Kuvataiteilija Riiko Sakkinen piilotti arvokkaita taideteoksia markettien kahvihyllyihin

Presidenttiä presidenteillä.

Kuva: Riiko Sakkinen

Kuvataiteilija Riiko Sakkinen piilotti torstaina 29. marraskuuta kaksitoista taideteosta Helsingin keskustan ruokakauppoihin. Teokset esittävät Suomen tasavallan presidenttejä. Ne on liimattu Presidentti-kahvipakettien taakse, lukuunottamatta Mannerheimia, joka on Lidlin Marsalkka-merkkisessä kahvissa.

Paketit ovat kahvihyllyissa tavallisten pakettien joukossa. Taidepaketin ostaja saa kahvin hinnalla itselleen tuhannen euron arvoisen Sakkisen signeeraman piirustuksen. Teoksen nimi on “Rakkaat johtajat” ja se on kuvataiteilijan 100-vuotisitsenäisyyspäivälahja Suomessa asuville ihmisille. Sakkinen juhlii teoksella Suomea ja sen rakkaita johtajia presidentin vaalien alla.

Teos yhdistää kansalliset johtajat kansallisjuomaamme, kahviin. Kulutuskulttuuri kietoutuu politiikaan esittäen kaupallisen mainonnan ja poliittisen propagandan samassa paketissa. Sakkinen toivoo, että teosten löytäjät julkaisevat kuvia sosiaalisessa mediassa hashtagilla #rakkaatjohtajat.

Riiko Sakkinen on suomalainen Espanjassa asuva taiteilija. Hänen teoksiaan kuuluu merkittävien museoiden kokoelmiin kuten Kiasma ja Museum of Modern Art New Yorkissa. Vuonna 2013 Sakkinen piilotti tuhat euroa signeerattuina viiden euron seteleinä suosikkikirjojensa väliin Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi