Käytetyistä muoviesineistä voi tehdä hämmästyttävää eläintaidetta

Taiteilija Sayaka Ganz kierrättää muoviesineitä ennennäkemättömällä tavalla.

Sayaka Ganz ei heitä vanhoja muovisia keittiötarvikkeita tai muita muoviesineitä pois. Hän rakentaa niistä uskomattomia eläintaideteoksia.

"Vietin varhaislapsuuteni Japanissa, mutta vartuin monissa eri maissa. Shintolaisen uskomuksen mukaan kaikilla esineillä ja organismeilla on sielu, ja minulle opetettiin päiväkodissa, että ennenaikaisesti pois heitetyt esineet itkevät öisin roska-astiassa. Tästä syntyi värikäs mielikuva", kirjoittaa Ganz verkkosivuillaan. "Valitsen ainoastaan käytettyjä esineitä, jotka on heitetty pois. Tavoitteenani on ylittää esineen alkuperäinen tarkoitus yhdistämällä se liikkeessä oleviin eläimiin tai muihin eloperäisiin muotoihin. Tämä esineiden uudelleenkäyttö ja elvyttäminen on minulle vapauttavaa artistina", hän jatkaa.

Ganz ei halua tuomita muoviesineiden käyttöä arkielämässä. "Uskon, että taiteilijat voivat auttaa jätteiden määrän vähentämisessä näyttämällä, miten kauniita nämä materiaalit ovat ja mitä jokapäiväisistä esineistä ja materiaaleista on mahdollista luoda", hän kertoo.

Katso kuvavalikoima Ganzin töistä alta. Lisää taidetta on nähtävissä hänen verkkosivuillaan ja Facebookissa.

Sayaka Ganz syntyi Yokohamassa Japanissa. Hän varttui Japanissa, Brasiliassa ja Hong Kongissa. Tällä hetkellä hän opettaa muotoilua ja piirtämistä Yhdysvalloissa yliopistossa nimeltä Indiana University–Purdue University Fort Wayne, joka tarjoaa opiskelijoille teoriaopetuksen lisäksi käytännön kokemuksia työelämästä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi