Las Vegasissa kurkistettiin viihde-elektroniikan tulevaisuuteen

Nokian Lumia valittiin CES-messujen parhaaksi älypuhelimeksi.

Ryan Seacrest ja Microsoftin johtaja Steve Ballmer myhäilivät tyytyväisenä Nokian Lumia 900:n äärellä.
Ryan Seacrest ja Microsoftin johtaja Steve Ballmer myhäilivät tyytyväisenä Nokian Lumia 900:n äärellä.

Kansainväliset kuluttajaelektroniikkamessut esitteli viime viikolla Las Vegasissa jälleen kerran ison kasan tulevaa elektroniikkaa ja alan tämänhetkisiä trendejä.

Älypuhelinten saralla suurimman huomion varastivat Windows-puhelimet. Odotukset Windows-puhelinten suhteen ovat pinoutuneet isoksi kasaksi, ja nyt näyttäisi, että niitä aletaan lunastamaan. Windows-mallien etulinjassa kulkee Nokian Lumia 900, joka valittiin Cnetin toimesta messujen parhaaksi älypuhelimeksi. Kaikki vaikuttaisi olevan kunnossa Nokian uudelle nousulle, enää tarvitsee saada laitteita ihmisten taskuihin.

Vielä vuosi sitten samoilla messuilla vannottiin 3D-television nimeen. Nyt 3D-huuma näyttäisi laantuneen, sillä vain LG satsasi osastollaan isosti niihin. Televisioiden saralla suuri juttu näyttäisi olevan nyt verkkoyhteys.

Messujen annista päätellen tulevastakaan vuodesta ei tule tablettien kulta-aikaa. Applen iPadilla on edelleen vankka johtoasema tablet-markkinoilla eikä vuonna 2011 tapahtunut juuri mitään, mikä saisi tuon aseman horjumaan. Uusia tablet-koneita oli toki esillä runsaasti, mutta verkkolähteiden mukaan niiden ympärille ei rakentunut juurikaan hypeä. Tableteista eniten mielenkiintoa herätti Samsungin Galaxy Note, joka on puhelimenoloinen tabletti tai tabletinoloinen puhelin.


Tulevaisuuden tekniikasta CES esitteli paljon vempeleitä, härpäkkeitä ja turhakkeita. Tässä muutamia, jotka pistivät tarjonnasta silmään:

Opi soittamaan

Ion Audio esitteli uuden tavan opetella soittamaan pianoa, rumpuja tai kitaraa. Apprentice-sarjan soittimilla on nuottikorvattomallakin mahdollisuus päästä käsiksi musiikin soittamisen ihmeelliseen maailmaan.


Rinteiden terminaattoriksi

Reconin Mod Live on laskettelulaseihin kiinnitettävä mininäyttö, jonka sisällä hyrrää Android-käyttöjärjestelmä. Ne tallentavat hyppysi, reittisi, nopeutesi ja muut faktat laskuistasi. Androidin ansiosta Mod Liveen saa myös sovelluksia, joilla voit lukea tekstiviestisi tai olla yhteydessä kavereihisi.


Kauko-ohjattava valvontakamera-auto kännykkäohjauksella

Wi-Spin kauko-ohjattavat autot ja helikopterit lähettävät liikkuessaan livekuvaa suoraan sitä ohjaavaan iOS-laitteeseen. Samoja latuja hiihtelee AR Drone, jonka helikoptereiden uusissa malleissa on hd-kamera. Kissan saa raivoihinsa puolestaan Sphero-pallolla, jota voi ohjata kannettavalla laitteella, ja joka vaihtaa väriä rullatessaan rampeilla ja mutkissa.


Pelien tulevaisuutta

CES esitteli tänä vuonna muutamia kiinnostavia vempeleitä pelaamiseen. Pelisovelluksiin liitettävät lisäosat tarjosivat uutta pelirintamalle, esimerkiksi peleissä, joissa laitteen kamera hyödyntää todellista ympäristöä pelin yhteydessä. Yhdessä räiskintäpelissä puhelin kiinnitetään aseeseen, jolla räiskitään tolppien takaa tai katon rajasta pomppaavia örkkejä. Sencicsin Androidilla varustettu virtuaalitodellisuuskypärän valmistajat puolestaan lupailevat päähineen tuottavan uuden sukupolven 3D-pelielämyksen. 


iTerveys

Terveysbisnes jyrää myös teknologian maailmassa. iHealth on iOS-laitteeseen liitettävä lisäosa, joka ottaa verinäytteesi, ja siirtää tiedot siitä puhelimeesi tai iPodiisi, jonka kautta voit tarkkailla verensokereistasi. Fitbit Ultra laskee askeleidesi lisäksi nousemasi raput. Aria Wi-Fi Smart Scale on puolestaan perusvaaka potenssiin kaksi: se lähettää painotietosi koneellesi tai puhelimeesi sekä mittaa myös rasvaprosenttisi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi