Köyhät ahnehtivat?

Jos köyhät eivät ahnehtisi, meillä muilla olisi helpompaa.

Kirjoittaja laulaa vain kristillisiä joululauluja.
Kirjoittaja laulaa vain kristillisiä joululauluja.

Martti Hetemäen johtamat Suomen viisaimmat miehet sen tietävät – ei ihmisten tuloja pidä verottaa. Työllä tämä maa on rakennettu ja työllä se pidetään hengissä. Kyllä se on todistettu moneen kertaan maamme satavuotisen historian mittaan.

Mukamas nokkelat tilastonikkarit huutelevat, että tuloerot ovat kasvaneet ja että rikkaita verotetaan nykyään vähemmän kuin ennen. He tieten tahtoen unohtavat, että samaan aikaan köyhyys on kuitenkin vähentynyt. Niinpä voidaan päätellä, että jos eniten ansaitsevien verotusta kiristetään, köyhyys lisääntyy.

Hetemäen työryhmä esittää, että palkan sijaan pitäisi verottaa hyödykkeitä. Siis nostaa arvonlisäveroa, korottaa bensan hintaa ja ottaa sähköntörsääjiltä ylimääräiset eurot pois lompakosta pyörimästä.

Tämä on ainoastaan oikein, minkä todistan seuraavalla ajatusleikillä. Jos bensan hinta vaikkapa kaksinkertaistuu, ei köyhä lähiön asukki enää hevillä lähde huviajelulle. Sen sijaan paremmin toimeentuleva on joka tapauksessa hankkinut ekologisemman auton, jolla saa helposti ajaa sata kilometriä ennen kuin päästöt nousevat köyhän kotteron tasolle.

Näin siis uusi vero sekä pelastaa luonnon että estää pienituloista törsäämästä rahojaan. Eikö tämä juuri ole oikeudenmukaisuuden klassinen määritelmä?

Eikä unohdeta maamme tärkeintä yhteiskuntaluokkaa eli keskituloisia. Kyllähän minulla on varaa maksaa tehottomasta terveydenhuollosta, mutta onko oikein, että hädin tuskin 50 000 euroa ansaitseva pikkuserkkuni maksaa roisia tuloveroa? Mitä hyötyä kenellekään on siitä, että hänet katkeroitetaan iäksi nappaamalla tuosta puolet taiteilijoiden ja vammaisten huithapelointiin?

Jos köyhät eivät ahnehtisi, meillä muilla olisi helpompaa. Olen tietenkin tulonsiirtojen kannalla, mutta pidetäänpä nyt järki hatussa. Miettikääpä. Sotien jälkeen Suomi jälleenrakennettiin vapaaehtoisvoimin.

Miettikää, mitä olisi tapahtunut, jos veteraanien työtä olisi verotettu. Ei olisi rintamamiestaloja, ei seuraintaloja, ei lapsilla sosiaaliturvaa. Kuka haluaa häpäistä veteraanien muiston?

3 kommenttia

AhmedAhne2011

28.1.2011 15:45

Niin, päättäjät leimasivat minutkin rikkaaksi, kun tulojen mukaan kuulun ylimpään desiiliin. Silti en tienaa edes 70k euroa vuodessa. Olen rikas, mutta en tiedä sitä, koska kulut ovat Helsingissä kovat (avioerossa ostin exän puolikkaan asunnosta, lainalla tottakai).

Kokoajan ovat työttömät ja muut köyhät huutamassa että on rikkaiden vika että heillä menee huonosti. No tilastojen valossa olen se rikas, mutta kustannan verotuloillani useamman opiskelijan TUET. Siis tarjoan ilmaista rahaa teille raadallani. Otin samalla tavalla sitä itsekin nuorena vastaan, mutta en tullut itkemään että se ei riitä.

Sama koskee työttömyyskorvauksia. 90-luvulla jouduin myös työttömäksi. Ei ollut työkokemusta, joten toiva työstä ei ollut. Järkevin vaihtoehto oli mennä takaisin kouluun. Ja kuinkas kävikään! Nousukausi hyppäsi kohdalle ja valmistuin juuri sopivasti kun väkeä taas tarvittiin. Ei tarvinnut keräillä pulloja ja imeä keskaria kuin juopot ympärillä (asuinhan toki Kontulassa, myöhemmin Vuosaaressa).

Alkupalkka oli vähemmän kuin mitä työttömät saavat nyt, mutta ei se minua lannistanut. Työ on työtä, ja sitä kautta pääsee, tietenkin, pitemmälle elämässä. Muutamassa firmassa tulikin oleskeltua, ja parhaimmat vuodet meni työpaikkakiusaamista harrastavan pomon alaisuudessa mutta sain kokemusta ja vaihdoin hyvään työpaikkaan. Tein siis kaiken sen mitä NORMAALI-ihmiseltä odotetaan ja sain siitä palkkioni. Palkka on kohtuullinen, menot vain liian suuret.

Mutta suoraan sanottuna tekisi mieli näitä sosialisti-runkkuja takoa vähän päähän, kun ei itse tehdä muuta kuin ruikuteta, eikä edes yritetä saavuttaa muuta kuin sosiaaliavustuksien nostoa. Jos olette liian tyhmiä menemään töihin, _kärsikää_, koska se on mielestäni vain ja ainoastaan oikein. Tyhmän ja laiskan sekä ahkeran ja fiksun välillä on ikuinen ero ja se ei typeryyksiä latelemalla parane, päinvastoin.

Olenko ylimielinen? No varmasti, koska yksinhuoltaja-duunarin lapsena Itä-Helvetin slummeissa pyörineenä olen nähnyt mistä ne duunarit sikiää ja kantakaupungissa asuessani nähnyt yliopiston kasvattien fantasioita muuttaa maailmaa utoapiaksi, jossa kaikkilla olisi "kiva olla ja kaikki olisivat saman arvoisia". No ei muuten tapadu, jos ei löydy aivoja tai puuttuu kunnianhimo lähteä slummista nousemaan omassa elämässään.

Kuka tahansa pystyy kertomaan, kuinka sitä ja tätä vähentämällä ja rikkomalla muutetaan asioita, mutta näyttäkääpä _toteutettavia_, rakentavia, ideoita. Jotakin, mikä oikeasti voidaan totetuttaa ja parantaa kaikkien elämää?

"Mutta kun rikkaat riistää ja kehtaa vielä nostaa tukiakin". Niin, jos minusta olisi kiinni, mitään tukia ei yhteiskunta tarjoisi ja yli varojen elävät maksaisi velkansa orjatyövoimana. Loppuisi se minun verotuloillani pelleily. Taisi olla minun vuoroni avautua. Kiitos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Julkisilla

28.1.2011 20:07

Hyvä esimerkki ja olen samaa mieltä AhmedAhnen kanssa.

Tämä ahkerien ihmisten rankaisu kun verotetaan palkasta yli 40% verot on suorastaan törkeää kun kuitenkin kaikesta mihin ahkerat ihmiset sijoittaa rahat niin joutuu maksmaan uudelleen verot niin että jossain Itä-helsingissä työttömät ja alkoholistien ei tarvitse tehdä yhtään mitään koska niitä käy niin sääliksi.

Hyvinvointiyhteiskunta ei toimi jos työttömät pysyvät työttöminä, kuluja on vaan yksinkertaisesti liikaa ja koko maan talous kärsii.
Pitkäaikais työttömät kärsivät usein psyykkisistä ongelmista, huonosta itsetunnosta ja etsivät pullosta lohtua ja yhtäkkiä ovatkin työkyvyttymyyseläkkeellä.

Työttömyys ja tulovero alas ja arvonlisävero ylös.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

28.1.2011 20:15

Niin helppo on kritisoida työttömiä täältä toimiston mukavalta (hei, kello on yli kahdeksan ja minä olen edelleen töissä kirjoittamassa koodia), mutta ei niitä töitä yksinkertaisesti vain ole, ei ainakaan sellaisia töitä että niillä eläisi. Suorittavan portaan duunit on siirretty kaukomaille eikä kaikista ole diplomi-insinööreiksi, kaupp... paskanpuhumistieteiden maistereiksi, puhumattakaan siitä, että kaikilla olisi mahdollisuus kouluttautua.

Yhteiskunta, jossa köyhimmistä ei pidetä huolta, on sellainen, jossa rikkaille jää enemmän käteen mutta jossa joutuu eristäytymään muurien taakse, että olisi turvassa. Sellaista minä en halua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi