Koko New York upeissa ilmakuvissa

Upean videon kuvannut valokuvaaja toivoo turisteja muuallekin kuin Manhattanille.

New York, New York. The Kaupunki. Iso omena (ei se espoolainen kauppakeskus) sai yhden uuden upean dokumentaation lennokkivideolla, joka näyttää ikonisen kaupungin kaikki viisi hallintoaluetta: Manhattanin, Brooklynin, Bronxin, Queensin ja Staten Islandin.

Kaikki ovat nähneet New Yorkin siluetin elokuvissa ja valokuvissa, Brooklyn Bridge on monille tuttu, puhumattakaan Vapauden patsaasta. Monille New Yorkiin matkustaville Manhattan ja Brooklyn jäävät kuitenkin ainoiksi tutustumisen kohteiksi. Monet paikalliset saattavat puolestaan kulkea läpi elämänsä omia reittejään jättikaupungissa tietämättä, mitä kaupungin toiselta laidalta löytyy.

Bronxilainen valokuvaaja Victor Chu halusi tehdä kaupungin näkyväksi kaikille ja hankki DJI Phantom II -lennokin ja Go-Pro-kameran, joiden avulla hän sai tallennettua puolen vuoden aikana koko kuvan kaupungista. Hän sanoi NY Daily Newsille, että kuvaajat sivuuttavat usein vähemmän suositut alueet ja keskittyvät vain ilmeiseen, vaikka nähtävää on muuallakin. Hän sanoo toivovansa, että turistit löytäisivät kaukaisemmatkin alueet kaupungista. 

Lennokin käyttäminen kuvausvälineenä osuu ajankohtaiseen keskusteluun New Yorkissa, sillä samalla kun laitteet yleistyvät, kaupungissa suunnitellaan lakia, joka kieltäisi niiden käytön. 

New Yorkin mahtavuutta on hehkutettu iät ja ajat ja mahtavuuden syitä on listattu Googlen täydeltä. Mykistävän kokoisen kaupungin mittasuhteisiin pääsee käsiksi tutustumalla esimerkiksi sen valtavaan jätejärjestelmään. New York Timesin syksyllä julkaisemalla videolla kerrotaan, millainen valtava prosessi on pyörittää jätehuoltoa yhdessä maailman suurimmista kaupungeista.

1 kommentti

jotoskalle

20.1.2015 22:07

Suattaapa tuon tehhä joku juippi täällä kotoisissa maalaiskaupungeissakin, kun ei osaa kotinurkista mihinkään lähteä... ...Ounpa vain huomannu niin Helsinkiläisissä, Tamperelaisissa kuin Turkulaisissakin kavereita, jotka ei oo Siwaa syvemmin tutkinu mitä kaikkea kotikaupungissa tapahtuu, ja mitä mistäkin päin löytyy... ..Tehkääpä Vuosaarelaiset joskus Ulkomaanmatka Munkkisaareen tai Lauttasaareen... Saatatte vaikkapa yllättyä positiivisesti... ja löytää jotain uutta... Tai käykää vaikkapa "viikonloppuristeilyllä" esim. Jyväskylässä sen ainaisen Tallinnan sijaan oi te luomakunnankruunut, Stadilaiset siat!

Haaste on heitetty!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi