Katja Sutela

Soulahtavaa poppia.

Katja Sutelan levynjulkkarit Rauhalassa 21.1. klo 20.
Katja Sutelan levynjulkkarit Rauhalassa 21.1. klo 20.

Musiikinopettajana työskentelevä Katja Sutela on liminkalainen laulaja-lauluntekijä, jonka ensimmäinen "soulahtavaa poppia" sisältävä levy tulee ulos nyt tammikuussa.

Katja, mistä kipinä musiikintekoon?

"Musiikki on ollut pitkään keskeinen osa elämääni, mutta varsinainen kipinä tuoda tuotoksiani julki tuli kuitenkin ystäväni kuoleman myötä vuonna 2007. Ajattelin, että jos kuolen jäävät kaikki tekemäni kappaleet laulamatta ja esittämättä."

Miten perheellisen arkeen istuu musisointi?

"Hyvin! Aviomieheni Antti Sutela on ollut suurin tukijani, mesenaattini ja inspiroijani. Tämä on meidän yhteinen juttumme, eräänlainen perheyritys. Levynteon aloitimme itse asiassa jo kaksi vuotta sitten, mutta kuopuksemme ilmoitti välillä tulostaan".

Millaista musiikkia kuuntelet itse?

"Rytmimusiikki, kuten jazz, reggae ja lattarit, imaisivat minut mukaansa 1990-luvulla ja sillä tiellä olen edelleenkin. Minun musiikillisia esikuviani ovat sellaiset vahvat naistulkitsijat kuten Carole King, Ella Fitzgerald, ja Maarit Hurmerinta. Omassa musiikissani on vaikutteita ainakin soulista ja reggaesta, ehkä hieman klassisestakin."

Oletko koskaan harkinnut osallistuvasi Idolsiin tai vastaavaan?

"En seuraa mitään musiikkikilpailuja. Olen ehkä jotenkin liian vanhanaikainen siinä suhteessa, että minusta ne ovat jotenkin liian helppoja teitä pinnalle. Musiikkibisnes on nykyään aivan liian sellaista kertakäyttöistä leikkaa ja liimaa päälle -touhua."

Teetkö itse musiikkisi?

"Kyllä teen. Yleensä biisinteko lähtee fiilistelystä kotiflyygelin äärellä. Asumme maalla, joten ympärillä avautuu inspiroiva luonto ja hiljaisuus."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi