Jonna Silén

Syöpätutkija tositv:ssä.

Jonna Silén jäi kaipaamaan Master Chefistä kilpailijoiden taukohuonekeskusteluja. ”Kukaan ei joutunut kokkaamaan yksin, vaan kaikki tehtiin isossa porukassa.”
Jonna Silén jäi kaipaamaan Master Chefistä kilpailijoiden taukohuonekeskusteluja. ”Kukaan ei joutunut kokkaamaan yksin, vaan kaikki tehtiin isossa porukassa.”

Jonna Silén laittoi viime kesänä Ravintolapäivän ajaksi pystyyn Gaggugallerian, koska halusi yleisöltä apua hääkakkunsa valintaan. Alkuvuoden Jonna on kokkaillut Nelosen Master Chefissä – Turun murteella, totta kai.

Perustitte Gaggugallerian yhdessä siskosi kanssa. Koituiko Master Chefistä sisarkateutta?

"Ei missään nimessä! Meitä on yhteensä kolme siskosta, ja tuemme toisiamme ehkä enemmän kuin kukaan muu maailmassa. Gaggugalleriaa pyörittänyt siskoni Johanna on elänyt Master Chef -vaiheitani vähintään yhtä intensiivisesti kuin minä."

Olet ammatiltasi syöpätutkija. Kartatko hysteerisesti syöpää aiheuttavia aineita?

"En. Kyllä ihmisen pitää elää eikä miettiä, mitä pitäisi vältellä. Kaikesta pitää nauttia, joskin kohtuudella. Vältän kyllä joitain syöpää aiheuttaviaasioita: en polta tupakkaa enkä ota liikaa aurinkoa. Ruuista kieltäytyminen ei ole mun juttu vaan nautiskelu, sopivassa määrin."

Mitä tutkija tekee kokkikisassa?

"Väitöskirjan tekeminen voi välillä olla melko ahdistavaa ja rankkaa hommaa. Se pistää miettimään, onko sitä oikealla alalla ollenkaan. Diggaan hyvästä ruuasta ja olen harkinnut kondiittorin ammattia. Tämä oli hyvä tilaisuus kokeilla, miltä tuntuisi kokata ammatikseen."

Kuka on Master Chefin tuomareista ärsyttävin?

"Kaikki ovat tietysti omalla tavallaan ihania, mutta vastaan Sikke. Hän on tehnyt paljon televisiota eikä osannut välttämättä ajatella, että olimme kameroiden edessä ekaa kertaa. Tuomariston ensikertalaisena Mikko oli eniten meidän kanssa samalla tasolla eikä pystynyt suhtautumaan tilanteisiin ihan samalla tyyneydellä kuin muut tuomarit."

Kuvaat paljon ruokia. Kuinka tekisit läskisoosiannoksesta esteettisen?

"Asettaisin sen kauniiseen astiaan lisukkeineen ja koristelisin sen. Mieheni harrastaa kuvaamista, joten sitä kautta innostus on tarttunut minuunkin. Syöminen on esteettistä: mielikuva hyvästä mausta voi syntyä jo kuvan perusteella. Harmittaa, että esimerkiksi moni ruokabloggaaja osaa varmasti kokata, mutta huonot kuvat eivät innosta kokeilemaan reseptejä."

Kenelle julkkikselle kokkaisit mieluiten?

"Voisi olla kiva tehdä jälkiruokia jollekin Suomen huippujälkiruokaleipurille. Tai miksei ulkomaalaisillekin. Hauskinta on kuitenkin kokata lähimmille ihmisille. Heille ei tarvitse pröystäillä."

Millaista ravintolaa Turku kaipaa?

"Paikkaa, johon saapuminen tuntuu kotiin tulemiselta. Ruokaa tarjoillaan runsaasti ja turhia hienostelematta, mutta ei mitään mättölautasia kuitenkaan."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi