Kozeen Shiwan

Kossu ja kokki.

Kozeen pitää enemmän pekonista kuin kebabista.
Kozeen pitää enemmän pekonista kuin kebabista.

Kozeen Shiwan on tulevaisuuden huippukokki.

Olit voittamassa kokkioppilaiden Euroopan mestaruutta. Kuinka monta prosenttia menestyksestäsi kuuluu Koulutuskeskus Salpaukselle?

"20. Olen saanut koulusta raaka-aineet ja vapaat kädet treenata. Koulu maksoi kahden kuukauden työharjoitteluni Hollannissa ja toivon, että pääsen vielä koulun kustannuksella maailmalle jonkun mestarin oppiin. Eniten olen oppinut koulun ulkopuolella, omalla ajalla ja työssä."

Harjoittelet Demossa Helsingissä, joka on yhden tähden Michelin-ravintola. Mitä teet siellä?

"Olen kylmällä puolella. Seuraavaksi menen paistoon. Demossa on pieni keittiö jamahtava porukka. Saan vastuuta ja näkemälläkin oppi."

Kuinka usein kokkaat kotona?

"Vapaapäivisin. Kokeilen uusia juttuja. Työpäivinä syön aamupalan kotona, lounaan työpaikalla ja illalla saatan käydä mäkkärissä. Käyn usein myös äidin luona Liipolassa syömässä. Pidän kotiruoasta, tosin äitini laittama ruoka ei ole tyypillistä suomalaista kotiruokaa."

Mistä sait lempinimesi Kossu?

"Kaveri antoi sen viidennellä luokalla. Kossu on helpompi muistaa kuin Kozeen. Koskenkorvan kanssa sillä ei ole mitään tekemistä."

Oletko maistanut kossua?

"Olen, mutta se ei tole lempijuomani. En ole muslimi, enkä uskonnollinen. Possua syön ja possu on minusta todella hyvää."

Lahden kebab-ravintoloiden taso?

"En ole kebab-asiantuntija. Kai se on ihan hyvä, onhan tämä Suomen kebab-pääkaupunki. Parempi olisi, jos tekisivät kebabit lampaasta, mutta se ei taida olla kannattavaa."

Ravintola Demo, Uudenmaankatu 9-11, Helsinki

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi