Kaupunkifestarin survival kit

Kaupunkifestarin selviytymispakkaus pitää sisällään itkuhälyttimen ja ehkäisyvälineitä.

Kuva: Flow Festival / Jussi Hellsten

Flow-festivaali valtaa Helsingin Suvilahden viikonloppuna. Urbaanikin festari vaatii kävijältään tiettyjä toimenpiteitä, vaikka kaupunki ei maailman haastavin festivaalimiljöö olekaan. Viikonlopusta selviät, kun pakkaat nämä tarvikkeet festarikassiisi.

Tyhjä vesipullo

Juomat maksavat kaupunkifestareilla paljon, myös alkoholittomat, ja nesteytys on Suomen tämänkesäisessä tropiikissa ensiarvoisen tärkeää. Flow'hun saa tuoda tyhjän vesipullon, jota voi täyttää festarialueen vesipisteillä. Kuuman telttakeikan päätteeksi vesipullon sisällön voi myös kaataa hekumoiden hikisen itsensä päälle ilman että korpeaisi, kun on joutunut maksamaan siitä.

Nenäliinapaketti

Runsaista saniteettifasiliteeteista huolimatta bajamajoista loppuu silloin tällöin paperi. Normaaleilla ryynäysfestareilla mukaan otetaan vessapaperirulla, mutta kaupunkifestareilla riittää kompakti taskupaketti. Se tulee tarpeeseen myös silloin, kun koskettava keikka, ärsyttävä kaveri/puoliso tai silkka nesteytyksen määrä rupeaa itkettämään.

Radiopuhelin

Kaikissa festareissa on se ongelma, että kun runsas ihmismassa pakkautuu yhtä aikaa pienelle alueelle, lakkaa puhelinverkko toimimasta. Viesti, joka kuuluu "Nähdään päälavan miksauskopin vasemmalla puolella" ei paljon auta, kun sen vastaanottaa maanantaiaamuna palaverissa. Telttafestivaaleilla luotetaan siihen, ettei kavereita löydetä kuitenkaan, mutta kaupunkifestareilla kaverit ovat tuiki tärkeät - ja heidät saa parhaiten kiinni radiopuhelimella, NMT-kännykällä tai hätätapauksessa itkuhälyttimellä.

Kondomit

Kaupunkifestarin festivaalialueella ei rakastella samoissa määrin kuin perinteisillä festeillä (tosin voi niinkin käydä). Varaa preservatiivit mukaan lähinnä jatkopaikan tai pyöräparkin suomia mahdollisuuksia varten.

Älypuhelin, johon ladattu somesovellukset

Urbaani kaupunkifestivaali on instagramailun mekka. Vaikket heikosta verkosta johtuen pystyisi somettamaan sydämesi kyllyydestä paikan päältä, voit latergramata ja tukkia Facebook-feedin kauniisti filtteröidyillä tuotoksillasi heti kotiin päästyäsi. Kaupunkifestarisometusta ei yksinkertaisesti voi jättää väliin. (Mikäli verkko toimii, kannattaa kokeilla myös festivaalitinderöintiä.)

Rahaa

Kaikilla festareilla on kallista, mutta kaupunkifestivaalit vetävät hinnoillaan taatusti festariskenen pisimmän korren. Ruokaa raijataan trendikkäimmistä ravintoloista - ja halpaahan se ei ole (vaikkakin herkullista), ja syödä kuitenkin täytyy. Yhteysongelmien vuoksi kannattaa suosia Visa Electronin sijaan käteistä. Sitäpaitsi se näyttää coolilta.

1 kommentti

JuliusMaximus

6.8.2014 13:26

Pakko huomauttaa tähän väliin, että jos joku päättää tosissaan ottaa radiopuhelimen mukaan, kannattaa käydä varmistamassa järjestyksenvalvontahenkilöstön kanssa, ettei vahingossa käytä samaa kanavaa heidän tai esimerkiksi ensiapuhenkilöstön kanssa. Muilla festareilla tätä tapahtui jonkin verran kesän aikana ja se on turvallisuusriski, sillä kun yksi henkilö kanavalla puhuu, kukaan muu ei voi silloin viestittää omalla puhelimellaan. Eli jos festareilla sattuu jotain ja järjestyksenvalvojien ja ensiavun täytyy navigoida itsensä paikalle radiopuhelimien avulla, mutta samaan aikaan samalla kanavalla Perttu ja Jartsa kinaa siitä, nähdäänkö päälavan vai skumppabaarin edessä, tämä ei onnistu. Joten, sopikaa mieluummin tapaamispaikka, jossa nähdään, jos kaveri hukkuu ihmismassaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi