Lätkän MM-kisat 2012

Kummolan stetson ja muu oleellinen lätkän MM-kisoista.

Kuva: Marko Hannula

Kenen hatusta on vedetty kisojen lippujen hinnat?

Lippujen hinnat näyttäisivät nousseen Kalervo "Hockey Bird" Kummolan ja Mika Sulinin stetsoneista. Kummola on myöntänyt, etteivät liput ole halpoja, mutta ettei niitä kuitenkaan "ilmaiseksi jaella". Kisojen pääsihteeri Mika Sulin puolestaan puolustelee lippujen korkeita hintoja kotikisoilla ja viime kevään MM-kullalla. Hänen mukaansa tuote on hyvä ja verrattavissa esimerkiksi Suomessa pelattuihin NHL-kaudenavauksiin, joissa samanhintaiset liput ovat menneet hyvin kaupaksi.

Halvimmillaan Suomen pelin lippu kustantaa 155 euroa. Neljän ottelun lippupaketista saa pulittaa 265 euroa, jolloin yhden lipun hinnaksi tulee 66 euroa. Suomen kanssa kisat jakavassa Ruotsissa on mahdollista saada neljän matsin liput Globeniin noin sadalla eurolla. Finaalin liput maksavat 445 euroa, kun viime vuonna Slovakiassa finaaliliput irtosivat 242 eurolla.

Tervetuloa sliipatut yritysvieraat! Tervemenoa maakuntien duunarit!

Miten toimia katsomossa, jotta pääset televisioon?

Ole hyvännäköinen. Kameramiehet bongaavat luontaisella vaistollaan elämää kauniimmat blondit katsomosta. Tästä syystä pelaajien vaimot saavat reilusti tv-aikaa. Jos kyseinen optio ei ole käytettävissäsi, lähde täysin toiseen suuntaan ja muokkaa itsestäsi mahdollisimman tyhmännäköinen. Paljas kaljamaha, sinivalkoiseksi suhritut kasvot ja "terveisiä äitille" -plakaatti yhdistettynä villin humalaiseen tanssiin on toimivaksi todettu klassikko.

Vancouverissa on tarjottu runsaasti ruutuaikaa vihreissä spandex-kokovartaloasuissa hölmöileville "vihreille miehille". Varasta idea ja tilaa itsellesi 39 dollarilla spandex-asu osoitteesta http://begreenman.com

Montako kiekkoa kisoja varten on varattu?

Kisojen pelikiekot tulevat kansainväliseltä jääkiekkoliitolta ja niitä on varattu 34 matsiin yhteensä noin tuhat kappaletta. Tämä tekee kolmisenkymmentä MM-kisalogolla varustettua kiekkoa per matsi. Joukkueille on varattu paikallisten järjestäjien toimesta harjoituskiekkoja "toistatuhatta".

Onko maalivahdeille MM-kisoissa jokin kokoraja? Olisiko periaatteessa mahdollista sijoittaa maaliin 300-kiloinen plösö, joka tukkii koko maalin?

Säännöt eivät rajoita fyysistä kokoa, mutta 300-kiloinen maalivahti aiheuttaisi muita ongelmia. Ilmassa leijuvan sydänkohtauksen vaaran lisäksi häneltä jäisi maalista peittämättä osa, johon tarkkakätiset hyökkääjät kyllä osuisivat.

Maalivahdin varusteiden koolle on puolestaan selvät rajat, joten paksukaan maalivahti ei saisi lisäetua isoista patjoista. Sallitut varusteet tuskin edes mahtuisivat jättimäiselle maalivahdille ja 150 kilometriä tunnissa lentävän kiekon ottaminen vastaan ilman varusteita tuskin houkuttelee ketään.

Kaikkien maalivahtien varusteet tarkistetaan ennen kisoja.

Missä maajoukkueet bunkkaavat?

Kisajärjestäjät ovat linjanneet, ettei joukkueiden hotelleita kerrota erikseen. Kisojen yhteistyökumppanina toimii Sokos-hotellit. Suurin osa joukkueista yöpyy Helsingin ytimessä Eteläisen Rautatienkadun Presidentissä. Kanada ja USA vaihtavat hotellia kesken turnauksen, kun jouk­kueiden perhettä saapuu paikalle. Pelaajien käytössä on suurelta osin hotellien perushuoneet. Osa joukkueista on varannut sviittejä, mutta ne ovat usein tarkoitettu johtoryhmän palaveritarpeisiin.

Leijonatkin asuvat hotellissa, vaikka omalla maalla ovatkin. Vapaa-ajan ongelmia ei synny, sillä se kuluu syöden, leväten ja seuraavaan peliin valmistautuen. Leijonien hotellin lokaatio on joukkueen toiveesta täysin salainen.

Millä lipulla pääsee seisomaan katsomoon siihen juuri Suomen maalin taakse, jotta kiperissä tilanteissa voi nostaa Suomen paidan ylös ja näyttää tissit, jotta esim. rankkarit menisivät persiilleen?

Paras paikka kyseisen stuntin tekemiseen riippuu erotuomarin päätöksestä, sillä hänellä on valta määritellä pääty, johon rankkarit ammutaan. Se löytyy alakatsomosta, joko Silver Star Cafen alapuolelta tai vastapäisestä päädystä. Silver Star Cafen "Eteläpääty" toimii SM-liigakauden aikana Jokereiden fanikatsomona ja muun muassa HIFK:n Mikael Granlund sai tuta fanien tehokkuuden missaamalla rankkarin pudotuspeleissä jatkoerässä.

Kunnon tissit ajavat varmasti saman asian, mitä tuhatpäinen lauma jokerifaneja.


Kysymykset kerättiin Cityn lukijoilta City.fissä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi