Kasvimaarobotilla oma ruokatuotanto haltuun

Farmbot Genesiksen tekijöiden mukaan ruoantuotantojärjestelmässä on paljon korjattavaa.

Farmbot Genesiksen tekijöiden mielipiteeseen on helppo yhtyä: “Nykyisestä ruoantuotantojärjestelmästä ei voi olla huomaamatta, miten rikkinäinen se on. Olemme luopuneet tiedosta ja vastuusta sen suhteen, miten ruokamme tuotetaan ja sen seurauksena tuhoamme terveyttämme ja luontomme.”

Farmbotin vastaus tähän ongelmaan on uudenlainen pienfarmi, jota voi käyttää kasvisruoan tuotantoon kotioloissa. Farmbot Genesiksessä automaatio ja DIY-kulttuuri lyövät kättä ja synnyttävät tehokkaan kotipuutarhan, joka työskentelee itsenäisesti antamiesi ohjeiden mukaan.

Mullistavan ideasta tekee se, että kone pystyy huomioimaan eri kasvilajien yksilölliset tarpeet, vaikka niitä kasvatetaan rinta rinnan toisten kasvien kanssa. Farmbotin voi ohjelmoida niin, että jokaisella kasvilla on juuri sille tarvittava tila kasvimaassa ja se saa juuri tarvitsevansa määrän vettä. Laitteeseen kiinnitetty kamera tunnistaa rikkaruohot ja tumppaa ne saman tien maan alle.

Tekijät vannovat myös avoimen lähdekoodin nimeen, joten jokainen voi kehittää kasvimaarobottia ja sen ohjaukseen käytetty softia omien tarpeiden mukaan. Laitteen modaamiseen löytyy paljon valmiita ohjeita.

Vielä parin viikon ajan ennakkotilattavissa oleva laite kustantaa nyt 2 900 dollaria, kun normaalihinta asettuu 3 900 dollariin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi