Lähitaikuutta ravintolapöydässä esittävä taikuri saattaa saada hymyn, oluen tai lähtöpassit

Ravintolataikuuden Suomenmestari 2018 Markus Tervo haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintolaesiintymisiin.

Markus Tervo haluaa ravintolataikuudesta osan ravintoloiden viihdetarjontaa.
Markus Tervo haluaa ravintolataikuudesta osan ravintoloiden viihdetarjontaa.

Ravintolataikuus on Suomessa sen verran uusi juttu, että taikurin mennessä ravintola-asiakkaiden pöytään vastaanotto voi olla monenlainen. Osa innostuu ja osa epäilee. Taikurin tehtäväksi jää vakuuttaa asiakkaat osaamisestaan. Useimmiten se onnistuu, pahimmillaan ravintolataikuri Markus Tervoa on uhattu jopa vetää turpaan.

“Todella vaihtelevasti ihmiset ottavat vastaan ja ymmärrän sen, koska tää on niin uus juttu”, Tervo sanoo.

Tervo on Suomen Taikurit ry:n puheenjohtaja ja taikuri, joka on erikoistunut lähitaikuuteen. Hän esiintyy säännöllisesti muun muassa Oulunkylän Outravintola Janossa.
 
“Usein asiakkaat haluaisivat tarjota oluen kiitokseksi. Olen ilahtunut tarjouksesta, mutta kerron, että asiakkaille esitykseni on maksuton.”

Ravintolataikuudessa taikuri kiertää ravintolassa, baarissa tai vastaavassa tilassa pöydästä toiseen esittäen ihmisille lähitaikuutta.

“Lähitaikuudessa päästään lähemmäksi taikuuden ydintä. Jos näkee lavalla mahdottomalta vaikuttavan taikatempun, on helpompi perustella itselleen, että olen niin kaukana, etten ehkä nähnyt kaikkea. Toisaalta mahdottomuus on melkein pakko hyväksyä, kun se tapahtuu lähellä, omien silmien alla”, Tervo muotoilee.

Suomessa ei juuri ole muita ravintolataikureita ja harvat ravintolat osaavat hyödyntää uutta viihdemuotoa. Tervo toivoo, että ravintolat heräisivät uuteen juttuun, sillä osaamista kyllä löytyy Suomesta.

“Monet tekee lähitaikuutta, se on nosteessa oleva harrastus. Ravintolataikuus on vielä harvinaista.”

Tervon mukaan lähitaikomisessa tärkeintä on olla läsnä ja hereillä.

“Intiimissä tilanteessa huomaa, jos et ole läsnä.”

Siirryttäessä pöydästä toiseen vaikutus pitää tehdä aina uudestaan. Pitää ottaa selvää, kenelle taikaa tehdään ja reagoida vastaanottoon.

Osa lähitaikureista luottaa tiettyyn timanttiseen settiin, jota toistaa uskollisesti vastaanottajasta toiseen. Toiset kallistuvat enemmän improon ja rakentavat setin tilanteen mukaan, huomioiden esimerkiksi ihmisten iän tai käytöksen.

Kenestä Ravintolataikuuden Suomenmestari 2019?

Suomalainen ravintolataikuus ottaa jälleen uuden askeleen eteenpäin 2. lokakuuta, kun Käpylässä, ravintola Nyyrikissä, järjestetään taikuuslajin Suomenmestaruuskilpailut. Kilpailussa taikurit kiertävät eri pöydissä ja jokaisen pöydän ääressä on tuomaristo, jonka muodostavat ns. maallikkotuomaria ja yksi taikurituomari.

Kilpailija esittää seurueelle noin kuuden minuutin mittaisen esityksen, jonka kyseisen pöydän tuomarit arvostelevat. Tämän jälkeen kilpailija siirtyy seuraavaan tuomaristopöytään, joita on yhteensä viisi, esittäen heille saman kilpailuohjelman.
  
Suomen Taikurit ry myy tapahtumaan rajoitetun määrän avoimia yleisölippuja 12 euron hintaan, johon sisältyy juoma. Kilpailun lisäksi paikalla nähdään huippuluokan taikuutta, kun brittiläinen huipputaikuri Fay Presto, joka on esiintynyt muun muassa kuningashoville, esiintyy kilpailutapahtuman päätteeksi. Ja saamme luonnollisesti nähdä myös kilpailunvoittajan esityksen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi