessa huonommin kuin ahkera kerrossiivooja, koulutukseen nähden sekin oli toki hyvin. Ja toisaalta: maasta tuskin olisi löytynyt teiniä, joka ei olisi hypännyt Pääkkösen pöksyihin, mielessä tai toisessa. Mutta toki Jasperilla oli mahdollisuus hankkia lisätuloja.

“Salatut elämät -sarjan suosikkinäyttelijä Jasper Pääkkönen (Saku) laajentaa ammattitaitoaan myös keikkarintamalla. Tiukkojen kuvausaikataulujen lomassa Jasper on valmiina erilaisiin tapahtumiin nimmari-/juontokeikoille. Vihdoinkin faneilla on siis mahdollisuus tavata idoliaan livenä”, ohjelmatoimisto Dex-viihde markkinoi saippuatähteä kissanristiäisiin.

Ja fanit tapasivat idolinsa. Jasper juonsi Tiktakin keikkoja, markkinoi gsm-liittymiä Raisiossa, hehkutti Kymijoki-päiviä Kotkassa, kiersi valtakuntaa Tea Khalifan parina Elämä on Parasta Huumetta -kampanjassa ja allekirjoitti pakolaissopimuksen mukaisen vetoomuksen turvapaikkaoikeuden kunnioittamisesta yhdessä Martti Ahtisaaren, Jorma Ollilan, Georg von Wrightin ja viiden muun suomalaisen “huippuvaikuttajan” kanssa.

Jep, Jasper oli supertähti.

Joulukuussa 2002 pöly on laskeutunut ja Jasper Pääkkönen istuu kiinalaisravintola Bamboo Centerin pikkuruisessa pöydässä Annankadulla. Jasperin kaulassa, malvan värisen Pepe Jeans -paidan rinnuksilla roikkuu karhunkynsi, virolaisen nallenkämmenen muu terävä on jaettu läheisten ystävien kauloille. Jasper silmäilee asiantuntevasti keskivahvaa currykanaansa, eikä ensimmäistä kertaa.

“Noin seitsemäskymmenesviides annos tänä vuonna”, Jasper laskee.

Ja harjoitus tekee mestarin. Niinpä Jasper ei suinpäin sekoita annoksen mukana saapuvaa chilitahnaa ruokaan.

“Vahvuus vaihtelee, on varminta maistaa ensin”, hän tietää, nostaa kanaa suuhunsa syömätikuilla ja pureskelee harkiten.

Vaikka Jasper ei ole enää kahteen vuoteen ollut joka kolmannen suomalaisen olohuoneessa, tähti tuikkii yhä. Tyylinsä taitavasti kantavat kakskymppiset kamppilaisetkin luovat pöytäämme uteliaita silmäyksiä. Vain miehekkään chilihenkäyksen päässä, ikkunapöydässä, istuu Kerkko Koskinen eteerisen nuoren naisen kanssa juuri niin suosioonsa sulkeutuneen näköisenä kuin joillakin säveltäjäsuuruuksilla on tapana. Koskinen on pienen, täyteen ahdetun ravintolan ainoita asiakkaita, jotka ovat keskittyneempiä itseensä ja seuraansa kuin teinitähteen.

Hoikan ja hyväkuntoisen Jasperin hiusraja on noussut hiukan sitten viimeisen salkkarijakson ja kasvojen poikamainen pyöreys on lähes tiessään. Silmät punoittavat hieman tuottaja Markus Selinin järjestämästä saunaillasta, mutta pahalta poika ei silti näytä. Itse asiassa Jasper on erinomaisella tuulella.

22-vuotiaana, 550 Salatut elämät -jakson jälkeen hän on tehnyt sen, mistä on haaveillut. Elokuvan.

Jasper näyttelee Eero Takkusta surkuhupaisten Koistisen veljesten tarinaan perustuvassa elokuvassa Pahat pojat. Euran Daltoneiksi kutsutut

Koistiset ryöstivät 90-luvulla Pohjanmaan bensa-asemilta ja raha-automaateista kaiken minkä sai irti lekalla tai maansiirtokoneella. Käsikirjoituksen merkittäviä lähteitä olivat poliisipöytäkirjat ja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä julkaistu roistokvartettia käsitellyt perusteellinen artikkeli. Nyt Koistisen veljeksistä kiven sisällä on enää yksi. Jasperin roolihahmon esikuva, veljeksistä nuorin, ei joutunut linnaan alaikäisyytensä takia.

Pahojen poikien ylle lankesi varjo, kun elokuvatarkastamo lätkäisi elokuvalle K-15-leiman. Valitus lääninhallitukseen laski kuitenkin ikärajan yhteentoista vuoteen. Nyt varhaisteini-ikäisetkin näkevät suosikkinsa ilman vanhempiaan.Voi vain arvailla, kuinka moni teinityttö katsoo elokuvan juuri Jasperin takia. Kuin tuon ilmeisen yhtälön varmistamiseksi Jasperin rooliin on ympätty mukaan rakkaustarina, jota elokuvan esikuva ei kokenut. Jasper toivookin, että Koistinen osaa suhtautua huumorilla “tyttöystäväkuvioon”.

Omaan, ensimmäiseen suureen rooliin on kuitenkin vaikea suhtautua pelkällä huumorilla.

“Kun katsoimme leffan ensi kertaa Niko Saarelan kanssa Maximin parvekkeella, kainalon tuskanhikilaikut ylsivät kyynärpäihin asti. Mutta rehellisesti: olen tyytyväinen”, Jasper sanoo ja nostaa loputkin riisit lautaselleen.

Se mikä riittää Jasperille, ei välttämättä riitä niille tuhansille suomalaisille, jotka ovat valmiit puhkomaan saippuakuplan. Moni ei tiedä, että näyttelijä Seppo Pääkkösen poika on ollut itsekin jonkin sortin näyttelijä miltei koko ikänsä. Esimerkiksi 16-vuotiaana Jasper esiintyi laitosteatterissa Michael Baranin näytelmässä Unettomuus ja aloitti opintonsa Kallion ilmaisutaidon lukiossa. Myöhemmin hän teki äänirooleja useissa Disneyn piirretyissä. Eikä ollut sattuma, että Jasper valittiin koekuvausten perusteella Salatut elämät -sarjaan. Yhtä vähän arvalla on merkitystä siinä, että hänet nähdään pian myös Aku Louhimiehen Irtiottoja-tv-sarjassa.

Mutta Pahat pojat on toden totta Jasper Pääkkösen käyntikortti oikean näyttelijän ammattiin. Kolmisen vuotta aiemmin, kun Jasper kieltäytyi korrektisti ja kontrolloidusti lehtemme haastattelusta kaiken alleen peittävään julkisuuteen vedoten, hän puhui poikkeuksellisella nöyryydellä oikeista, teatterikoulutuksen saaneista näyttelijöistä.

Eikä mikään ole muuttunut, vai onko?

“En usko, että pyrin Teatterikorkeaan. Suoraan sanottuna en tiedä, mitä tulevaisuudelta haluan”, kahden laudaturin ja kahden eximian ylioppilas sanoo ja alkaa hieman epämääräisesti viittailla maan rajojen ulkopuolella tarjottavaan elokuva-alan koulutukseen. Sivulauseista voisi lopulta päätellä, että Jasper haaveilee ohjaajan tai tuottajan ammatista. Unelma, jonka hän varmasti kieltää viimeistään nähdessään tämän.

Aleksi Mäkelän ohjaama Pahat pojat on purkitettu reippaalla kädellä. Elokuvan kohtauksia ei varsinaisesti harjoiteltu, mutta käsikirjoitukset seurasivat aina mukana, kun Jasper ja muut “Daltonit” Lauri Nurkse, Peter Franzén ja Niko Saarela muokkasivat lihaksiaan Kampin kuntosaleilla. Yhteishenki, roolihahmo ja lihasmassa kasvoivat suloisessa sovussa.

“Kaksi päivää treeniä, kaksi päivää lepoa”, Pääkkönen tietää kehonrakentajien suosiman harjoitustahdin. “Charlie Sheen -metodia emme käyttäneet”, Jasper sanoo ja viittaa Hot Shots -elokuvaan, jonka tähti pullistui kolmessa kuukaudessa arnoldmaisiin mittoihin.

Lähes vuoden kestäneen harjoitusjakson aikana Jasper arvelee saaneensa kahdeksan kiloa lisää painoa. Jatkuva ateriointi tuli kalliiksi, joten hän kysyi verottajalta ruokakulujen vähennysoikeutta.

”Ei kuulemma mene läpi”, käytännöllinen Jasper tuhahtelee.

Jasper Pääkkönen eli elämänsä 20 ensimmäistä vuotta Kumpulassa Limingantiellä. Kiltti nuorukainen ei omppuvarkauksia pahempia kolttosia harrastanut, ellei sellaiseksi lasketa kirsikkavarkauksia.

“Kirsikkapuut olivat haastavampia, puihin oli kiivettävä, saavuttamisen tunne oli suurempi.”

Välillä juostiin Käpylän kentällä pakoon Maunulan kannabista polttelevia pahoja poikia, jotka mielellään antoivat lättyyn puutaloissa kasvaneille keskiluokan kersoille.

Jasperin tasapainoisen – sellaiselta se vaikuttaa – lapsuuden takana ovat isä Seppo Pääkkösen lisäksi sukellusta harrastava äiti Virve Havelin, joka työskentelee terveysvirastossa henkilöstöpäällikkönä.

Kuten tuhannet muutkin kaltaisensa teinit, Jasper häipyi ensimmäisen lukioluokan jälkeen vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin, Baltimoreen. Alkuosan vuodestaan hän vietti kaikkia päihteitä ja Simpsoneita hysteerisesti välttelevässä perheessä nimeltä Crack. Vuosi päättyi toisessa perheessä, jonka rouva vaati kassajonossa, että Jasperin on rakastettava häntä kuin omaa äitiään.

“Kun tulin takaisin Suomeen, olin hieman pihalla. En oikein tiennyt minne kuulun”, Jasper muistelee. Niin tai näin, vuoden kuluttua Jasper kuului koko Suomelle. Vaikka hän olikin suosiostaan sopivasti sekaisin, mopo ei karannut käsistä. ”Paska osuu tuulettimeen näin pienessä maassa”, Jasper luonnehtii naulan kantaan.

Vaikka hän seurapiiritoimittajalta oli apua kysyväinäänkin, voisi arvella, että hän oli suosion aallonharjallakin loppujen lopuksi yhtä kontrolloitu ja harkittu kuin nostaessaan currykanaa suuhunsa Annankadulla. Siksi ei ole vaikea uskoa, kun hän sanoo:

“Alkoholia käytän hyvin vähän. Kotona on 50 pullon varasto, kun matkoilta on muka aina jotain tuotava. Sitten ne jäävät korkkaamattomina kirjahyllyyn.”

Pullojen määrän kanssa kilpailevat Pääkkösen noin puolensataa DVD-filmiä, joista rakkain on Paul Newmanin tähdittämä Puhallus. Tuon tunnustuksen jälkilaineissa Pääkkönen osoittautuu Brad Pittin suureksi ihailijaksi.

“Se on tehnyt laajalla skaalalla hienoja rooleja, vaikka onkin kauniin pojan maineessa. Pittin rooli Kalifornia-leffassa oli huikea”, Jasper sanoo, eikä voi olla ajattelematta, että jossain syvällä Jasper saattaisi kuvitella Pittissä kohtalotoverinsa.

Mitä enemmän Pääkköstä tutkii, sitä selvemmäksi käy, että hän ei ole se temperamenttinen ”meidän Saku”, jonka Salatut elämät esitteli ja eikä hän varsinkaan ole keskitien kulkija.

“Meidän Jasperin” - Googlen hakukoneessa “jasper pääkkönen” hakkaa “saku salinin” jo selvin luvuin 284 -19 - suosikkilaji on labrosse eli haavipallo, muinainen intiaanien pallopeli, jonka harrastajat Suomessa voi laskea kahden käden sormilla. Lisäksi hän on intohimoinen kalamies - anteeksi perhokalastaja - joka voisi yksityiskohtaisilla perhonsidontatarinoillaan tainnuttaa vihaisen emokarhunkin.

Kun Jasper kertoo Suomussalmen pienestä purosta pyytämästään “harvinaisesta, villinä kasvaneesta järvitaimenesta, sen kauniista, rikkumattomista evistä”, voisi vaikka vannoa, että hänen silmänsä kostuvat. Vai piruvie, näytteleekö se?

Vuoden 1996 elokuussa Planet Hollywood -ravintolan edessä kuhisee. Leffarekvisiittaan ja jenkkiherkkuihin keskittyneen ravintolaketjun pohjoista lenkkiä on saapunut katsastamaan sen kuuluisin osakas, Arnold Schwarzenegger.

Jostain sankan yleisön joukosta Helsingin Sanomien toimittaja löytää 16-vuotiaan tuntemattoman pojanklopin, jonka nimi on Jasper Pääkkönen.

“Mä oon älyttömän kateellinen sen lihaksista”, hintelä Jasper kertoo totisena toimittajalle.

Kun juttu ilmestyy, Jasper nauraa katketakseen.

Pahat pojat saa ensi-iltansa 17.1.

Paljonko Pahat pojat maksoi?

Pahat pojat rynnistää Suomen kankaille ennätysmäisesti yli 50 kopiolla. Tuotantoyhtiö Solar Filmsin tuottaja Markus Selinin mukaan elokuvan tavoite on yli 300 000 katsojaa. Ainekset ovat olemassa. Solar Filmsin edellinen testosteronipaukku Häjyt kelpasi 330 000 katsojalle.

Pahat pojat on suomalaiseksi tuotannoksi suuri. Elokuvan 1,6 miljoonan euron budjetista Elokuvasäätiön tukea on runsaat 550 000 euroa. Alalla arvioidaan, että Yleisradio maksoi vajaat 200 000 euroa elokuvan televisiointioikeuksista. Elokuvan video- ja dvd-levitysoikeuksien arvo oli yli 50 000 euroa.

Vaikka varsinaista product placementia ei elokuvassa nähdä, kodinkoneketju Expert markkinoi elokuvan tähtien imussa omia tuotteitaan puolella miljoonalla eurolla.

Elokuvaa markkinoidakseen tähdet ja ohjaaja kiertävät 17 paikkakunnalla Seinäjoelta Joensuuhun promotoimassa elokuvaa. Kiertueen pohjoisin käännöspiste on Oulu.

Tuotantoyhtiön osuus elokuvalipun hinnasta on noin 2,5 euroa. Mikäli elokuva saa 300 000 katsojaa, tuotantoyhtiön osuus on noin 750 000 euroa.

“Elokuvan break even on yli 200 000 katsojassa”, Selin kiteyttää.

55 kommenttia

JanetteJackson

17.1.2003 12:49

Saippuatähti on saippuatähti. Itse en Jasperia ole juuri arvostanut, mutta juttu sai minut arvioimaan tyyppiä uudestaan. Laskelmoiva ja skarppi tyyppi ilmeisesti. Ainesta näyttelijäksikin, mahdollisesti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kolli22

28.1.2003 10:00

Ei ne koistiset missään Pohjanmaalla niitä ryöstöjä tehneet vaan Satakunnassa. Vähän vois harjoitella Suomen maantietoa ennenkuin alkaa juttuja kirjoittelemaan.

Ja sen pallopelin nimi on muuten Lacrosse.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

E

30.1.2003 10:32

Hips hei. Olisit perehtynyt Koistisen veljeksiin enemmän. Eura ei ole missään Pohjanmaalla vaan Satakunnassa... Eikä Satakuntakaan ole Pohjanmaata. Euran daltoneiden ryöstökeikat pyörivät Satakunnan ja Turun seudulla... Esim. suuri pako jossa poliisi ei saanut veljeksiä juoksemalla kiinni, tapahtui Turun Länsikeskuksen postin ryöstön jälkeen. Tarkkuutta please!! Ei varmaan ärsyttäisi näin paljon jossei tulisi asuttua samoilla kulmilla...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

*Mansigga*

7.2.2003 20:59

Niin.. aiheesta saakin selville! Et kun noilla sivuilla lukee että näyttelijät tulee promotoimaan elokuvaa, niin millon ne tulee JOENSUUHUN? ja mitä te tarkkaan ottaen sit tekee? KIITOS JOS INFOOT...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

..moiskis..

8.2.2003 20:05

moi kaikki eiks jasper ookki ihana!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rtb gjyb

12.2.2003 08:30

tota sun elokuva on tosi hyvä mutta 8mile on parempi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-Fani

13.2.2003 18:08

Tuleeko Pahat pojat- elokuvan näyttelijät joskus Hyvinkäälle? Mä ihan itkisin onnesta jos ne joskus tulee tänne!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sorvino

23.2.2003 17:21

Ellei Jasper opiskele jo näyttelemistä, syytä olisi hakea alan oppilaitoksiin. Vai olenko minä ainoa, jota häiritsi salkkareissa tapahtuva ´näytteleminen´? Juu juu, onhan se söpö poika ja mikä ettei hyvä tyyppikin, mutta eikö kukaan sano sille, että palaa töihin sitten, kun olet saanut palautetta vaikkapa Kari Heiskaselta. Teinityttöjenkin mielipidekin kun muuttuu, jahka kasvavat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tyttö

28.2.2003 19:29

Onhan se ihan totta,et se Jasper näyttää ihan kivalta niis leffoissa, mutta ei se palvominen oo ainasta! Eiks vaa? Musta ei oo järkevää palvoo jotain "teinitähtee", joka ei kuitenkaan korvaansa loksauta nimmarin pyytäjälle tai vielä vähemmän jollekkin niskassa läähättäjälle. Mut täytyy vaa toivoo, et ku on valinnut sen mistä pitää toimis ja ainaki tähän asti se on Jasperin kohalla toiminut, jos näytteleminen on sen ala. Mun broidin vanha luokkakaveri näyttelee salkkareissa, mut niil meni kaveruus poikki, ku sillä tyypillä meni julkisuus hattuu. Aika ikävää sanoisin. Mun broidi on aina tykänny olla esillä ja mainoksissa, mut sit se tajus ettei haluu samaa kohtaloa ku se kaveri. Ota kantaa AmeeBa!!!!!! T: KIMma

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

emmu

13.3.2003 12:22

olisko mahdollista saada kaikki pahat pojat rovaniemelle jakaan nimmareita? monesta tulis iki onnellinen!!! sydämmellä emmu

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

fani18w

1.4.2003 17:47

tilasin sun pila puhelu viestin. se oli huippu. onko näytteliänä hauskaa? musta on. oon näytelly ja näyttelen yhä teatteris.
sul on ollu siistejä nimiäki "Eero" ja "Saku":) sä oot paras poika tai no mies näytteliä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AINA! ;) :) ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ansu 11wee

3.4.2003 20:02

Moi mä tykkään susta ja mul on sun juliste mitä mä aina joskus iltaisin kattelen...ja haluisin et sä tulisit joskus riihimäelle kun mä asun kato riksus...mä oon nähnyt pahat pojat elokuvan se ohjelma on kiva... T:Annika mun lempinimi on ansu!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sus@n

7.4.2003 21:24

Minä rakastin metsää ja maailmaa,
nyt rakastan Jasperia mä vain,
hän on minun metsäni, maailmain,
hän on minun ainoain

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

johanna 13v.

21.5.2003 13:52

mullaki on haave/unelma minkä eteen oon valmis tekemään vaikka mitä.haluun näytteliäks, mutta mulla on se on ongelma et oon yliherkkä sähkövaloille ja mun ääni on suoraan sanottuna aivan hirveä ja puhun liian nopeesti.rakastan näytellä mut mun itsetunto on nollassa ja oon niin hirveen ujo, et en pysty kunolla puhuu luokassa muitten eessä, mut sit ku oon lavalla suuren yleisön eessä pystyn puhuu ihan luonnollisesti tai oikeasti vielä paremmin ku normaalisti puhun.mulla hyvät pohjat tulla jokskin sillä mä oon suorittanu puoliksi musiikkiopiston 3/3 tentit(teiria osuuden pääsin läpi,mut säveltapailu meni lievästi sanottuna alakanteen),oon suorittanu 1/3 tutkinnon soittimen soitossa ja lisää on tulossa sekä meen orkkaan ja oon partiossa ja oon tanssinu balettii seittemän vuotta, mut en oo tanssinu kärkkäreillä ku vuoden ex-opettajan ansiosta.haluisin mennä paikalliseen näytelmä"kerhoon", mut en uskalla ujouteni takia(vaikka puhunkin paremmin näyttämöllä.)

oon kuullu kaljamainoksen missä sä puhut jotain tähän tyyliin et "kumman kaa sä juhlisit mielummin helenan vai tvissen?....
suoraan sanottuna sä oot mun "idoli" ja mä teen kaikkeni sen eteen et must tulee jotain, jotain sun kaltasta, mut tietty jotain paljon vähempää.

sun vanhemmat on varmasti susta kai ylpeitä.
ootan innolla että se sarja jossa sä näyttelet tulee tv:seen, sillä haluun nähä miten oot kehittyny näytteliänä.
"rakkaudella":johanna

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tarsku

9.8.2003 17:59

jasper on siis mahtava siis söpö sulonen mä näin
sen citymarketissa mulla oli vaalet housut ja sisters toppi joku sinne päin:)mulla on juliste:)
tuu takas salattujen:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vitut

10.8.2003 22:56

[LAINAUS]E kirjoitti 30.01.2003 klo 10:32:

Hips hei. Olisit perehtynyt Koistisen veljeksiin enemmän. Eura ei ole missään Pohjanmaalla vaan Satakunnassa... Eikä Satakuntakaan ole Pohjanmaata. Euran daltoneiden ryöstökeikat pyörivät Satakunnan ja Turun seudulla... Esim. suuri pako jossa poliisi ei saanut veljeksiä juoksemalla kiinni, tapahtui Turun Länsikeskuksen postin ryöstön jälkeen. Tarkkuutta please!! Ei varmaan ärsyttäisi näin paljon jossei tulisi asuttua samoilla kulmilla...[/LAINAUS]hmm...jotaki mun sulle ny pitää sanoa...mitä väliä vaikka ei samoil kulmil pyärikkää...ei ne oo niit koistisia...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kiou

12.8.2003 19:35

minä haluan nimikirjoituksen sinulta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kisulit

13.8.2003 15:23

moi jas

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kisulit

13.8.2003 15:24

moi onks tåål poikii

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Katjalove

17.8.2003 11:01

Jasper: voitaisko olla ystäviä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bambi-

1.9.2003 15:38

juttu oli muuten tosi hyvä, lukuun ottamatta fact filessä ollutta seurustelee-tietoa:)
kyllä se nyt on vaan niin että jasper on ihana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mievaa

15.5.2005 12:11

Hyvä juttu....... öö..... sie olet tosi hyvä näyttelijä ja yksi parhaimmista.... jatka samaan malliin...:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Inka_91

7.6.2005 17:52

Sä oot paras!!! Tuu pliis takas Salkkareihin!?!?!? SÄ oot ihana, komee, sulonen ja kaikkee! <3<3<3Sä oot maailman paras näyttelijä!!!Mä rakastan sua... Mulla on suj julisteita koko mun huoneen seinät täynnä...SÄ oot ihana!! Mä rakastan sua aina ja ikusesti! <3<3<3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Inka_91

7.6.2005 17:53

MÄ RAKASTAN SUA JASPER!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jasperfani

2.7.2005 00:27

oot jasper niiiin ihana ja söpö..sun silmät on niin ihanat että niihin uppoo!!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Flowerprincess

31.7.2005 12:36

Jasper hei! Oliko sun sitten ihan pakko lähteä Salkkareista? Olin jotain 5wee kun aloin kattoo niitä ja olin heti lääpällään just SINUUN!! Nyt kun menee kesällä salkkareitten uusinnat nii mä kelaan aina monet kohdat missä sä näyttelet oot NIIIIII IHKU!!!!!!!!! tuu takas salkkareihin!! sua varmaa ärsyttää tällane ihastelu mut minkäs sille voi!! määki rakastan sua!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Norsu94

31.7.2005 19:02

Oot söpö jasper haluun sun kainaloos

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pinja_

17.10.2005 10:09

Jasper Pääkkönen on TOSI ihana,söpö,komee ja kaikkee mahollista! mun suurin haave on et mä voisin tavata jasperin josain! :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pinja_

17.10.2005 10:10

miks sä Jasper lähit pois salkkareista?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Riitta82

29.10.2005 17:33

Jasper on todella komee ja sen silmät on ihanan väriset. Mä olen aina ollu ihastunu jasperiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Riitta82

29.10.2005 17:35

Jasper sä olet todella komee! Mä rakastan sua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hennuliini

4.1.2006 10:28

Jasper oot toosii söpö

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

*satuna*

7.1.2006 22:32

Jasper on mun idoli aina ja ikuisesti kukaa ei rakasta sitä enemmän ku mä!!! I LOVE JASPER PÄÄKKÖNEN 4-EVER!!!! <3<3<3<3<3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ihailiat

13.1.2006 15:08

oot ihana!!!!!!!!!!!!!!!!!!matti elokuva on paras siks vaan ku jasper on siinä.jasper ku olit siinä matti elokuvassa ni ku sä olit siinä kierteen terassilla ni mun vanhemmat omistaa sen!!!!!!!!!!!!!oot IHQ!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marianne-

15.1.2006 16:45

Jasper on paras näyttelijä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mä7

17.1.2006 23:40

labrosse xD niinhän se on N0b0t

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

varpa

23.1.2006 14:04

Jasper on ihana!!!!! Pahat pojat oli loistava elokuva, Matti-elokuvankin aijon mennä katsomaan. Jasper Pääkkönen on Suomen ihanin näyttelijä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaisa vaan

31.1.2006 16:27

mun mielestä jasper on aivan ihana näyttelijä.... mä oon kattonu salkkareita, matti elokuvan ja pahat pojat... kaikki ne on ihania!!!! JASPER on söötti!!!! kenen muun mielestä on?????? moikka!! laittakaa vastauksia mun meiliin ja myös jasperinkin sähkö posti osotteen saa lähettää, myös jasper itse!!! moikka!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaisa taas

31.1.2006 16:33

niin, mäkin haluaisin nähdä jasperin livenä, ihan oikeesti... noo sitä tuskin tulee koskaan tapahtumaan??? vai??? ku tuskin jasper mistään helsingistä keiteleelle tuu vaan kirjottelee nimmareita, vai mitä mieltä ootte??? moi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

no en

22.2.2006 20:28

en mä ny mitää jaksa kirjottaa:(

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

*hanna*

15.7.2006 11:56

Oon nähny Jasperin oikeasti vuonna 2001 taisi olla.. Kotipaikkakunnallani oli Kalastuskilpailu jossa Jasper oli ns. "vetonaula".
Kuvia ei ole muistona, mutta nimmari on.. ja sain jutella Jasperin kanssa ja halauksen :D
Hauska seurata Jasperin suosiota ja pärjäämistä. Jasper on oikeastikin sellainen hyvä jätkä, ei mikn Matti Nykänen :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Essi ja Annika

1.8.2006 14:44

Jasper Pääkkönen On Paras!!!! mäkin tahdon nähdä sen livenä!!!!! Joku oli kehdannu tehä irc-galleriaan sellasen yhteistön,jonka nimi oli Jasper Pääkkönen on kinkku. Hävytöntä.xD
T: Annika ja Essi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

eeviss

3.8.2006 18:25

sä oot tosi ihana. mua harmittaa tosi paljon ku sä lähit salkkareista ja venla. mut sä oot tosi komee. ois ihanaa saaha jutella sun kaa kun venlallekkin oon saanu jutella. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jasper on hyvä...

8.8.2006 14:35

moi jasper sä oot tosi hyvä näyttelijä! sun tekemät leffat on tosi hyviä... harmi vaan et sä ja venla lähditte pois salkkareista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

noojhd

11.8.2006 19:02

mikä on jasperin toinen nimi??

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MOIKKELIS

1.1.2007 13:12

MOI! OOT IHANA POIKA! HALUISIN SUSTA ENEMMÄN TIATOA. TOIVOTTAVASTI NÄHDÄÄN!!!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

heippa!

5.1.2007 11:11

jasper on ihana mä rakastan sinua niin paljon
saisinko sun känny numeron ja julisteen! t.riina

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jennni

12.3.2007 15:18

Jasper Pääkkönen on ihana, miksi sen piti lähteä salkkareista aikoinaan?<3:( haluaisin nähdä sut jasper<3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joopa joo

3.5.2007 16:38

oot komja D::D:D:D:

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KaliKaliUvvuvvvuu

24.7.2007 16:10

HEHEHEHEHEHHE ooot aikas sööttis homo pojan loppi hyi vittu oot ruma jasper

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jendyd//

26.7.2007 11:01

moi.<3
niin ...tietääks kukaaa tota jappen osotet :) ?? Ois kiva jutella senki kans ;D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hhhjj

4.12.2007 20:54

jasper oot paras vaikket tätä varmaa ikin lue. taisin kerran nähä sut muute stadis ku tulin skolest. :D älä välitä muitte tyhmist kommenteist vaa jatka samaa rataa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Monana

11.5.2008 16:16

Salattujen Elämien ensimmäinen jakso esitettiin kylläkin 25.1.1999 eikä 16.2.1999, kuten jutussa virheellisesti väitettiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jasperfani

16.12.2011 20:52

Hei! oon siun fani jasper oot ihana paras näytteliä ja söpö siun silmät on niin suloset ihanat nappisilmät haluisin nähä siut oot oikeesti niin ihana RAKASTAN SINUU NIIN PALJON <3 <3 <3 LOVE YOU JASPER PÄÄKKÖNEN MIULLA ON SEINÄ TÄYNNÄ SIUN KUVIII JA KATON NIITÄ JOKA ILTA JA SIT MIULLA ON SE SALKKARI BOKSI SIE OOT SIINÄ NIIN IHANA JA NUORI (: <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pik

29.5.2014 22:04

Tässä jutussa on virhe! Salattujen elämien ensimmäinen jakso esitettiin 25.1.1999 eikä 16.2.1999, kuten jutussa väitetään!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi