Jediuskonto kasvattaa suosiotaan

Briteistä löytyy tuoreen tutkimuksen mukaan lähes 180 000 jedisoturia.

Olkoon voima kanssasi, brittiläinen.
Olkoon voima kanssasi, brittiläinen.

Voima on läsnä vahvana Brittein saarilla, mikäli on uskominen tuoretta väestötutkimusta. Kristinusko, islam, hindulaisuus, sikhiläisyys, juutalaisuus, buddhalaisuus ja jediuskonto. Siinä Englannin ja Walesin suosituimmat uskonnot. Jediuskonto on kaikkein suosituin valinta "muiden uskontojen" -kategoriassa, kertoo The Telegraph.

Jediuskonto sai briteissä alkunsa vuonna 2001 ison kampanjan myötä. Ihmiset vastasivat uskokseen jedin, koska he halusivat kritisoida uskontotutkimusta ja olivat huolestuneita siitä, millaisia käyttötarkoituksia tutkimustiedolle keksitään. Jotkut halusivat osoittaa sen, kuinka typerää on antaa jollekin uskonnolle legitimiteetti vain siksi, että sillä on paljon kannattajia. Joillekin kyse oli vain läpästä.

Vuonna 2001 jediuskonto oli suurimmillaan, kun lähes 400 000 brittiä ilmoitti sen vaihtoehdokseen. Luku on tippunut alle puoleen, mutta 176 632 ihmisen voimin se on edelleen Englannin suosituin vaihtoehtouskonto.

Vaihtoehtouskontojen listalle nousi myös heavy metal, joka keräsi Metal Hammer -lehden masinoiman kampanjan seurauksena 6 200 seuraajaa.

Suomessahan heavy metal on tunnetusti vahva uskonto, mutta löytyy meiltä jedejäkin. Kuka tahansa, joka on "rehellinen, jalo ja inhimillisyyttä arvostava selväpäinen, korkeintaan kohtuudella alkoholia käyttävä henkilö" voi nimittäin ilmoittautua Suur Jedi Mestari Kars Skywalkerin Jediakatemiaan.

2 kommenttia

ftffff

12.12.2012 14:52

Palvoohan 90% suomalaisistakin mielikuvitusolentoja (jumala, jeesus). "Toimittajalle tiedoksi, "suurjedimestari" on yhdyssana, eikä suomeksi kirjoitetta tittelien jokaista sanaa isolla alkukirjaimella, kuten enkussa, josta juttu oli käännetty. Ammattitaitoinen suoritus, paljonko saat palkkaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Voi_lollero

12.12.2012 14:56

Kannattaisko klikata vaikka auki toi Jediakatemia-linkki? Siellä nimenomaan puhutaan Suur Jedi Mestarista, ja saitti on suomenkielinen. ;) On muutenkin aika hienot sivut.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi