"Kemistit" ja muut asiamiehet

Timothy Leary

Timothy Leary
Timothy Leary
"Turn on, tune in, drop out!" julisti LSD:n ylipapiksi nimetty Leary 60-luvulla. Hapon laajamittainen suosio on pitkälti tämän miehen syytä/ansiota. Leary vakuutti LSD:n olevan "kivaa" ja "ekstaattista". Nykyisin hän työskentelee hermoverkkojen ja virtuaalisovellutusten parissa.

William S. Burroughs

Amerikkalainen kirjailija, joka on saavuttanut suosiota muunmuassa teoksellaan Alaston lounas (Naked Lunch). David Cronenberg teki kirjasta elokuvaversion. Burroughs päätti jo nuorena ryhtyä "nistiksi" tavattuaan beat-kirjailija Herbert Huncken. New Yorkin alamaailman beat-piireissä hengaillut Burroughs on kulttimainetta nauttiva underground-julkkis. Viime vuosina hän on tehnyt yhteistyötä monien muusikkojen, muunmuassa edesmenneen Kurt Cobainin kanssa. 1914 syntynyt Burroughs elää Yhdysvalloissa kissojensa ja asekokoelmansa keskellä.

Alexander Shulgin

Yksi maailman johtavista psykofarmakologian tutkijoista. Julkaissut kirjan "Kemiallinen rakkaustarina", joka kertoo 179 psykoaktiivisen aineen synteesistä ja vaikutuksista. Shulgin jatkaa tutkimuksiaan Kaliforniassa.

Terence McKenna

Amazonin alueella työskennellyt nuoremman polven tutkija ja kasvitieteilijä. McKenna on kirjoittanut useita kirjoja huumausaineista ja erityisesti psilisybiinisienistä. Meriitiksi luettakoon myös esiintyminen ambient-akti Space-Time-Continuumin kanssa.

MAPS

Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies eli MAPS on lahjoituksilla toimiva vuonna 1986 perustettu järjestö, joka pyrkii edistämään psykedeelien tuttkimusta lääketieteelliseen käyttöön. Viime vuosina MAPS on tutkinut MDMA:n neurotoksisuutta ja psilosybiinin vaikutusta ihmiseen. Tutkimustulokset julkaistaan neljästi vuodessa lehden muodossa. MAPS, 1801 Tippah Avenue, Charlotte, NC 28205. Sähköposti: RICKMAPS@aol.com.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi