Katri Nummelin

Kohteliaasti turpaan.

Katri Nummelin pelaa joukkueessaan linjapelaajaa pelipaikoilla yksi tai kolme.
Katri Nummelin pelaa joukkueessaan linjapelaajaa pelipaikoilla yksi tai kolme.

Terve Katri. Olet ollut perustamassa Poriin naisten rugby-joukkuetta. Pitääkö paikkansa, että halusit myös perustaa roller derby -joukkueen?

"Pitää paikkansa. Olin perustamassa roller derbyä Raumalle, mutta sitten tuli rugby ja vei voiton."

Joukkueenne nimi on Pori Rugby Lollers. Mistä nimi juontuu?

"Kirjoitimme Facebookiin, että perustimme naisten rugby-joukkueen, ja ensimmäinen kommentti oli ‘loller’. Tuumasimme, että siinähän meille loistava nimi."

Kuinka paljon kolhuja peleissä tulee, kun teillä ei taida suojiakaan hirveästi olla?

"Rugby näyttää rajulta, mutta on tosiasiassa herrasmieslaji. Toki kontaktia otetaan kovaa, mutta esimerkiksi valmentajamme on pelannut viisi vuotta eikä ole kuulemma joutunut vakuutustaan vielä kertaakaan käyttämään. Hammassuojat on hyvät olla, ja aion hankkia niin sanotun scrum capin, joka suojaa korvia etenkin scrum-tilanteissa."

Millainen tausta lajiin tarvitaan? Pitääkö osata karate tai jenkkifudista?

"Ei. En ole aikaisemmin edes harrastanut joukkuelajeja ennen rugbya, vaan kilpailin räpyläuinnissa. Rugby on siitä hieno laji, että viidentoista pelaajan joukossa on hyvin erityylisiä rooleja. Etukentällä hieman isommat pelaajat pysäyttävät vastustajan pelaajia, kun taas takakentällä pelaavat tekniset ja taktiset osaajat. Näin siis pääsääntöisesti."

Ruck, maul ja scrum ovat perinteisiä rugby-termejä, mutta säännöt eivät aukea aivan ensimmäisellä kerralla. Onko sinulla jo kaikki nyanssit hallussa?

"Ei. Valmentajamme mukaan lajin perusteidenkin hallintaan menee vuosia. Onneksi löysimme valmentajiksemme Annen ja Matin, joilla molemmilla on yli viiden vuoden kokemus lajista. Skotlantilaisen Garyn bongasimme spinning-tunnilta vaihtopenkin taakse."

Pori oli siis ensimmäinen kaupunki Suomessa, jolla oli naisten joukkue rugbyssa ennen miehiä. Nyt miesten Bombers on kuitenkin hyvässä nosteessa.

"Kyllä, he aloittavat ensi vuonna ykkösdivisioonassa ja meillä alkaa ensimmäinen kausi SM-liigassa. Molemmat joukkue kaipaavat kuitenkin vahvistuksia, joten kannattaa tulla tutustumaan lajiin Porin Karhu-halliin keskiviikkoisin kello 20.30 alkaen."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi