Kevät keikkuen tulevi

Saariahon kolumni

Muutama vuosi sitten eräs lukijani oli sitä mieltä, että helvetti jäätyy ennen kun kirjoittaisin positiivisen kolumnin. Nyt tilanne on hyvin lähellä.

Vaikea marista, kun kesä on tuloillaan, kevät kauneimmillaan. En kuitenkaan halua jäädyttää helvettiä, joten kaivoin sopivia narinan aiheita jokaiselle niitä tarvitsevalle esimerkiksi kahvilakeskustelua pippuroimaan. Liika positiivisuushan tunnetusti vie uskottavuuden.

Aina hyvä aihe on Kappeli. Eikö kaupunki voisi ottaa paikkaa haltuunsa Elannolta ja antaa jollekin fiksulle ravintoloitsijalle, jotta Helsingin paras ravintolatila Helsingin parhaalla paikalla saisi vihdoinkin tuulta siipiensä alle? Kaljaterassin pyörittäminen ei kummoista näkemystä vaadi, ja se on Kappelin ainoa toimiva osa.

Kahvikupposen lomassa kannattaa myös ihmetellä kahvin hintaa. Erityisesti Etelä-Helsingin rantojen kahvilayrittäjät luulevat pitävänsä yrityksiään selkeästikin Genevessä Lac Lemanin rannalla. Puolitoista euroa, kaksi euroa seisoneesta parkkiintuneesta mustasta litkusta on yksinkertaisesti liikaa. Maisemasta ei voi eikä saa veloittaa. Sehän on jokamiehen oikeus.

Rannan kahviloissa voi ihmetellä uusinta villitystä, sauvarullaluistelua. Mitä näiden ihmisten päässä oikein liikkuu? Rullaluistelu on ilman sauvojakin sangen tilaa vievää touhua. Sauvojen kanssa silkkaa murhaa. Porvoon tielle siitä hus, hus!

Psykoottiset raitiovaunu- ja bussikuskit ovat toki myös aina hyvä aihe. Huutia ovat lisäkseni saaneet viime aikoina monet ystäväni. Mikä näitä jeppejä oikein vaivaa? Mitä ne oikein ovat kostamassa ja kenelle? Matkustajat tuskin ovat syypäitä heidän ongelmiinsa.

Entäpä se, että Iso Omena ilmoittelee, että Lauttasaaresta ehtii kuudessa minuutissa ja Tapiolasta viidessä. Miksi kukaan ei ole kertonut minulle, missä myydään autoja, joilla hurauttaa minuutissa Larusta Tapiolaan? Vai onko toiminnassa jo jokin salainen länsiluotimetro, jonka päättärillä Iso Omena odottaa poimijaansa?

Ja sitten tietysti lätkäjoukkue oli kehno, missi mitätön, uusi Star Wars ei mitään verrattuna alkuperäiseen trilogiaan, pyöräilijät ajelevat jalkakäytävillä, jalankulkijat kävelevät pyöräteillä, tuloverot ovat liian korkeat, videonauhuri on rikki...

Eli ei siis mitään kovin merkittävää. Riemukasta kevättä kaikille.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi