Klubien uudet kuninkaalliset

Kenen tahdissa kaupunki tanssii tulevaisuudessa? Mitä he tarjoavat kansainvälisillä markkinoilla? 33 tärkeää nimeä kaupungin yöstä.

Anton Sonin pyörittää dj-keikoillaan aina myös muutaman oman biisin.
Anton Sonin pyörittää dj-keikoillaan aina myös muutaman oman biisin. "Koskaan ei voi olla varma, miten uusi kappale toimii, joten niiden soittaminen pelottaa eniten."

Kenen tahdissa me tanssimme tulevaisuudessa? Kenellä on mahdollisuudet kansainvälisille superklubeille? City esittelee suomalaisen elektronisen musiikin eturivin toivot – nuoren polven deejiit, joita ei ole varaa jättää kuulematta.

Toivo nro 1: Anton Sonin a.k.a. Lovetone

Studiohuone Helsingin Pitäjänmäessä näyttää puupaneeliseinineen kookkaalta kerrostalosaunalta. Sisustuksena pöytä, pari tuolia, Yamahan kiippari, M-Audion Axiom 61 -syna, läppäri, monitori. Askeettista.

"Pitäisi yrittää sisustaa tätä viihtyisämmäksi", aloittaa 21-vuotias Anton Sonin, jonka DJ-kyselyn asiantuntijaraati nimesi suurimmaksi toivoksemme.

Okei, mitkä valtit Sonin oikein lyö pöytään, paitsi menestyjäkontaktit: Super8&Tab, Jaakko Salovaara ja Heikki Liimatainen?

"Minulla ei ole mitään roolia, mitä vetää. Osaan lukea yleisöä, ja musiikin tekemisessä minulla on hyvä käsitys soinnuista, melodioista ja sovituksista."

Ikää ei juuri ole, mutta kokemusta sitäkin enemmän. Lapsuutensa Prodigyn ja Daft Punkin kyydissä kasvanut Sonin aloitti dj-uransa Pitäjänmäen nuorisotalolla jo 12-vuotiaana. Yläasteella alkoi lintsaaminen, kun levyjen pyörittäminen vei mennessään. 15-vuotiaana hän oli soittanut jo ensimmäisen ravintolakeikkansa.

"Oli pakko saapua paikalle pari tuntia ennen ravintolan aukeamista, koska muuten poket eivät olisi päästäneet sisään. Siellä sitten jännittelin."

Vaikka keikkoja on kertynyt jo satoja, ensimmäisen kerran todella jännitti viime keväänä Labyrinthin Whiteout-tapahtumassa, kun edessä heilui 2 500 ihmistä.

"Olen snadisti ujo, joten sydän tykytti ja kädet hikoilivat. Puhuin ennen settiä niin sekavia, että jengi luuli minun olevan kännissä."

Ujo tai ei, mutta Lovetone-artistinimellä soittava ja levyttävä Sonin on ainakin määrätietoinen.

"Tähtäin on ulkomailla. Pitää ottaa mallia, kuinka ammattimaisesti Jenkeissä tämän alan toiminta tehdään. Eivät ne sen ihmeellisempiä soittajia ole kuin mekään. Suomessa vaan ei osata pitää isoa meteliä itsestään, vaikka voisi olla aihetta."

Viiden vuoden päästä tavoite on olla jo vakavasti otettava nimi Yhdysvalloissa, ja päästä myös poppistuotantojen kirjoitushommiin.

"Siellä markkinat ovat. David Guetta on hyvä esimerkki siitä, kuinka lähellä tanssimusiikki ja pop tai r'n'b oikein ovat."

Omien biisiensä ohessa Sonin on tehnyt jo musiikkia muun muassa Redraman ja JS16:n kanssa sekä toistakymmentä remiksaus-tilausta.

Työpaikalla kuluu helposti arkisin kymmenen tuntia päivässä, ja tekeminen jatkuu senkin jälkeen kotona aina pikkutunneille saakka. Viikonloput menevät keikkaillessa.

"En oikein osaa enkä halua tehdä elämässäni muuta kuin musiikkia. Nuoret ottavat tämän homman tosissaan ja tekevät työtä menestyksen eteen. Ei maine synny drinkkejä siemaillen vip-tiloissa."

Lovetone Slam!-klubilla Fredan Tivolissa 16.12. Liput 7 e. Lovetone & Turismo EP-levy julkaistaan 6. tammikuuta.

Raadin perustelut:

  • "Nuori lahjakkuus. Taitava tuottaja ja muusikko. Löytyy myös bisnes-ajattelutapaa, jota tarvitaan oman brändin luomisessa ja hallitsemisessa."
  • "Huima potentiaali ja huippu tyyppi! Hän on vasta uransa alussa, tulee vielä näkymään ja nousemaan lisää niin Suomessa kuin ulkomailla."
  • "Lahjakkain nuori DJ ja tuottaja trance/progressive-genrejen saralla. Kunhan pitää pään kylmänä ja asenteen oikeana, on vain taivas rajana."
  • "Yksi tämän hetken parhaita elektronisen musiikin tuottajia Suomessa. Ikänsä sekä taitonsa puolesta tulee pääsemään todella pitkälle."
Musiikki on ihan perheestä. 16-vuotiaan Lennon vanhemmat työskentelevät klassisen musiikin parissa.
Musiikki on ihan perheestä. 16-vuotiaan Lennon vanhemmat työskentelevät klassisen musiikin parissa. "Saan hyvin työrauhaa ja on äiti käynyt keikallakin."

Toivo nro 2: Lenno

"Foster the Peoplelle tekemääni remiksiä on kuunneltu netissä jo liki 100 000 kertaa ja kohta julkaistava remix The Wombatsin 1996-biisistä on saanut jo hyvin soittoaikaa radiossa Australiassa", hihkuu Lenno Linjama.

Ja mikäs on hihkuessa. 16-vuotias kundi asuu edelleen vanhempiensa kanssa, käy Sibelius-lukiota ja tekee tämän ohella remiksauksia muun muassa kultalevymyyntiin yltäneelle jenkki-indie-bändille.

"Ainoa ongelma on, että olen luovimmillani vasta iltayhdentoista jälkeen. Joskus menen aamulla kouluun minuuttiakaan nukkumatta."

Lenno on soittanut kitaraa 7-vuotiaasta asti, mutta innostui tuottamisesta vasta pari vuotta sitten. Lentoon hän lähti voittamalla viime vuonna Basson Top Billin remix -kilpailun. Myös yhdysvaltalainen managerointifirma bongasi Lennon listoilleen remixin ansiosta.

"Täytyy osata tuoda itseään järkevästi esille, ilman että tyrkyttää. Musabisnes toimii kuitenkin suhteilla, ei kukaan tule himasta hakemaan."

Virallisia keikkoja Lenno on tehnyt vasta kymmenkunta, mutta niistäkin liki puolet ulkomailla. Viimeksi joulukuun alussa oli keikka Milanossa, alkuvuodesta Strasbourgiin ja sieltä takaisin Espooseen Pacifique-bileisiin.

"Ulkomailla ei tule iän kanssa ongelmia, mutta esimerkiksi alkuvuoden keikkani Ahjo-baarissa alkoi lauseella: olet koko illan dj-kopissa tai lähdet ulos. Siellä sitten kökötti neljä kundia kahden neliön tilassa."

Ehkä tulevaisuudessa kotimaan dj-kopit jäävät muutenkin pieneksi. Kaikki mahdollisuudet kun on breikata kansainvälisesti.

"Ei tällaista musiikkia kannata tehdä pelkästään Suomeen. Tavoitteena on olla viiden vuoden päästä ulkomailla."

Lenno on kallellaan musiikissaan disko/house-puolelle, mutta on tuottanut myös yhden hiphop-levyn. Työn alla on myös heavy-albumin tuotanto.

"Olen aika monipuolinen musiikin suhteen, kaikki menee aina 70-luvun funkista Meshuggahin matikkaheviin."

Pakko myöntää, Lenno on sanalla sanoen luonnonlahjakkuus, myös oman musiikin tekemisessä. Mikä siinä on salaisuutena?

"En mä tiedä. Keksin melodianpätkän ja alan kasata kamaa sen ympärille."

Lennon kasaamista voi kuunnella täältä: http://www.soundcloud.com/lenno

Raadin perustelut:

  • "Käsittämättömän taitava tuottaja, nuoresta iästään huolimatta kovaa kauraa maailmalla. Kotimaa tulee ilmeisesti perässä."
  • "Huima Top Billinille levyttävä lupaus, joka on nyt jo saanut huomiota Suomessa ja maailmalla. Kaikki on mahdollista."
  • "Seuraava Suomen diskomusiikin superlupaus. Muistatte varmaan JS16:n joka löi itsensä läpi 16-vuotiaana. Lenno on vastaavanlainen lahjakkuus, joka tulee pääsemään pitkälle. Mies keikkailee jo ulkomailla, vaikka on vasta noin vähän mittarissa. Siitä on monen hyvä ottaa mallia."
DJane J7 on FINRG Recordingsin deejii ja artistinimen seiska on muuten hänen onnennumeronsa.
DJane J7 on FINRG Recordingsin deejii ja artistinimen seiska on muuten hänen onnennumeronsa.

Toivo nro 3: DJane J7

DJ-ala on aina ollut sangen miespainotteinen, eivätkä asiantuntijaraatimme listaukset tulevaisuuden nimistä tehneet voimasuhteisiin juuri muutosta. Poikkeuksena DJane J7, joka pomppasi listoille rankemman konemusiikin puolelta. Siitäkin huolimatta, että naisdeejii ja hardstyle kuulostavat Suomessa erikoiselta yhdistelmältä.

"No, onhan kovempi konemusiikki täällä suhteellisen pienen, mutta fanaattisen piirin juttu. Mimminä ainakin erottuu joukosta, vaikka vieläkin joillain on ennakkoasenteita", toteaa Jenni Inberg eli DJane J7.

Nyt levysoittimissa pauhaavat muiden muassa Zatoxin Unborn ja Louk & Mike Steventonin My Mind, mutta konemusiikkiin Inberg pääsi käsiksi jo 9-vuotiaana.

"Lastenhoitajallani oli kerran mukana vanhaa, aitoa teknoa. Kopioin biisit ja kuuntelin niitä tauotta. Onneksi vanhempani vain naureskelivat innostukselleni. Sillä tiellä olen edelleen."

Vuonna 2007 tanssibileiden vakiokävijä päätti siirtyä deejii-koppiin. Nykyään kotimaiset rankan elek-tronisen musiikin klubit on jo soitettu läpi, mutta ug-bileissä keikkailun aloittanut deejii-mimmi on saanut myös vähän levyä oven väliin ulkomailla, kuten Puolassa ja Ruotsissa. Suurin keikkayleisö tähän mennessä on ollut legendaarisella, pari tuhatta bilettäjää kokoavalla Monday Bar -klubiristeilyllä.

"Hollannissa hardstyle ja Briteissä hard dance elävät todella vahvoina. Jos haluaa päästä uralla eteenpäin, pitää näihin maihin lähteä verkostoitumaan."

Esikuvana toimii Brittien hard dance -pioneeri Lisa Lashes, joka on ainoana naisena koskaan noussut DJ Magazinen deejii-rankingissa kymmenen kärkeen.

Tekemistä riittää. Ulkomaan kontaktien ja keikkojen lisäksi tavoitteena on julkaista ensimmäinen oma kipale ensi vuoden aikana.

"Pitää vielä opetella tekemään biisejä kunnolla ja markkinoimaan niitä."

DJane J7 Harder.fin 3v-synttäreillä Playgroundissa 14.1.2012.

Raadin perustelut:

  • "Lahjakkain naispuolinen rankemman konegenren uusi DJ Suomessa ja on onnistunut saamaan keikkoja jo rajojemme ulkopuolella. Omaa tärkeän taidon sekoittaa eri genrejä keskenään ja näin kykenee luomaan oman persoonallisen soundin setteihinsä."
  • "Virkistävä poikkeus hard dance -deejiissä. Näyttävä mimmi, osaa pitää hauskaa levysoittimien takana ja tartuttaa sen myös muihin. Vielä kun kehittyy, tulee pääsemään pitkälle."

Seuraa myös heitä

Dj Tane Lee

"Top Billin -kollektiivin nuorin ja viimeisin jäsen. Kaikki musagenret hallussa ja skillssien puolesta ihan priimaa. Keikkailee aktiivisesti Suomessa ja maailmalla, ehkä kuitenkin oma haippi vielä saamatta."

András Nádasi aka Nuori Nada

"Dj/tuottaja Graciaksen takaa. Kova musamaku ja tuotanto povaa vielä kovempaa tulevaisuutta."

Leo Lotsaless

"Monipuolinen dj/tuottaja, joka hallitsee kokonaisvaltaisesti homman, siis myös promotoinnin."

Turismo

"Tampereen lahja elektronisen tanssimusiikin maailmalle, aika paljon omia kuumia tuotoksia sekä eklektisen hauskat dj-esiintymiset."

Supertyyli

"Mielenkiintoisesti uusia tekniikoita tietokoneella käyttävä dj, joka yhdistelee eri tyylejä saumattomasti."

Tom Fall

"Loistava trance-tuottaja, tehnyt jo monia kovia julkaisuja. Tekee biisit läppärillä ja kuulokkeilla! Todella lähellä läpimurtoa."

Tony Jaguar

”Mukana suurella sydämellä. Halua nousta isoksi löytyy, mutta matka vielä alkutaipaleella. Riittääkö skilssit maailmalle?"

Lean Forward Dj´s

"Kovassa nosteessa olevan kolmikon(Richard Scott, Dj Forrester & Dj Onetwo) cross-over dubstep on uudenaallon "kreisibailua"."

DJ LAS

"Nuori tuottaja, joka on tehnyt selvää jälkeä Suomen dubstep-piireissä. Tuotannollaan myös jo vähän raottanut kansainvälisiä portteja."

Something Good

"Tuottajakaksikko, joka nostanut omaa brändiään itse tehtyjen musiikkivideoiden avulla. Musiikki leppoisaa housea, julkaissut pari biisiä laadukkaalla Nocturnal Groove -labelilla."

Dj Mista S

"Kannattaa käydä katsomassa joku keikka, missä kaveri pistää kaiken peliin. On meinaan menoa ja meininkiä. Hoitaa bileet kuin bileet."

Katerina

"Ei niin nuori iältään, mutta uusi dj. Erittäin monipuolinen ja hyvä musiikkimaku sekä käsitys koko bisneksestä."

Kajis

"Potentiaalinen lupaus progressiivisen trancen saralla. Musiikki saanut soittoa jo Suomen ulkopuolellakin, miksaukset kovia ja hyvä tyyppi."

Upi

"Musiikki, ammattimainen asenne, energia, innostus ja tyylitaju kohdallaan. Helsingissä jo aktiivinen ja suhteellisen tunnettu, mutta voi hyvin nousta myös kansalliseen kärkikaartiin."

Visions Collective

"Koostuu seuraavista deejiistä: Sebas, Nip One, Jaago, Audacious sekä Chicle. Jokaisella kollektiivin jäsenellä oma tyylinsä soittaa housen ari alalajeja, jotka yhdistyvät keikoilla loistavaksi kokonaisuudeksi."

Dallas

"Helsingin tietyissä piireissä hyvä nimi, mutta omaa vielä huimasti potentiaalia. Parhaita party-deejiitä, loistava korva diskon, housen, elektron ja indien soittamiselle."

Macio

"Pohjois-Suomen teknon ja hard dancen nuori voimamies. Erittäin lahjakas DJ ja toimii Lapin suurimman konetapahtuman Innowationin promoottorina. Soittaa myös puhdasta teknoa artistinimellä Ventoline."

Dj Cara Åke

"Kymppilinjan energinen keikka-dj, joka soittaa myös normisettiä silloin tällöin. Musiikki erittäin laadukasta laidasta laitaan ja osaa haipata jengiä."

Waily

"Suomen lahjakkaimpia vinyyli-deejiitä. Huimat scratchit ja tekniset kikat voittavat aina nykypäivän digitaalihömpötykset."

Rujonic

"Kovalla työllä ja hiellä saavutetaan tulevalla uralla hyviä asioita. Nuori deejii, joka todella omistautuu musiikille ja underground-kulttuurille. Genret teknosta hardcore breakbeatiin."

Tony Puerto

"Playgroundin väen löytämä nuori nouseva lupaus, osaa soittaa todella monipuolisia settejä."

Reaxon

"Lahtelaisen 2Ibiza- konseptin residentti, todellinen yleisön viihdyttäjä."

J.Oliver

"Kova oppimaan, tekee omaa musaa reissujen päällä vaikka keskellä yötä hotellissa."

DJ Preal

"Kehittynyt erittäin paljon muutamassa vuodessa ja mikäli paketti pysyy kasassa hänestä voi tulle erittäin hyvä show-dj. Ulosanti mainio eikä soittamisessakaan ole mitään moitittavaa."

Double M

"Kova skräbämies ja rap/hiphop-musiikin saralla TODELLA kova tiskijukka."

Tapio K

"Hyvä musiikkimaku, nöyrä kaveri. Haluaa oppia ja kehittyä."

DJ Oscar

"Teknisesti parhaimpia uusia dj:tä drum ’n bass -puolella."

Ais-T

"Loistava soittamaan, äärettömän laaja musiikkitietämys. Kuuluu IHANA all stars -miehistöön."

Flink

"Soittaa tech housea, teknoa ja deep housea, ja kaikkia erittäin hyvällä maulla. Tuo ensimmäisten joukossa uudet biisit klubeille."

Defo

"Erinomaiset selektiot ja seteissä mukana myös miehen omaa tuotantoa."

18 kommenttia

weird91

8.12.2011 13:37

Missä pohjois-suomen menestyneimmät dj:t? Syna? Ayleon? Timo Juuti & Hector 87? Marcus Maison & Will Dragen? Sami Saari? Kaasi? Tuomarit suosineet 98% pääkaupunkiseutua. Loistavaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

90100

8.12.2011 15:08

@weird91 ainaki osa noista sopis ennemmi tuomaristoon ku "uusiksi kuninkaallisiksi"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JAmppis

8.12.2011 15:18

Ois kannattanu vaan jättää tää top-3:een niin oisitte osunu nappiin. Anton on kieltämättä tehnyt hiton hyvää työtä, samoin Jenni.

Toi pikkulista sisältää kyllä paljon sinne kuulumaton porukkaa. Perustelutkin paikoin vähän hassuja ja subjektiivisia: "hyvä musiikkimaku".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hefet

8.12.2011 17:07

Raadin pitäis kai ensin käydä klubeilla ja sit ehkä vois jotain bongaakin. Ei hypettämällä kenestäkään Dj päälikköä dekkien taakse saa.fi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Houseluv

8.12.2011 17:23

Something Good ja Tom Fall ovat jo taitonsa todistaneet, eivät tosin ehkä eksyneet niin valtavirtaan kuin itse raati. Hyvää näkyvyyttä suomen klubiskenelle anyway! ...Preal???

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MusadR

8.12.2011 19:51

Kyllä tuo Lenno on sijoituksensa ansainnu. Käsittämättömän lahjakas kaveri, hänestä kuullaan vielä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mitaihmet

8.12.2011 20:04

En aivan ymmärrä kaikkia valintoja, mutta aiheettomin on varmasti Tony Puerto.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anon34

9.12.2011 10:30

Tämä lista on aika naurettava jos ei top 3 lasketa.

Lovetone ja Lenno on todistanut itsensä, mutta listasta puuttuu esim Marcus Maison & Will Dragen. Asiantuntija raadissa silti on sen verran asiallista porukkaa, että olettaisin heidän tietävän paremmin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

piiskaz

9.12.2011 14:28

Missä Sasha F joka soittanu Hollannin suurimmissa rankemman konemusiikin tapahtumissa? Löl.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Savolainen111

9.12.2011 17:02

Mitä muuta voi odottaa helsinkiläiseltä raadilta? Ei ole elämää kehän tuolla puolen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

anonanon

10.12.2011 15:36

Lenno rocks! Mutta että Sonin #1? Tekee hyvää duunia kyllä mutta eikö se ole kanssa ns. kehäraakki jo? Listalta puuttuu ehdottomasti Timo Juuti & Hector 87, Marcus Maison & Will Dragen, Steve Lade & XSpectiV ,Chantola...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jopopo

10.12.2011 15:51

Eihän se Sonin ole kuin vasta 21 vuotias :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Puristi

12.12.2011 05:05

Waily
"Suomen lahjakkaimpia vinyyli-deejiitä. Huimat scratchit ja tekniset kikat voittavat aina nykypäivän digitaalihömpötykset."

Onko sillä nyt oikeasti jotain seksuaalista merkitystä että millä sitä soittaa? Eikö ideana ole kummiskin saada hyvää stygee ulos pöntöistä kansalle? Paska kommentti joka ei mun mielestä kerro yhtään mitään herrasta. Pakko viel kommentoida että osa raadista soittaa itsekkin näillä "nykypäivän digitaalihömpötyksillä".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

olariholari

12.12.2011 14:52

tuota noin. missä on todellakin lapin DJ:t Marcus maison & Will Dragen, Kaasi, Timo Juuti, Jan Van Baas, Andy Simon ja monia muita..!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Smoke1

13.12.2011 04:41

Erikoinen lista siinä mielessä, että Tampereelta ei huomioitu juuri ketään. Missä ovat esim. Dj Infekto (Rico Tubbs )Jam-A-Holics Dj´s, Plauge Dj´s ja muut kovat Tamperelaiset?? Turismo ei sano mitään kenelleekkään, jotka bileitä seuraa ja Preal.. nooh jokainen voi itse päättää, kun dj-herolla painelee playta :) Kannataisikohan toimittajan tulla käymään ihan täällä MANSESSAja hiukka tutustua?!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SMOKE1-PUHUU-ASIAA

13.12.2011 12:54

Infekto on toki asemansa jo osoittanut. Samoin Plauge.
Mutta Jam-A-Holics kuuluisi ehdottomasti listalle. 33 nimen joukossa HipHop tiskijukkia on vaivaiset kaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mipa__2

13.12.2011 14:25

Hyvä lista ja harvinaisen asiantunteva ja ansioitunut raati saatu koottua. Hoppipuoli tosin ehkä vähän puutteellisesti edustettuna.

Kaikki mainitut nousevat starat kannattaa kyllä tsekata jos vain kunkin musiikkityyli maistuu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Krinsessa

14.12.2011 13:45

IIIIHH! Kiitos listasta, ihastuin Lennon tyyliin ihan täysin! Juuri tälläistä olenkin kaipaillut. Nyt duunitkin sujuu taas positiivisen letkeissä meiningeissä (joskin hieman musan tahtiin hytkyen).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi