Kylli-täti on kaunis

Kolumni

Tämän päivän Suomessa ihmisten ylipainon arvostelua pidetään totaalisen mauttomana, mutta sen sijaan tuntuu olevan sosiaalisesti täysin hyväksyttävää kommentoida loukkaavasti toisten alipainoa.

Kokeilkaapas vaikkapa työpaikan kahvitunnilla seuraavia lauseita: “Toi Kylie alkaa olla kauheen näkönen noin laihana. Siis tosi ällöttävää.” ja “Vois toi Hanna Pakarinen oikeesti pudottaa ainaki viistoist kiloo. Vittu mikä tankki.” Kumman veikkaatte herättävän enemmän iloista puheensorinaa ja ymmärtäviä nyökkäyksiä? Niinpä.

Mistä sitten hoikkien sosiaalisen henkipaton asema johtuu? Kauneusihanteiden äkillisestä muuttumisestako? Tuskin. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että suomalaiset ovat yksi maailman lihavimmista kansoista. Viidesosalla väestöstä painoindeksi paukkuu yli kolmenkympin, jota pidetään vakavan ylipainon rajana. Mielenvirkistykseksi kerrottakoot, että 165-senttistä ja 80-kiloista naista pidetään saman kaavan mukaan lievästi ylipainoisena. Meikäläinen on tottunut kutsumaan tuollaista ihan reilusti läskiksi.

Liikalihavuuteen liittyy sydänsairauksien sekä diabeteksen lisäksi usein myös masennusta sekä huonoa itsetuntoa. Kun kokonainen kansa piehtaroi huonon itsetunnon parissa, mitään hyvää siitä ei voi seurata. Siitä on historia esimerkkejä täynnä.

Eräänlaisen kansallisen itsekusetuksen huipentumana onkin syntipukeiksi löydetty laihat ihmiset. Kun ei jakseta nousta läskeiltä perseiltämme vetäisemään muutamaa kierrosta pururadan ympäri, osoitetaan sen sijaan pulleilla sormillamme hoikkia ja hoetaan: “Anorektikot, anorektikot! Me saatamme olla hieman tukevia, mutta nuo ovat sairaita!”

Kyllä, anoreksia on sairaus ja on tärkeää, että siitä puhutaan, mutta jokainen laiha ihminen ei automaattisesti kärsi syömishäiriöstä. Jätetään diagnosointi ammattilaisille ja kokeillaan vaikkapa passata se päivän kuudes donitsi.

Kirjoittaja on 25-vuotias kirjailija, jonka painoindeksi on 26,1

23 kommenttia

AllyMcBeal

13.10.2005 14:16

Loistavasti kirjoitettu! Suurimmalle osalle ihmisistä ei yksinkertaisesti tunnu menevän päähän se, että kaikki hoikat eivät ole anorektikkoja! Olen kaunis nuori nainen, ja saan kuulla syömishäiriöpaskaa kaiken aikaa lähipiiriltäni, vaikka ruokailu ei ole mulla mikään ongelma. Syön miten haluan, urheilen ja pidän muutenkin huolta terveydestäni, enkä vain lihoa mitenkään. Seuraavaa joka tulee mussutamaan syömishäiriöstä jotain, tempaisen turpaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sairas_ja_ruma

14.10.2005 17:03

Kiitos tästä kolumnista! Olen ollut koko pienen ikäni todella hoikka, ja haluaisinkin kiittää jokaista mummoa ja tätiä joiden on ollut pakko kauhistellen kommentoida laihuuttani tai muuten vain tuijottaa vihaisesti. Eihän ole hyväksyttävää olla nuori, hoikka ja terve.. Tämä johti siihen että koko teini-ikäni yritin pakonomaisesti saada lisää painoa, syömällä enemmän ja bodaamalla. Ei toiminut. Käytin löysiä vaatteita sillä pidin itseäni rumana, niinhän minulle olivat kaikki naiset pienestä pitäen kertoneet. Onneksi kaikilla miespuolisilla ystävilläni on ollut niin paljon enemmän järkeä päässä että ovat saaneet minutkin viimein uskomaan että olen normaali ja viehättävä nainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Elsewhere

14.10.2005 17:37

"Liikalihavuuteen liittyy sydänsairauksien sekä diabeteksen lisäksi usein myös masennusta sekä huonoa itsetuntoa. Kun kokonainen kansa piehtaroi huonon itsetunnon parissa, mitään hyvää siitä ei voi seurata"

Tottakai siitä seuraa masennusta ja huonoa itsetuntoa, kun tässäkin kolumnissa ihmisiä "kutsutaan reilusti läskeiksi".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sairaan_laiha

14.10.2005 18:12

Niinpä niin. Kun on laihtunut lähemmäs kymmenen kiloa muutamassa kuukaudessa (vaikka ruokaa ja roska sellaistakin uppoaa tolkuttomat määrät), odottaa kauhulla lääkärin tutkimuksia ja itkee iltaisin itsensä uneen, ei paljoakaan piristä tuttujen ja jopa tuntemattomien halveksivat kommentit liiasta laihduttamisesta ja syömätavoista. Enhän minäkään mene ehdottelemaan lihaville parempiin elämäntapoihin vaihtamista! Ainoastaan lähimmillä ystävilläni ja sukulaisillani on oikeus asiaa kommentoida ja he jo tietävät suurimmasta pelostani...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ahomaawannabe

15.10.2005 00:35

Tumppi, sivallat kuin Anna-Leena "Härski" Härkönen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pintu

15.10.2005 03:51

Maksaako joku jotain pahanmielen aiheuttamisesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VirpiPirpi

15.10.2005 07:28

Kiitän kolumnin sisältöä.

Normaalin ruuminrakenteen omaavana ja liikuntaa harrastavana ihmisenä hämmästelen sitä, että suomalaiset, jotka kuluttavat lehtiä ja lukevat paljon, eivät muka näe noissa lehdissä olevia juttuja täysipainoisen, terveellisen ruoan ja kohtuullisen liikunnan hyvää tekevästä vaikutuksesta.

Opin jo nuorena syömään ns. oikeaa ruokaa, sillä yksinhuoltaja-äidilläni ei ollut varaa syöttää lapsiaan roskaruoalla eli lihapiirakoilla ja sokerisilla limuilla. Nykyään osaan olla tästä kiitollinen.

En kyllä ymmärrä, miksi kenenkään terveen itsetunnon ihmisen pitäisi loukkaantua tästä kirjoituksesta. Ei pyöreys tee kenestäkään automaattisesti rumaa tai laihasta kaunista. Tärkeintä on kai se korvien välissä oleva tasapaino, itsensä hyväksyminen ja arvostaminen sekä kohtuulliset elämäntavat.

Kolumni tosin oli huonosti kirjoitettu. Valitettavasti sen kirjoittaja on yliarvostettu "kirjailijana". Täytyy sanoa, että en ole niin huonoa romaania pitkään aikaan lukenut kuin Helsinki 12. Ymmärrän, että kirjoittajalla on varmasti paljon sanottavaa yhteiskunnan ilmiöistä. Mutta niin on monella muullakin, jotka yleisönosastolle kirjoittavat. Kirjailijalta vaaditaan kuitenkin, että hänen kirjoituksensa olisivat tyyllillisesti noiden kirjoitusten yläpuolella.

Vähän enemmän yritystä, Tuomas.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Solonor

16.10.2005 04:16

Joo. Ensinnäkään kukaan ei voi geeneilleen mitään. Toiset syntyy muhkumpina ;)

Toisaalta me kaupunkilaisetkin voidaan ottaa joskus jalat alle ja kävellä. Usein mutistaan vaikka mistä aineenvaihdunnasta jne. Totuus on kuitenkin tuola ulkona. Päivääkään en oo liikuntaa harrastanut, ja vasta nyt kolmikymppisenä tossa lihoin 20kg -eli lukemissa 185cm ja 70kg. Mulla on tota hormonimääriä seurattu jo kauan -ja käytännössä syystä- mutta mun tulis olla lihavampi.

Monet kun alkaa tajuta että kohtahan alkaa dietin piina, sporttaa ja tulokset tulee ja menee. Mutta sitten on ne -jotka tuntuu olevan hoikkia vaan siksi, että jos pitää valita auton tai kävelyn välillä -ei liiku mihinkään ilman sitä biiliään. Siis joille 300 metrii on mahoton.

Ja toisaalta tässä on vipua muutenkin. Kaks juttua tulee mieleen. Ekana ne tyypit, jotka selittää, että vihaan tollasia kuntosalijuppeja, kun luulee että vedetään kovaakin spinningii jossain. Toisaalta -lihavat (siis ei mennä nyt övereihin), on hyvinkin kauniita usein, mutta menepä huomauttamaan, niin älä. Itsetunto se vaivaa kaikkia ja häiriintyny minäkuva. Ei sitä nyt lihotuskuurillekaan oo ees varaa.

:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

luuviulu

17.10.2005 00:44

Ehdottomasti loistava kolumni, ihmisiä oli jo aikakin herätellä tuosta oman lihavan navan tuijottelusta.

Itse olen hoikka ja siitä sain kärsiä koko helvetin nuoruuteni. Ylipainoiset huutelivat perääni luurankoa, luuviulua, kukkakeppiä, hammastikkua ym. En ymmärtänyt vielä silloin syitä tälläiseen käyttäytymiseen, sulkeuduin vain omaan kuoreeni ja yritin lihoa. Laihuus on minulla geeneissä, eli en vain yksinkertaisesti liho, söin mitä tahansta ja kuinka paljon tahansa. Silloin tuo herätti suurta itseinhoa, mutta nyt olen vain ylpeä siitä ja tunnen pientä vahingoniloa ystävieni pähkäillessä kaloreiden ja dieettien kanssa.

Myöhemmin tajusin että vika on heissä ja että minulla menee paljon paremmin kun heillä. Elämme pinnallisessa maailmassa, jossa sisäinen kauneus on vain klisee, jolla ihmiset jotka ovat aviossa reilusti ylipainoisen kanssa lohduttelevat itseään. Minulla on enemmän seurustelukumppaineita, parempi työpaikka (kuin saman koulutuksen saaneella ylipainoisella), olen terveempi, minulla on parempi kunto, ei masennusta/huono itsetuntoa, muodikkaat vaatteet sopivat minulle paremmin, saan perääni kateellisia katseita, kehuja ja tuo kaikki tuntuu niin helvetin hyvältä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MissXXL

18.10.2005 15:04

Antaa kaikkien kukkia kukkia vaan :) Kunhan pysyy terveenä. Itse olen ylipainoinen, mutta terve. En juurikaan sairastele. Kunto on ihan hyvä, harrastan liikuntaa ja läskit pysyy kurissa. Niitä ääripää-ihmisiä löytyy lihavissa ja laihoissa. Olihan tuo artikkeli jotenkin aika loppuunkulunut jo. Miksei välillä puhuttaisi jostain muusta. Kyllästyttää jo tuo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ZingZong

18.10.2005 17:23

Oletkos ihan päin naamaa kutsunut läskiksi?
vaiko tönäisyt kaveria, osoittanut sormella ja
"Tsiigaa, mikä läski"?keräsitkö pinnat kotiin?
Itse olen ollut aina "hoikka poika", eikä
kukaan ole sylkenyt kadulla päälle sen takia.
Äh, tämä "kolumni" oli niin latteansurkea,
että ihan itkettää.tämä ei jaksa edes ärsyttää.
jos city haluaa mukarankkoja mielipiteitä
ja ankeaa provokaatiota huomattavasti huokeampaan
hintaan kolumnipalstalleen, "palkatkoon" yläasteen
TET-nuoria hoitamaan homma kotiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hoikkajakaunis

18.10.2005 18:20

Läskimafia jyrää! Tässä maassa saa arvostella selvästi kaikkea muuta paitsi liikalihavuutta. Laihat tuntuvat olevan ainakin vapaata riistaa. Itse olen lopen kyllästynyt kuuntelemaan huomautuksia "anoreksiastani".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marilyn26

18.10.2005 18:52

Äch, onko Tuomas todella noin nörtti, että toljottaa kaikenmaailman painoidekseihin, jotka ei kerro kun vääriä lukuja. Lihasten paino kun on paljon hevimpi kuin laardin, joten silmät eikä tilastot peliin, kaveri. Olen kaunis, kurvikas, hyvässä kunnossa oleva 165cm ja 80 kg nainen ja läskiksi ei ole ikinä kutsuttu, enkä muita kutsunut, enkä laihoja kiusannut enkä ihaillut. Toivon, että Tuomas kysyisi jokaiselta tulevalta naistutulta heidän painoindeksiänsä ;)
Ja läski-sanasta sen verran, että se on ruma sana, jota käyttää vaan rumat ihmiset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

paksukainen

19.10.2005 14:35

165 senttiä ja 80 kiloa, etkä mielestäsi ole ylipainoinen? :)

Mukavaa, että joillakin on itsetunto kohdallaan...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bulimikko

20.10.2005 22:39

Ottamatta kantaa itse aiheeseen, niin on Vimma kyllä ihan vitun idiootisti ilmaissut itseään. Vimman mielestä laihaksi saa sanoa mutta lihavaksi ei koska suurempi osa ihmisistä on laihoja kuin lihavia. Paljon mahdollista. (Tosin käytännössä löytyy helvetin paljon ihmisiä, jotka kommentoivat "lihavien" ulkonäköä, jopa ääneen ja päin naamaa, myöntävät sitä julkisesti tai eivät. On harhaluulo, että vain laihaa "saisi" haukkua. Käytännössä kaikki "poikkeavat" ja monet "normaalitkin" saavat paskaa niskaansa ulkonäkönsä takia. Sen lisäksi hyvin monet tiedostavat, että laihaksi haukkuminen tekee yhtä kipeää kuin lihavaksi haukkuminen. Aina on kuitenkin niitä, jotka siitä huolimatta tai juuri siksi nälvivät.)

Sitten Vimman mielestä lievästi ylipainoinen on naurettava termi, esim. lievästi ylipainoista naista on heikäläinen tottunut kutsumaan reilusti läskiksi. (Reiluus on kyllä tästä kommentista kaukana, mutta se varmaan oli tarkoituskin.) Vimmalta jäi ilmeisesti lukematta memo jossa todettiin, että lievä ylipaino ei ole terveysriski - tai jos on, niin laihduttaminen on terveydelle keskimäärin vaarallisempaa.

Ja sitten vielä se, että kaikki laihat eivät ole anorektikkoja. No niin eivät olekaan, mutta eivät kaikki "lihavat" tai "läskit" ole syömishäiriöttömiä. Vimma ilmeisesti missasi myös sen muistion, jossa huomautettiin että esim. lasten lihavuutta pidetään syömishäiriönä - eihän se ollut kuin lukuisten lehtien etusivulla.

Mutta asian ytimeen: En oikeasti ymmärrä, miten laihan oikeutta olla tulematta haukutuksi painonsa vuoksi ei voi puolustaa vetoamatta siihen, että eivät kaikki laihat ole anorektikoita. Ei syömishäiriöistäkään saa haukkua painonsa vuoksi.

Ja onpas hieno verbaalinen koukku kutsua lievästi ylipainosta läskiksi ja odottaa, että moniko rupeaa kiljumaan siitä, niin että voi heristellä sormeaan: ajabaja, heti puolustatte lihavaa mutta ette laihaa.

Mikä siinä on niin vaikeaa, ettei voisi puolustaa lihavaa ja laihaa, syömishäiriöistä ja syömishäiriötöntä?

*Kirjoittaja on ylipainoinen bulimikko

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nofat

21.10.2005 10:23

Tuomas, kerrot painoindeksisi olevan 26,1. Kun kerran luotat painoindeksiin, olet varmaankin huomannut olevasi lievästi ylipainoinen. Asialle täytyy tehdä jotain, sillä ylipainoiset ihmiset eivät ole cool. Ethän sinä halua olla uncool?

Oletko Tuomas nähnyt Mary Harronin ohjaaman elokuvan Amerikan Psyko, jossa Christian Bale näyttelee Patrick Batemania? Jos et ole, sinun kannattaa katsoa se, sillä kyseisessä elokuvassa Christian Bale on erittäin tiukassa kunnossa! Ihan näin sivuhuomautuksena: Amerikan Psyko on ilmestynyt myös kirjana ja sen on kirjoittanut Bret Easton Ellis niminen kirjailija. Kannattaa tutustua myös hänen tuotantoonsa, ellet jo olekin niin tehnyt.

Takaisin kuitenkin sinun ylipainoisuuteesi, Tuomas. Painonhallinta vaatii luonteenlujuutta ja uhrauksia. Tavoitteiden asettaminen on myös tärkeää. Eikö olisikin mukava kävellä Uudenmaankatua, jos vartalosi muistuttaisi enemmän tuota mainitsemaani Christian Balea Amerikan Psykon kuvausten aikaan? Voit aloittaa laihduttamisen pienin askelin. Pyydät latten Bar 9:ssä rasvattomaan maitoon, kävelet joskus vielä Bulevardiakin pohjoisemmaksi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Boq

21.10.2005 23:05

:D

Tuomas Vimma on todistettavasti kävellyt tänäänkin Bulevardin pohjoispuolelle. Ehkä se siitä :)

Ei mutta, itseironiahan on hieno laji.

Mutta sekin on otettava huomioon, että omien huomioideni mukaan herra Vimma on pitkä mies, ja eikös se ole jo aika yleisesti tunnettu fakta, ettei tuo BMI toimi lyhyillä eikä pitkillä, vaan keskipituisilla. Muilla antaa vääristyneen luvun.

Ei sillä, en minä tiedä, onko Vimma "lievästi ylipainoinen" (=reilusti läski? ;) ) vai ei.

Tällaiset hieman pateettiset kommentit on varmasti kolumnien päämäärä :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pivet

24.10.2005 09:24

Lienee pakko tarttua siihen mihin kukaan aiempi kommentoija ei ole puuttunut, eli "kylli-täti on kaunis"-heittoon. Jo toki Kylie on kaunis eihän siitä ole kysymys, mutta kylli on ylettömän laiha siksi että hänellä on SYÖPÄ ainakin näin lehdet antavat meidän ymmärtää. Olen kai tämän ulkonäkökeskeisen maailman mielestä väärässä kun pidän muutamaa liikakiloa vähemmän pahana asiana kuin rintasyöpää.
Olisihan tähän juttuun kenties löytynyt terveitäkin esimerkkihenkilöitä. Muutenkin typerä ja mauton kirjoitus, vaan eipä tuo hyvä maku ole vimmaisen tuomaksen hyveisiin aiemminkaan kuulunut, mutta tämä oli aika pohjanoteeraus. Kirjoittaja lienee omasta mielestään kriittinen ja kyyninen älykkö tai muuta sellaista mutta ohueksi tällainen huutelu jää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

syopa

25.10.2005 13:06

:) :) :)

Itse sain huumoria juuri tuosta asiasta. En tiedä oliko Wimman tarkoitus vinoilla syövällä (tuskin sentään), mutta mua se ainakin nauratti.

:) :) :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nagge

2.11.2005 22:41

menkääs kiukkuilijat mussuttamaan lisää muffinsseja. eipä varmaan ollut kirjoituksen tarkoitus inspiroida ketään käymään läskien kimppuun. provosoivasti kirjoitettu juttu, ärsytettynä sanoisin ihan samoin ja kirjoittaisin myös mielelläni yhtä hyvin kuin vimma oli artikkelissaan onnistunut.
mutta itsekin näitä "sää oot anorektikko" -diagnooseja ikäni kuunneltuani, olen nykyään rohkeampana valmis tekemään vastakkaisen diagnoosin: "sää tuut kalliiks meille muille veronmaksajille aikuisiän sokeritautis ja muiden läskien ongelmien takii. juu, näin on, kyl mää tiärän"...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aivan

18.11.2005 12:37

erittäin hyvä juttu ja täyttä asiaa! turha niitä läskejä on paapoa. painot kinttuihin vaan ja juokseen. itse olen hoikka ja ylpeä siitä! ikinä en ole ollut tippaakaan ylipainoinen enkä ikinä tule oleen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

naikkonen25

29.11.2005 17:04

Hei Tuomas,et säkään mikä hoikka poika oo!26 painoindeksi-varaa ois muutama kilo pudottaa!Ylimääräiset kilot ja olutkumpu vatsan seudulla-ei erityisen seksikästä myöskään miehillä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

esfet5

14.1.2009 16:41

Minä olen 160cm ja elin vuosia onnellisena 70 kilon painoisena. Oli isot rinnat ja takapuolta, muttei järkyttävää läskiä oikeastaan missään. Sitten alkoikin tulla näitä Tuomas-pojun kaltaisia fiksuja miehenalkuja vastaan jotka haukkuivat läskiksi. Masennuskierre oli valmis, oli syömisen kanssa muutenkin siihen aikaan ongelmia.

No, pituutta on tänä päivänä edelleen 160 cm mutta painoa on reippaat 120 kiloa. Oma vikani kun ahmin juu, mutta kyllä osa vastuusta kuuluu myös niille kusipäille jotka pistivät minut epäilemään omaa ulkomuotoani ihan urakalla ja joko kähmivät tai kiusasivat porukalla lukiossakin vielä. HV.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi