Juhannuksen (filosofinen) survival kit – käytä järkeä päihteiden, menoliikenteen ja tulen kanssa

It’s all in your mind.

Kuva: Thaut Images / Fotolia

Menoliikenne

Joku viisas sanoi joskus: “Et ole juuttunut ruuhkaan, olet ruuhka.” Tämä pätee myös torstain iltapäivän ja perjantain välissä kohti mökkejään suhaavien sankareiden kohdalla. Liikenteessä voi koittaa vaikka sellaista maagista tekniikkaa, että kun seuraavan kerran aikoo suuttua (jopa aiheellisesti) vieruskaverin törttöilystä, ei suutukaan, vaan keskittyy omiin ajatuksiin ja reissun päässä odottavaan saunaolueen.

Kuva: Photographee.eu / Fotolia

Päihtyminen

Juhannuksena olut virtaa ja se on enemmän kuin fine. Usein juhlapäivää vietetään kuitenkin perheen kesken, jolloin on syytä säästää lapset pahimmalta örvellykseltä. Omena ei kauas puusta putoa, joten jos omena putoaa kännipäissään veneestä, saattaa lapsi-omenalle käydä samoin.

Kuva: Sumos / Fotolia

Tuli

Jos leikkii tulella, saattaa polttaa näpykkänsä. On totta kai erinomainen idea kasata järkyttävä kasa mahdollisimman paloherkkää puuta ja kännipäissään tyrkätä se tuleen lotraamalla bensalla mökkipihassa, mutta siitä ei selviä ihan pelkällä pyhällä hengellä. Kokkoon tarvitaan maanomistajan lupa, turvallinen mesta ja riittävästi vettä ympäristöön. Toinen tulen leimauksen tarpeeton riski syntyy kaasugrilleistä, eli osta mielenrauhasi kääntämällä kaasuhana kiinni heti, kun grilliä ei enää tarvita.

Kuva: .shock / Fotolia

Perustarpeet

Älä ole idiootti ja tunge kaupan kassalle juuri torstaina pahimmassa raossa. Vaikka maamme on tunnettu tuhansien turhien sääntöjen paratiisina, kauppojen aukioloajan suhteen on siirrytty vapaampaan suuntaan. Voit hyvin käydä ostamassa kaljavarastoihin täydennystä myöhemmin, kipaista hakemassa lisää safkaa ja vetäistä siinä yhteydessä pizzan. Tarvittaessa hyvästä juhannusporukasta löytyy myös aina joku, jolta pummata pihvi tai pyörykkä.

Kuva: Saksoni / Fotolia

Jätä väliin

Jos sää on paska tai ei muuten innosta, voit hyvin jättää juhannuksen väliin tai siirtää sitä tuonnemmaksi. Kun vietät oman priva-juhannuksen itse valitsemanasi ajankohtana saat rauhallisesta tunnelmasta kaduilla ja kaupassa. Kai sitä mökkimaastossa voi kokonkin polttaa, vaikkei päivä olisi oikea.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi