Joni Pakanen, elääkö Suomessa taikuudella?

Oululainen taikuri Joni Pakanen opetti kesällä kuulijoilleen baarikepposia Radio Megan Tuopista vetoa -ohjelmassa.

Joni Pakasen mielestä suuret taikaspektaakkelit ovat baarijäyniä kivempia.
Joni Pakasen mielestä suuret taikaspektaakkelit ovat baarijäyniä kivempia.

Taikuri Joni Pakanen opetti kesällä kuulijoilleen baarikepposia Radio Megan Tuopista vetoa -ohjelmassa. Hiljattain Helsinkiin muuttanut Pakanen toimii myös oululaisen korumalliston kasvona ja esiintyy loppusyksystä Helsingin Peacock-teatterin Hou hou, ihan mahdoton kabaree -show’ssa.

Elääkö Suomessa taikuudella?

"Täysipäiväisiä taikureita on Suomessa noin 10–15, ja kuulun itse heihin. Hyville on kysyntää. Onhan tämä erilaista kuin tavallinen arkityö. Kiertelen ympäri Suomea ja maailmaa esiintymässä. Käyn kongresseissa tapaamassa muita taikureita sekä kuulemassa, mihin taikuus on menossa."

Katsoitko pienenä Taikuri Luttista?

"Katsoin ja nauhoitin kaikki mahdolliset jaksot. Alkuaikoina tein tosi paljon taikuutta lapsille. Nyt olen siirtynyt aikuisviihteeseen, vaikka teen edelleen satunnaisesti lastenesityksiä. Olen kohtuullisen hyvä lasten kanssa."

Oliko taikureilla ennen kaikki paremmin?

"Sotien jälkeinen taikuus oli klassista eli vedettiin kaneja hatuista. Ysärillä se vaihtui lasten taikuuteen. Iiro Seppänen muutti alan. Katutaikuus on tullut 2000-luvulla. David Blainen ja Chriss Angelin myötä illuusiotaikuus on ollut viime vuosina nousussa."

Haluaisitko itse vetää kanin hatusta?

"En, pitäisin sitä vain lemmikkinä. Temppu on liian vanha, eikä aikaa ei vielä ole kulunut tarpeeksi, että sen voisi ottaa uudelleen käyttöön."

Kumpi on siistimpää: tehdä suuri taikashow savukoneineen vai pieniä baarijäyniä, joilla saa huijattua itselleen ilmaisia drinkkejä?

"Isommat tuotannot ovat kivempia. Niissä pääsee käyttämään enemmän luovuutta. Baarivetoihin ei voi kauheasti lisätä eikä niistä voi poistaa mitään."

1 kommentti

FckinNimimm

18.8.2012 22:46

Kukaan ei elä taikuudella, mutta taikatempuilla saattaa isossa maailmassa selvitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi