Katariina Lassila

Äähiharava.

Katariina Lassila uskoo vaalisalaisuuden tärkeyteen.
Katariina Lassila uskoo vaalisalaisuuden tärkeyteen.

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (Tamy) edustajistovaaleissa suurimman äänisaaliin kahmi lääketieteen opiskelijoiden Medisiinareiden vaaliliiton edustaja Katariina Lassila. Lassila sai tasan 100 ääntä.

Tuliko nyt iso jytky?

"Hehe. Mieluummin sanon, että ei tullut, sillä en haluaisi käyttää tuota sanaa."

Kuinka monta päivää edustajistovaalivoittoa voi juhlia?

"Enpä tullut pahemmin juhlineeksi. Juhlitaan vasta sitten, kun olemme saaneet vaaliliiton tavoitteita eteenpäin."

Viime vaaleissa ääniharavaan äänimäärä ei ollut edes kolminumeroinen. Nyt äänestysprosentti laski, mutta silti sinä sait 100 ääntä. Miten?

"Tosi hankala sanoa, koska äänet tosiaan tulivat suurena yllätyksenä. Lähinnä kampanjoimme julisteilla ja kehottamalla ihmisiä äänestämään."

Perustele kolmella lauseella, miksi ylioppilaskunnan edustajistovaalit ovat tärkeät.

"Ylioppilaskunta hoitaa suurimmaksi osaksi opiskelijoiden edunvalvonnan yliopistossa. Ylioppilaskunnan tehtävänä on myös huolehtia opiskelijoiden hyvinvoinnista. Lisäksi ylioppilaskunta välittää tärkeitä opiskelijoiden viestejä kansalliselle tasolle SYL:n kautta."

Asteikolla 1-10 kuinka sisäänpäin suuntautunut Tamy oikein on?

"Semmoinen 6. Opiskelen Kaupin kampuksella, joka on pääkampusta kauempana. Niinpä Tamy voi jäädä meille aika vieraaksi. Silti jos haluaa päästä Tamyn toimintaan mukaan, niin se onnistuu helposti."

Minkä näistä Tamy saavuttaa ensimmäisenä: oikeudenmukaisen opintotuen, vapaan kaljanjuontioikeuden yliopiston tiloissa vai maailmanrauhan?

"Maailmanrauha olisi aika ihana asia, mutta siihen Tamy ei ehkä ihan yksinään pysty. Toivotaan siis oikeudenmukaista opintotukea, jonka Tamy toivottavasti yhdessä muiden ylioppilaskuntien kanssa pystyisi saavuttamaan."

Miksi lääketieteen opiskelijoilla pitää olla oma vaaliliitto?

"Olemme muita kauempana pääkampuksesta ja samalla Tamysta. Erotumme muista vaaliliitoista ajamalla Tamyn näkyvyyden lisäämistä Kaupin kampuksella."

Onko vaalirahoituksessasi hämäriä tekijöitä?

"Vaalirahoitusta ei ollut, että ehkä sen puute verrattuna äänimäärään on sitten se hämärä tekijä."

Määrää resepti tamperelaisten yliopisto-opiskelijoiden osallistumisinnon kasvattamiseen.

"Nauti Tamya viikoittain vähintään kuudesta kolmeen kertaa viikossa. Tamyn nauttiminen tarkoittaa sitä, että seuraa Tamyn toimintaa, osallistuu tapahtumiin ja ottaa selvää siitä, mitä kaikkea Tamy tekee."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi