Joonas Granberg

Vihreämpi ruoho.

”Urheilijan elämää pidetään usein liian helppona”, sanoo ammattigolfari Joonas Granberg.
”Urheilijan elämää pidetään usein liian helppona”, sanoo ammattigolfari Joonas Granberg.

Auragolfin Joonas Granberg pelasi tammikuussa itselleen pelioikeuden maailman kolmanneksi suurimmalle golf-kiertueelle, Asian Tourille. Uusi työpaikka vie Granbergin mm. Intiaan, Bruneihin ja Thaimaahan.

Voitit viime vuonna Finnish Tourin ja mietit sen jälkeen töihin menoa. Miksi?

"Tilanteet vaihtuvat, eikä minulla vieläkään ole yhtään rahoittajaa. Syksyllä ei ollut edes pelipaikkaa. Suomen kiertue on hieno voittaa, mutta ei se elämyksiä tuota. Siellä on hyviä pelaajia, mutta kiertueen kärki on kapea. Ei sen haluaisi olevan uran kohokohta."

Miten hyvin Aasiassa pitäisi pärjätä, jotta pelaamisen kulut tulisi kuitattua?

En ole katsonut rahan jakoa tarkkaan. Viidentoista parhaan joukossa pitäisi olla, koska yhden kilpailun kuluihin menee noin kaksi tonnia. Voittaja ottaa yleensä 17 prosenttia rahoista ja kymmenen kärjen ulkopuolella on melkein sama oletko 15. vai 35. Armoa ei anneta."

Vietätkö koko vuoden Aasiassa aurinkoa ottaen?

"Jonkun välin vietän varmasti Hua Hinissa, mutta pyrin lentämään Suomeen usein. Yleensä kaikki mieltävät matkustamisen hienoksi, mutta ei se kuitenkaan ole niin nastaa kuin luulisi. Suomessa on hyvä ja turvallinen olla."

Olit kolme vuotta Sedun golf-tiimissä. Saitko vipit seduloihin?

"Oli minulla vippikortteja, mutta en niitä paljon käyttänyt. Sain korvauksen ja edustin SK-ravintoloita tapahtumissa ja kilpailuissa. Käytiin Sedun kanssa pari kertaa Thaimaassa pelailemassa. Hauska mies."

Miksei golfia voi pelata verkkareissa?

"Ei se sovi. Golf-klubit ovat tyylikkäitä paikkoja, eikä siinä ole mitään pahaa vetää Dockerseja jalkaan sinne mennessä. Kentälle voi pukeutua rennosti, eikä kaulusten tarvitse olla juuri silitettyjä."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi