Jussi Lehtinen

15-vuotiaan Ravintola Dynamon toimitusjohtaja ei anna nuorten ajaa ohi.

Jussi Lehtisen mielestä vallankumoukselliset ideat vanhenevat konemusiikissa yleensä nopeasti.
Jussi Lehtisen mielestä vallankumoukselliset ideat vanhenevat konemusiikissa yleensä nopeasti.

Turun yöelämässä Dynamo on käsite. Niin on myös sen toimitusjohtaja Jussi Lehtinen, joka on pyörittänyt ravintolaa jo 15 vuotta. Hän ei kuitenkaan keksinyt baarin sähköistä nimeä itse vaan omi idean ystävältään. Kaveri sentään palkittiin oivalluksestaan.

Mitä teini-ikäiselle Dynamolle kuuluu?

"Dynkky on melko terhakka teini. On hienoa, että olemme saaneet olla näin kauan pystyssä ja että ihmiset ovat jaksaneet käydä täällä."

Olet pienten lasten isä. Mitä jos he alkaisivat kuunnella inhoamaasi trancea?

"Tällä hetkellä kotonamme soi Hevisaurus. Olisi aika hankalaa tehdä valinta trancen ja Hevisauruksen välillä. Suhteeni tranceen on kaksijakoinen. Kaikissa musiikkityyleissä on jotain hyvää, toisissa enemmän ja toisissa vähän vähemmän. On kuulemma olemassa hyviäkin trance-biisejä."

Miten vakiintunut isukki pysyy ajan hermolla?

"Tsekkaan uusia ja tulevia musiikkijulkaisuja päivittäin alan lehdistä, blogeista ja musiikkipalvelimista."

Tuntuuko koskaan siltä, että nuorempi väki ajaa ohi?

"Tähän mennessä moinen ei rehellisesti sanoen ole käynyt mielessä. Tämä johtuu omasta aktiivisuudestani musiikin seuraamisessa. Lähes kaikki Dynamossa kulminoituu musiikkiin."

Olivatko asiat yökerhoalalla ennen paremmin?

"Lähes kaikki oli huonommin kuin nykyisin. Vaihtoehtoina olivat lähinnä ruotsinlaivadiskotunnelma ja kaljupäiden kiitorata."

Paljonko pitää vuodessa tienata, että saa luvan muuttaa Hirvensaloon?

"Ajatus, että Hirvensalo olisi konservatiivisen ylemmän keskiluokan asuinsija, ei todellakaan ole koko totuus. Onhan siellä kuuluisan jääkiekkomaalivahdin Jani Hurmeen järkyttävän suuri lukaali, jossa on vain yksi makuuhuone, mutta Hirvensalossa on myös kaupungin vuokra-asuntoja. Alueen parhaisiin puoliin kuuluu luonto: sen läheisyys on harvoin ihmiselle haitaksi."

Dynamo on paikka, jonne ulkopaikkakuntalaiset viedään ensimmäiseksi. Minne itse viet muualta tulleet kaverisi?

"Viimeksi vein Hollannin-serkun Bar Kukaan ja sieltä Klubille Jo Stancen keikalle. Alvarista tykkään myös, siellä on mukava istua iltaa."

Ravintolanne rakennus oli purku-uhan alla. Et kuitenkaan hevillä luovuttanut?

"Tälle paikalle piti aikoinaan rakentaa uusi pääkirjasto. Lähetin Turun silloiselle kaupunginjohtajalle Armas Lahoniitylle mailia, ettei Dynamoa saa hävittää. Onneksi rakennusta ei hävitetty. Nykyinen sijaintimme on loistava: emme olla liikaa tyrkyllä mutta olemme kuitenkin luontevasti kulkuyhteyksien varrella."

1 kommentti

soikka80

1.3.2012 13:33

Mahtaako Lehtinen edes tietää mitä on trancemusiikki? Nykyään kun ihmiset puhuvat trancesta, kun kyse on mistä tahansa koneellisesta biisistä. Trance on upea ja kokonaisvaltainen eletronisen musiikin alalaji, jonka kritiikkiä on hyvin vaikea käsittää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi