Kadut muuttuivat jättimäiseksi Monopoli-peliksi

Chicagon kaduille ilmestyi kesäkuussa suuria Monopoli-kortteja.

Chicagon asukkaat saivat hieraista kesällä silmiään kerran jos toisenkin, sillä kaupungin kaduille oli ilmestynyt valtavia kortteja ja muuta rekvisiittaa Monopoli-lautapelistä. Kukaan ei tiennyt, mistä pelin osat olivat ilmestyneet.

Blogaaja Nate Berg löysi Monopoli-kortteja, joihin oli kirjoitettu "Carissa, menetkö kanssani naimisiin? Jos vastaus on myönteinen, siirry yksi kortteli etelään lähimpään kirkkoon." Berg kävi kysymässä lähimmästä kirkosta, kuka voisi olla tempauksen takana. Kirkon väki ei osannut kertoa. 

Tutkittuaan asiaa Internetissä Bergille selvisi, että erilaisia Sattuma- ja Yhteismaa-kortteja oli ilmestynyt ympäri kaupunkia jo huhtikuussa. Kaiken lisäksi korttien tekstejä oli toisinaan vaihdettu uusiin hämäräperäisiin viesteihin.

Berg ei ollut ainoa, jota tapaus alkoi kiinnostaa. Colossal-taideblogin ylläpitäjä Christopher Jobson sai viimein epätoivoisen etsinnän jälkeen yhteyden Monopoli-pelin tekijään. Monopoli-installaation taustalla on chicagolainen henkilö tai ryhmä nimeltä Bored. Bored haluaa pitäytyä anonyymina, mutta ilmaisi sähköpostitse tyytymättömyytensä Chicagon katutaiteen laatuun. "Tämän projektin tarkoituksena on ollut tarjota jotakin muuta kuin katuun piirrettyjä kuvia tai seinälle liimattuja julisteita. Jotakin kolmiulotteista, jota voi nostaa, potkia, riuhtoa tai rikkoa. Ja jos joku yrittää raivata sen, se kasvaa aina takaisin kuin rikkaruoho. Ja jos sen jättää rauhaan, se kehittyy joksikin muuksi", kertoi Bored Jobsonille.

Sain itsekin yhteyden mysteeriseen Borediin, mutta sähköpostissa ei suostuttu sanomaan juurikaan muuta kuin "yo Essi, thanks for taking the time to write" ja "keep your chin up". Salaperäisyyteen uskova Bored oli kuitenkin niin ystävällinen, että lähetti sähköpostitse oheiset kuvat Monopoli-projektista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi