Jethro pala palalta

Ihailijakuvassa turkulainen kiinteistönvälittäjä.

Turkulainen kiinteistönvälittäjä ja Diili-kilpailija Jethro Rostedt on suurempi kuin Diili-ohjelma, väittävät ihailijat. Mutta kuinka suuri? Jotain voi päätellä siitä, että naimisissa olevan Rostedtin postilaatikkoon on kolahtanut jo alastonkuvia. Mistä on hänen suosionsa tehty? Mistä on Jethro tehty?

Tästä kaikki alkoi

Turkulainen kiinteistönvälitystoimiston toimitusjohtaja, kolmen lapsen isä Jethro Rostedt ilmoittautui Diiliin viime vuonna. Hänet valittiin koekuvauksiin, jotka läpäistyään psykiatri arvioi henkisen tilan (se tehdään kuulemma kaikille tosi-tv-osallistujille). Psykiatrin arvio oli, että kymmenen vuotta kiinteistönvälittäjän toiminut Rostedt sopii hyvin kiinteistönvälitysalalle. Heti toisen (se hyljejakso) syyskuussa esitetyn jakson jälkeen Rostedt alkoi kerätä huomiota ja saada ihailijapostia.

"Minulta on pyydetty 300 nimmaria. Minulle tullaan juttelemaan joka päivä. Eilen esimerkiksi Turun torilla."

Niin ja marraskuisena aamupäivänä, juttua tehdessä, Bulevardin Wayne’s Coffeessa Rostedt saa kutsun Kämpin klubiin ja kommentin kuusikymppiseltä mieheltä: "Pidetään peukkuja, että pysyt siellä. Ilman sua ei olisi sitä ohjelmaakaan."

Satojen ihailijameilien lisäksi Rostedt on saanut 207 ihailijakirjettä.

"Pääosin posti tulee Oulun yläpuolelta. Rovaniemen maalaiskunnasta tulee paljon postia. Yleensä niissä todetaan, että hyvä meininki, pidä lippu korkealla ja hyvä että joku sanoo asiat niin kuin ne ovat."

Kaksi kirjettä on sisältänyt alastonkuvia.

"Rouvilla oli hiuksissa jo viimeinen väri. 60:n paremmalla tai huonommalla puolella, miten sen ottaa, oltiin jo. Heteromiestäkin kuvat hirvittivät. Toisessa luki: mitäs pidät. Vastasin mielessäni, että sellaasta."

Huumorintaju

Kun Jethrolta kysyy, onko hänellä salaisia taitoja, hän toteaa: "Joo mä harrastan noituutta."

"Pidän kaiken tyyppisestä huumorista. Tosin mustan huumorin kanssa olen varovainen. Kiinteistönvälittäjä ei voi letkautella sellaisia. En keräile vitsejä, mutta muistan hyvin minulle kerrotut vitsit."

Jethron pieni vitsikirja

Matti ja Teppo -vitsi

Matti ja Teppo olivat pitkän keikkarupeaman jälkeen päättäneet lähteä lomailemaan Pattayalle. Lento oli pitkä, joten duo päätti aamulla, että nyt otetaan aurinkoa ja hengaillaan altaalla. Molempien vatsat paloivat aika pahasti. Joten hotellihuoneessa Matti joutui toteamaan Tepolle, että huomenna ei yhtään enää oteta aurinkoa mahalle, on tää nii mahrottoman kipeä. Seuraavana päivänä Matti ja Teppo menivät altaalle ja ottivat selälle aurinkoa. Selät tietysti paloivat ja Teppo totesi vuorostaan Matille, että "Huomenna ei oteta yhtään aurinkoa". Illalla he menivät baariin, jossa kohtasivat Neil Armstrongin. Armstrong esittäytyi: "Mä olen ollut kuussa". Johon Matti: "Mä olen Matti ja tos on Teppo ja me ollaan oltu aurinkos".

Turkulaisvitsi

Kuinka monta turkulaisvitsiä on? Kolme. Kaikki muut ovat tosiasioita.

Vaatteet

”Sain palautetta tyylikkäästä pukeutumisestani Diilissä. Minulla oli ohjelmassa kuusi pukua, kolme irtotakkia, 18 kauluspaitaa, housuja ja 22 solmiota. Käytin vaatteita hotellin pesulassa ja kiillotutin kengät säännöllisesti hotellin koneessa. Kaikki pukuni olivat ikivanhasta Turun pukumyynnistä, jolla on valikoimassaan Turun ja Kaleva Collectionin pukuja. Mietin aina edellisenä iltana mitä pistän seuraavana päivänä päälle. Aamulla en tehnyt mitään. Minulla menee heräämiseen jälkeen vessassa kolme minuuttia ja olen valmis.” Haastattelussa Jethrolla on Gantin slipoveri ja Turun pukumyynnistä hankittu tumma puku sekä ruutupaita.

Salattu menneisyys

Jethron vaimo kerää miehestään leikekirjaa. Sinne mahtunee myös Seiskan juttu Jethron eksästä, joka jätettiin kuulemma kuin nalli kalliolle ennen häitä.

”Olin jo unohtanut koko tytön, kun olen tavannut hänet viimeksi 16 vuotta sitten. Hän ei ollut seurustellessamme strippari. En viitsi kommentoida asiaa. Mutta kun hän totesi, että myyn vaikka käytettyjä kalsareita, voisin todeta sen vaikuttavan pikemminkin hänen hommaltaan.”

Jethro sähköisesti

  • Facebook www.facebook.com
  • Blogi www.jethrorostedt.fi
  • Aninkaisten kiinteistönvälitys www.aninkainen.fi

Itseluottamus

”Aina tulee häviöitä, mutta tärkeää on tapa, jolla hävitään. Olen ideoinut paljon, ja osa ideoista on tietenkin huonoja. Heidi väitti, että hän on keksinyt idean meidän mainokseemme. Se ei pidä paikkaansa, se olin minä. Ihmiset ovat saaneet väärän käsityksen Harri Hylje -asiasta. En minä siitä mitään Siljan logoa ajatellut, vaan sellaista jotain uutta lasten logohahmoa tai ikonia. Moni ideoistani on muuten tällä hetkellä TallinkSiljan käytössä, kuten se, että he ovat Facebookissa.”

Sijaitsee

Aninkaisten kiinteistönvälityksen toimistossa Turun Yliopistonkadulla. Vapaa-aikanaan kotonaan Hirvensalossa.

Työ

Jethro Rostedt on kasvattanut johtamansa Aninkaisten kiinteistönvälitystoimiston omien sanojensa mukaan Turun suurimmaksi yksityiseksi kiinteistönvälitystoimistoksi. Tosin ainakin viime vuonna tulos jäi valjuksi koska Rostedtin ansiot 2008 olivat 9 500 euroa. Tänä vuonna hän arvioi ansioikseen 60­–70 000 euroa.

”Teen töitä koko ajan, enemmän kuin puolet vuorokauden tunneista. Kaupallisella alalla ei menesty, jos ei tee paljon töitä.”

Hyvät tavat

”Avasin monta kuukautta vaimolle autonkin oven, mutta enää en avaa ulko-oveakaan. On hieman noloa todeta asia”, Rostedt nauraa. Cityn kuvaajaa Jenni Häyristä hän kuitenkin auttaa pyytämättä siirtämään pöytää, jotta kuvaaja saa paremman kulman. Kun haastattelija yrittää tarjota kahvia, hän toteaa voivansa maksaa sen itsekin.

Ajatus

”Kuulun Aninkaisten shakkikerhoon, jolla on tapaamisia vähintään kerran viikossa sunnuntaisin Proffan baarissa Turussa. Aloitin shakin pelaamisen 7-vuotiaana ja muistaakseni 11-vuotiaana olin Turun mestari. Kovimpana saavutuksenani pidän joukkue-SM-pronssia 1990-luvun lopulta. Luen paljon alan kirjallisuutta ja elämäkertoja. Pidin Charles Chaplinin elämäkerrasta, koska siitä näki kuinka surullinen ihminen glamourin takana oli. Olen tänä syksynä lukenut Heikki Salmelan ja Pekka Herlinin elämäkerrat. Paras lukemani ammattikirja on Igglon nousu ja tuho. Se on hyvin opettavainen ja olen lukenut sen 7–8 kertaa. Diilinkin aikana luin sen kaksi kertaa. Igglo on parasta mitä kiinteistönvälitysalalla on tapahtunut Suomessa ikinä, mutta sen perustajat erehtyivät kuvittelemaan että ihmiset tekisivät elämänsä suurimman kaupan pelkästään internetissä. Lisäksi ajankohta oli karmea ja liian myöhässä.”

Puhe

”Olen aina puhunut värikkäästi. Myyntimieheltä edellytetään joviaalia käytöstä, niin sanottuja jäänmurtajia. Olen opetellut, että jos on mahdollista pitää turpansa kiinni, pidä se. Olen katsonut joka jakson Diiliä ja välillä hengittänyt pussiin. Hävettää kiroilu ja viime jaksossa käyttämäni ilmaisu, että kirveellä on töitä. Kun puhuin homppeliravintolasta, 17 500 ihmistä meni nettisivuilleni ja ne kaatuivat. Joidenkin mielestä vihaan homoja. En todellakaan. Baarin nimi Sininen Petteri nyt vaan toi turkulaismiehen mieleen homppeliravintolan. Homoystäväni eivät pitäneet sitä mitenkään kummana kommenttina, päinvastoin. Kiivastuneimmat meilit olen saanut tiukkapipoheteroilta. Toivottavasti tämä yhteiskunta ei ole muuttumassa paikaksi, jossa mitään ei voi enää sanoa.”

Pieni Jethro-suomi-sanakirja kommentein
Liputtaa itsensä vaihtoon = tilanne menee liian vaikeaksi, ja ottaa tauon.
Joku lähtee lapasesta = asiasta tulee kontrolloimaton.
Hei sun heiluvillesi = tervehdys.
Joutsen ilman kaulaa = asia ilman sen olennaista, kauniiksi tekevää ominaisuutta.
”Olen käyttänyt ilmaisua jonkin verran ja musta se on kaunis.”
Kireitä siimoja = menestystä.
”Maailman kamalin fraasi.”
Lähteä laukalle = asia menee metsään.

Leppoisa

”En riitele kenenkään kanssa, enkä riidellyt kenenkään kanssa myöskään Diilissä. Olen just sellainen kotonani kuin olin televisiossakin. Jotkut Diilissä muuttuivat kovin ylevyydentuntoisiksi, kun kamerat tulivat paikalle. Sanon suoraan ja sitä on kehuttu. Esimerkiksi Jarno, joka on niin helvetin pedantti, välillä ärsytti. Totesin silloin, että mitä jos pistäisit nelosen silmään. Kaikki myös kehuivat minua reiluksi.” Viime viikolla pudonnut Kaisa kertoi blogissaan toivovansa Jethron voittoa.

File: Jethro Rostedt

  • Ikä: 33 vuotta
  • Koulutus: LKV-tutkinto
  • Perhe: vaimo, 3 lasta
  • Ruoka: Spagetti
  • Pituus: 190 cm
  • Paino: 117 kg

Diili MTV3 ma klo 20

5 kommenttia

KTM__

12.11.2009 19:41

Kaverin koulutus on siis LKV-tutkinto? Kyseessä ei kylläkään ole minkään valtakunnan tutkinto - ei sen enempää virallinen kuin epävirallinenkaan. Kyseessä on pelkkä tentti, jonka läpäistyään saa sitten LKV-pätevyyden. Tokihan LKV-kokeen läpäisy voi olla haastavaa sellaiselle henkilölle, jolla on vain peruskoulu suoritettuna, kuten tällä jetrolla (mikälie Jehtro), kun ei ole tottunut "koulunpenkkiä kuluttamaan".
___________________________________

LKV-koe / Keskuskauppakamari

Miksi LKV-kokeeseen? Ammattimaista kiinteistönvälitystä saa harjoittaa vain henkilö, jolla on laissa kiinteistönvälitysliikkeistä ja vuokrahuoneistonvälitysliikkeistä (1075/2000) tarkoitettu välitysliikkeen vastaavan hoitajan ammattipätevyys. Mikäli toimintaa harjoitetaan yritysmuodossa, pitää kyseisellä välitysliikkeelllä olla nimetty vastaava hoitaja.

Minkälainen koe on?
LKV-koe suoritetaan kirjallisesti yhdessä koetilaisuudessa, jossa saa olla mukana lakikirjoja tai muuta säädösaineistoa. Kokeisiin valmistautumiseksi tarpeellisesta kirjallisuudesta ja lainsäädännöstä vahvistetaan luettelo vähintään kaksi kuukautta ennen kutakin koetta.

Tarvitaanko kokemusta alalta?
Kokeeseen voi osallistua myös ilman aikaisempaa kokemusta välitysalalta, mutta suuri osa kokelaista on kerännyt ennen koetta kokemusta käytännön välitystyöstä.

Kuka kokeet laatii?
Keskuskauppakamarin nimeämä välittäjälautakunta järjestää vähintään kaksi kertaa vuodessa kiinteistönvälittäjäkokeen (LKV) ja vuokrahuoneiston välittäjäkokeen (LVV).

Kuinka usein kokeita järjestetään?
Koe järjestetään kaksi kertaa vuodessa siten, että ensimmäinen koe on huhti-/toukokuussa ja toinen marras-/joulukuussa. Koepaikat ja muut koetta koskevat tiedot ilmenevät välittäjäkokeiden järjestämistä koskevasta kuulutuksesta, joka ilmestyy vähintään 30 päivää (käytännössä noin 6-8 viikkoa) ennen koetta Virallisessa lehdessä ja ainakin kolmessa yleisesti leviävässä sanomalehdessä. Nämä lehdet ovat tällä hetkellä Helsingin Sanomat, Aamulehti ja Hufvudstadsbladet.

Lähde: http://www.keskuskauppakamari.fi/kkk/tutkinnot/LKV-koe/fi_FI/LKV-koe/, luettu 12.11.2009.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kyllä kokemuksella pärjää

14.11.2009 00:30

No mitä sitten mikä tutkinto/koulutus. Hyvin tuntuu pärjäävän elämässä ilman kauppasurkean tutkintoakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miten niin pärjää?

14.11.2009 10:37

Juurihan tuo tuomittiin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jaahssa

29.11.2009 18:16

aika turhanpäiväinen jätkä vitseineen,!
Siis mistä näitä tahvoja oikeen tulee,,nääs etelä-suomesta :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

immikki

4.8.2010 15:50

oot laski ja ruma mies kun oelt ollu diili ohjelma olet paska mies kun sula on maailman paskimmat vaateet ja oot läski läski varmaan painat jotain 299 hahha mä painan 45

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi