Lahtikin täyttyy muraaleista – seuraavana vuorossa abstraktia muotoa

Italialainen kuvataiteilija Roberto Ciredz pääsee toteuttamaan yhden UPEA17-projektin 20:stä suomalaiskaupunkeihin toteutettavista muraaleista.

Italialainen kuvataiteilija Roberto Ciredz saapuu ensi kuussa Lahteen valtakunnallisen UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin osana. Hän toteuttaa tyylikkään ja ajattoman muraaliteoksen kuusikerroksisen talon päätyseinään osoitteessa Saimaankatu 64. UPEA17-festivaalin järjestää Upeart-yhdistys.

Lahteen pian saapuva muraalitaiteen huippunimi Ciredz on tunnettu minimalistisen harmonisesta tyylistään. Abstrakteissa teoksissa tasapainoillaan nerokkaasti erilaisilla pinnoilla, muodoilla ja kolmiulotteisuudella. Ciredzin värimaailma on usein raikkaan sinisävytteinen ja hän hyödyntää taiteessaan kiehtovalla tavalla urbaanien elinympäristöjen erilaisia ulottuvuuksia.

”Kerroimme aiemmin hongkongilaiskuvittaja Messy Deskistä, joka maalaa värikkään ja sarjakuvamaisen teoksen Mukkulaan. Roberto Ciredz edustaa täysin toisenlaista tyyliä, ja teokset tehdään hyvin erilaisiin taloihin ja ympäristöihin. Haluamme UPEA-festivaalin myötä tuoda muraalitaiteen moninaisuutta ja mahdollisuuksia esiin”, kertoo UPEA17-festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris.

Sardinian etelärannikolla asuva kuvataiteilija Roberto Ciredz on opiskellut kuvanveistoa ja graafista suunnittelua. Hänen teoksiaan voi nähdä kotimaansa Italian lisäksi esimerkiksi Puolassa, Kroatiassa, Brasiliassa, Espanjassa ja pian myös Lahdessa.

”Saimaankadun teos sopii ympäristöönsä ja Lahteen ylipäätään loistavasti. Muraali tuo varmasti iloa ja hyvää mieltä ohikulkijoille. Kokonaisuudesta tulee hallittu ja tasapainoinen”, kertoo Spatium Toimitilat Oy:n toimitusjohtaja Jouni Kanervo.

UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin aikana toteutetaan tänä vuonna yli 20 pysyvää muraaliteosta 14 suomalaiskaupunkiin. Mukana on useiden kerrostalojen teossarjoja, kokonaisen talon peittävä teos, pimeässä loistava muraali sekä Pohjoismaiden korkein muraali 50 metriin kohoavissa tehdassiiloissa. Mittakaavansa vuoksi UPEA kirii jo toisena vuotenaan maailman keskeisimpien kaupunkitaidetapahtumien joukkoon. Festivaalin teokset toteutetaan syyskuun aikana.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi