Kummiskin sankareita

Kolumni

Sundin, Forsberg, Sundin, ja taas voidaan itkeä tuoppiin seuraavat neljä vuotta ja pohtia mikä muu meni pieleen kuin night of the living dead -mitalijuhlat.

Ehdotan ainakin, että “me ollaan kummiskin sankareita kaikki” vaihdetaan Ismo Alangon “Vittu kun vituttaa”-biisiin, featuring Janne Ahonen.

Ja vielä muutama korjausliike olympiatulen ja kiekonkatsojien sammuttua:

“Murtomaahiihto on in.”

Murtomaahiihto on nyt niin trendikästä, että Uudenmaankadun baarit joudutaan sulkemaan, koska kaikki ovat Finlandia-hiihdossa. Mutta minusta laji, jonka esikuvat ovat synkkä, suolla riehuva douppari sekä niin pihalla oleva ihminen ettei tajunnut Jari Sillanpään suuntautuneisuutta, on friikkien puuhaa. Kehottaisin myös vanhempia miettimään tarkkaan haluavatko he lapsensa harrastavan lajia, jossa irtoverellä on keskeisempi merkitys kuin saatananpalvonnassa.

“Olympialaiset yhdistävät kansakuntia.”

Juu, ja pilakuvat kans. Saksa on paska maa, ja niin on Ruotsikin.

“Matti Hautamäki.”

Kuka? Kuka on Matti Hautamäki?

“uusis presidentiksi.”

Suomeen mahtuu yksi asia kerrallaan, ja nyt se on Uusis. Minkä puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi Uusis lähtee? Mitä Arto Nyberg kysyy Uusikselta ohjelmassaan? Milloin Uusis pääsee Conan O´Brien -showhun? Milloin M-15-sinappi tulee kauppoihin?

“Urheilija kirosi.”

Hyvä, koska sitä kommentoidessaan kahden miljoonan tv-katsojan ei tarvitse ajatella hankalampia asioita kuten geenidopingia ja ilmastonmuutosta. Toivoisin presidentin kommentoivan myös Marjo Matikaisen ”havuja perkele”-slogania.

“Summanen takaisin.”

“Minua oli alkanut ramaista suomalaiseen jääkiekkoon liittyvät kliseet. Että häviämme aina tiukassa paikassa ja että muut tekevät kaiken paremmin. Näihin asioihin oli saatava muutos. --- Minut leimattiin ihmishirviöksi, huutajaksi ja yhteistyökyvyttömäksi fanaatikoksi.” (Summanen: Meidän päivä, Teos 2005)

“Formulat alkavat.”

Ja hyvä niin.

1 kommentti

-mäkikotkat-

18.3.2006 21:55

Mikä Matti Hautamäki?? Vaikka ei urheilusta niin välittäisikään on naurettavaa ja ala-arvoista aliarvioida toiseksi parasta hyppääjäämme. On sitä mäkiä voitettu ennenkin ja tullaan voittamaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi