Kalle Kinos

Lumimies ja sulava kieli.

Kalle Kinos eli Idän Ihme on ensimmäistä kertaa sooloartisti, mutta olo tuntuu varmalta.
Kalle Kinos eli Idän Ihme on ensimmäistä kertaa sooloartisti, mutta olo tuntuu varmalta.

Kalle Kinos on viettänyt vuosia rimmatessa ja flouatessa eri kokoonpanoissa. Suomen Snoop Doggiksi kutsuttu Idän Ihme julkaisi juuri pitkään työstetyn sooloalbuminsa, jossa raotti salaisia kansioitaan.

Miten alkoi matkasi Idän Ihmeeksi?

"Yläasteiässä aloin kirjoittaa englanniksi riimejä, joita esitin lähinnä humalapäissäni kotibileissä. Pelasin korista ja siellä tutustuin tyyppeihin, jotka oli mua rohkeampia ja kävi open mic -illoissa vetämässä. Jossain vaiheessa tajusin, että mun englannin kielitaito ei riitä. Sanoin jätkille että heti kun aletaan tehdä suomeksi, niin oon messissä. Muodostettiin Halmelan Mikon kanssa duo Supersankari ja Idän Ihme joskus 99. Kierrettiin keikoilla ja dubattiin kauan meidän ainoaa julkaisua Liian kuumaa käsitellä, joka ilmestyi 2003."

Ja sinut valittiin maajoukkueeseen!

"2000-luvun alussa perustettiin kaveriporukalla Maajoukkue-kollektiivi, jota ei nyt oikeastaan ole enää olemassa. Ostettiin studiokamppeet ja vuokrattiin tila. Kierrettiin Seremoniamestarin ja Flegmaatikkojen kanssa. Meitä myytiin pakettina. Sen jälkeen alettiin tekemään levyä. En sano että se olisi huono levy, mutta ei siihen punaista lankaa saatu. Kuitenkin päästiin lämmittelemään Raekwonia ja oli hyviä keikkoja. Sen jälkeen oli pieni masennuskausi, hanskat tiskissä. Sitten ystäväni Jazzy O sai mut potkittua sängynpohjalta takaisin studioon ja aloin äänittää tuota soolomateriaalia 2006."

Neljä vuotta. Oliko sulla joku henkisen kasvun kausi tai muuta höpölöpöä?

"Oon välillä ollut duunissa, vuorotyötä paiskinut ja ollut niin poikki koko ajan, että ei ole pystynyt tekemään musaa. Viikonloput dokannut ja viikot ollut töissä. Ei aina ole välttämättä ollut motivaatiookaan äänittää, vaikka aina kun siihen palaa se on parasta ikinä. Keikkoja olen tehnyt tasaisesti."

Levy on nimeltään Tästä ei sitte kerrota kellekkään. Mitä salattavaa sulla oikein on?

"Ei mulla mitään salattavaa oo. Mä oon tehnyt biisejä sellaisista aiheista, mitkä ihmiset ihan hyvin tiedostaa ja näkee jokapäiväisessä elämässään ja hyväksyykin, mutta niissä on sellaisia asioita mistä ei sais puhua. Ja toi on oikeastaan suora kommentti yhdeltä tytöltä takavuosilta, kun me päädyimme yhteen niin se sanoi noin. Aloin joskus miettiin et se olis aika hyvä levyn nimi."

Mistä tuo taiteilijanimesi tulee?

"Kolmiteräistä piipputyökalua sanotaan idän ihmeeksi. Joskus 2000-luvun alussa jossain tuotteessa oon ottanut sen käteeni ja sanonut että mä oon tää."

Jos oot Idän Ihme, niin osaatko räpätä venäjäksi?

"En. Mähän oon Lamminpäästä Länsi-Tampereelta kotoisin. Nimi voi olla vähän harhaanjohtava – en ole idän ihme laisinkaan alun alkaen. Ei mussa mitään ihmeellistä ole."

Mistäs sä sitten sanailet?

"Yritän käsitellä aika kiperiä mutta maanläheisiä juttuja huumorin kautta. Mä haluun maalata ihmisille kuvan huonosti koulutetusta yksinhuoltajaäidin pojasta. En haluu, että kukaan ottaa musta mallia. Sen takia just tästä ei pitäisikään kertoo kellekään, mutta mäpä kerron."

Eli sulla on salattavaa?

"Kaikilla on. En mä nyt ihan kaikkea kerro. Ja täytyy muistuttaa ettei Idän Ihme ja Kalle Kinos oo sama jätkä ihan kaikissa tilanteissa. On paljon juttuja, joita mä en tekis mutta Idän Ihme saattaisi tehdä."

Osaatko soittaa muutakin kuin suutasi?

"Olen uskomaton rytmimunan kanssa, mutta there’s a doubt about it. En osaa soittaa, ei mulla ole koskaan ollut pitkäjänteisyyttä opetella mitään soitinta."

Onko Doggystyle hallinnassa?

"Doggystyle on mun mielestä joku asento. On hallinnassa. Pakko sanoa että Snoop Doggin debyyttilevy Doggystyle on kyllä hallussa. Kyllä mä schaissee puhuisin jos väittäisin etten siltä vaikutteita olisi isosti ottanut."

http://www.idanihme.fi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi