Joukkorahoituksella maailman parasta falafeliä ja samalla maahanmuuttajille töitä

Mesenaatin joukkorahoituskampanja päättyy jouluaattona.

Suomalaisten ravintoloiden falafel-taso on ottanut harppauksia eteenpäin viime vuosina, mutta aina on tilaa paremmalle ammattitaidolle. Tämän on ottanut tavoitteekseen Maailman parhaat falafelit! -projekti, joka hakee parhaillaan joukkorahoitusta Mesenaatissa.

Kyseessä on kielitaidottomien pakolaistaustaisten maahanmuuttajien työllistämisprojekti, jonka kautta on tarkoitus löytää ruoan parista duunit kymmenelle pakolaiselle.

“Idea sai alkunsa tuotteesta. Olemme järjestäneet pakolaisten avulla hyväntekeväisyystapahtumia, joissa on kerätty varoja mm. avustuskuorman lähettämiseen Kreikan pakolaisleirille. Kun ensimmäisen kerran paistoimme falafeleja avustustapahtumassa vastaanotto ja kehut olivat ylitsevuotavat! "Parhaita falafeleja mitä olen koskaan maistanut!" kuului monesta suusta. Jatkoimme falafelien tarjoamista varainkeruutapahtumissa ja saimme joka kerta kiitosten ryöpyn”, Mesenaatin sivuilla kerrotaan.

Projektin toteutuksesta vastanneet Aputehdas ry sekä Eko-Osuuskunta Kehrä tiedostavat, miten vaikea maahantulleiden on saada työtä ilman kielitaitoa, vaikka kyse olisi siivoushommista. Siitä syntyi ajatus luoda työllisyyttä ja kehittää samalla marketteihin aidosti herkullinen falafel-tuote.

“Tällä hetkellä kotimaisia hyviä falafeleja ei ole marketeissa ja uskommekin, että laadukkaalla vegaanisella ja gluteenittomalla kasviproteiinituotteella on omat markkinansa odottamassa.”

Eko-Osuuskunta Kehrä mahdollistaa mukanaolollaan palkanmaksun. Se määräytyy tuloksen mukaan eli kun tuloista vähennetään kulut, se jaetaan töihin osallistuneiden kesken työmäärän mukaan. Verot ja sivukulut vähennetään ensin ja palkka maksetaan käteisellä, koska turvapaikanhakijat eivät voi saada pankkitiliä.

Joukkorahoitus päättyy jouluaattona. Minimitavoite 2000 euroa on ylittynyt ja kasassa on lähes 8000 euroa. Varsinainen tavoite, joka mahdollistaisi markettituotteen kehittämisen, on asetettu 20 000 euroon.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi