Lauri Johansson

Natural Born Killer

16.9.2001 Lauri Johansson ampui Sami Huhtimon Porvoossa. Huhtimo halusi eroon Johanssonin rikollisjärjestöstä NBK:sta. Se ei ollut mahdollista. Joulukuussa 2002 Late Johansson tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. 28.11.2007 hän tuli uskoon. Uskon lisäksi hän tunnusti kaksi uutta murhaa. Nyt hän kertoo tarinansa toimittaja Panu Rädylle.

Elinkautisvanki Lauri Johansson astuu vartijan saattelemana Riihimäen vankilan perhetapaamishuoneeseen ja istuutuu nojatuoliin huoneen nurkkaan. Vartija jättäytyy ikkunoilla varustetun seinän taakse, josta hänellä on näköyhteys Johanssoniin.

Johansson tunnetaan huumekauppaa ja velanperintää hoitaneen rikollisjengi Natural Born Killersin johtajana. Hän sovittaa Riihimäen vankilan turvaosastolla elinkautista tuomiota, jonka hän sai jengitoverinsa Sami Huhtimon murhasta. Johansson ampui jengistä eroon pyrkinyttä Huhtimoa syyskuussa 2001 revolverilla päähän.

Nyt Johanssonilta puuttuvat jengiliivit ja lehtien oikeudenkäyntikuvista tutut mustat aurinkolasit. T-paidassaan, sortseissaan ja tohveleissaan hän näyttää pikemminkin leppoisalta naapurin sedältä kuin paatuneelta ammattirikolliselta ja murhaajalta.

Viime kuukausien uutiset Johanssonista ovat kuulostaneet ammattirikollisen maineeseen nähden oudoilta.

Jengipomon on kerrottu soittaneen rikoslehti Alibin päätoimittajalle Mika Lahtoselle, puhuneen Jumalasta ja tunnustaneen samalla kaksi pimeää, aiemmin selvittämätöntä murhaa.

Varmasti jotkut tulevat vankilassa uskoon.

Mutta että juuri pääkallokuvalla varustettuja jengiliivejä kantanut Johansson?

Siis se sama Johansson, joka asetti jenginsä pääsyvaatimukseksi varmennetun henkirikoksen?

Johansson töksäyttää, että hänen uskoontulonsa on aito asia. Se alkoi vankilapastorin antamasta Jeesuksen kuvasta, jatkui Raamatun lukemisella, käynneillä vankilan kirkossa ja vankilan raamattupiirissä.

“Keskiviikkoiltana 28. marraskuuta rukoilin, että Jeesus tulisi minun sydämeeni.”

Viimein Jeesus tuli.

“Itkin katkerasti monta tuntia. Tunsin, että saan syntini anteeksi.”

Johansson toi sellistä mukanaan punakantisen Raamatun. Jätetään se vielä hetkeksi pöydälle.

Molemmat Johanssonin tunnustamat murhat liittyivät huumerikollisuuteen. Vanhempi niistä koski Pauli Saastamoista, jonka ruumis nousi heinäkuussa 1992 pintaan Hallan satama-altaassa Kotkassa. Toinen murhista tapahtui elokuussa 1998. Uhri oli Jari Aaltonen, Remu Aaltosen veli. Mies katosi jäljettömiin sen jälkeen, kun hän oli astunut Mellunmäellä tummansiniseen Audiin.

Poliisi oli epäillyt Johanssonia molemmista murhista, mutta pitävät todisteet puuttuivat.

“Aaltosen juttu on painanut minua ihan alusta asti. Halusin ennen kaikkea, että omaiset saisivat pitää hautajaiset”, Johansson sanoo.

Aaltosen murha oli hänen mielestään typerää jo pelkästään siksi, että Aaltosen velka hänelle oli suhteellisen pieni.

“Vain jotain 63 000 markkaa. Muutaman kymmenen tuhannen markan takia ammuin sitä päähän. Vähän harkitsematonta, vaikka se oli harkittu murha.”

Poliisi suhtautui Johanssonin puheliaisuuteen vakavasti. Helmikuun lopulla lehdet ja televisio kertoivat poliisin suuretsinnöistä Uudellamaalla. Johansson oli näyttänyt poliisille, mihin Aaltosen ruumis oli haudattu.

“Aika tarkkaan näytin paikan, mutta sitä ei meinaa löytyä. Harmi juttu, jos se jää kateisiin.”

Perhetapaamistilan ikkuna antaa Riihimäen vankilan sisäpihalle. Ikkunan eteen on asetettu matala pöytä ja kaksi perheen pienimmille tarkoitettua pikku tuolia. Hyllykköön on varattu värikyniä, pari satukirjaa ja värityskirja.

Johanssonin oma lapsuus Pukaron kylässä Lapinjärvellä kuulostaa tismalleen sellaiselta kuin miehen uranvalinnasta voisi päätellä. Isä ryyppäsi ja pieksi säännöllisesti sekä vaimonsa että esikoispoika Laurin.

“Se tyypillinen tarina. Lumihankeen ja varpaat jäässä karkuun naapuriin. Naapurista soitettiin poliisit, jotka vei faijan putkaan. Sitten palattiin rikottuun kotiin.”

Kolmentoista vanhana Lauri oli saanut remmistä tarpeekseen. Hän puolusti itseään isää vastaan ranstakalla, hiilihangolla. Äiti otti eron ja vei Laurin ja tämän viisi vuotta nuoremman veljen kunnan vuokra-asuntoon. Äiti ajoi taksia pitääkseen tenavat leivässä.

“Olen aina sanonut, etteivät sirkuksen miekannielijät ole mitään. Faija veti kurkusta alas kymppipyörä-Scanian, omakotitalon ja ison tontin.”

Ensimmäisen keikkansa Lauri teki neljätoistavuotiaana murtautumalla kaverinsa kanssa Lapinjärven osuuskauppaan. Saalis ei ollut häävi. Lauri tunki kassasta löytyneet seitsemänkymppiä taskuunsa, kaveri vei tupakat.

Opinto-ohjaaja puhui pojalle ATK-alasta. Tietokoneiden sijasta Johansson opetteli autovarkauksia, nyrkkitappeluita ja ryyppäämistä paikallisten puliukkojen kanssa. Koulu jäi, kun levoton poika veti välitunnilla myssyn opettajan silmille ja löi tämän tainnoksiin.

Katajanokan tutkintavankilan sellin Lauri näki ensi kertaa kuusitoistavuotiaana. Ehdotonta vankeutta aloitteleva kriminaali sai heti kahdeksantoista vanhana.

”Neljä vuotta, kuukausi ja viisitoista päivää. Siinä oli pari törkeää pahoinpitelyä ja tapon yritys. Viilsin yhdeltä vastustajalta kurkun auki, mutta se ei kuollut. ”

Kovan tuomion vuoksi nuorisovankia ei huolittu Keravan nuorisovankilaan. Johansson passitettiin Konnunsuolle, samaan selliin kokeneen ammattirikollisen Lusu Ahlqvistin kanssa.

“Siitä lähti mun ura sitten nousuun”, Johansson sanoo.

Myöhemmin Johansson teki Ahlqvistin porukassa kilikalikeikkoja kautta Suomen. Tuttu maalari ruiskutti rosvojoukon kuorma-auton viikoittain uudella värillä.

”Lusulla oli hyvät suhteet. Veimme kaupoista kaiken makeisia ja makkaroita myöten.”

Jokainen Johanssonin saama tuomio tarjosi uusia verkostoitumismahdollisuuksia ammattitovereiden kanssa. Hän kokeili pilvikauppaa ja erikoistui amfetamiinin myyntiin. Amfetamiini oli kelpo kauppatavara Suomen käytetyimpänä piikkihuumeena.

Myyntiartikkeli kelpasi myös kauppiaalle itselleen. Niin kuin muutkin huumeet.

“Kokaiini, amfetamiini, heroiini, pilvi – ne kaikki on tullut kokeiltua ja kunnolla. En ole koskaan piikittänyt, mutta olen syönyt, polttanut ja vetänyt nenään.”

Johanssonilla on taas tunnustettavaa. Tällä kertaa tunnustus käsittelee terveysasioita.

Hän kertoo sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä, maanisdepressiivisyyttä. Sairaus vaatii jatkuvaa lääkitystä.

Kun Johansson löysi Jeesuksen, hän jätti pillerit syömättä. Hän uumoili Pyhän Hengen pitävän hänet kunnossa.

“Pamahdin hirveään psykoosiin. Katsoin maapalloa avaruudesta ja Lordilla oli siellä juhlat. Kuulostaa ehkä hauskalta, mutta sitä se ei ollut.”

Hän soitti Alibiin ja Helsingin rikospoliisiin juuri viime hetkinä ennen sekoamista. Pari päivää tunnustamisten jälkeen hänet kyyditettiin vankimielisairaalaan Turkuun.

Alibi-lehti sopi rippi-isäksi siksi, että lehti oli aiemminkin osoittanut kiinnostusta hänen edesottamuksiaan kohtaan. Johansson muistaa saaneensa esimerkiksi lehdeltä tuhatlappusen siitä hyvästä, että piti lehden mainoslippalakkia päässään oikeudenkäynnissä.

Murhien tunnustaminen ei kuitenkaan kaduta.

“Oli johdatusta, että soitin Alibiin. En voinut enää vetää puheitani takaisin. Sittenhän vasta pelle olisin, jos nyt kieltäisin uskoni”, hän sanoo.

Nyt viimein hän hyväksyy pysyvän lääkityksen. Jumala auttaa niitä, jotka auttavat itseään.

Hoidossa hän on ollut monet kerrat ennenkin. Hän itse asiassa keksi Natural Born Killersin ollessaan hoidossa Niuvanniemellä 1999. Johansson virnistää ja sanoo, ettei muita liivijengejä ole varmasti suunniteltu valtion mielisairaalassa.

“Kun olen ekstrovertti ja narsisti, totta kai meilläkin piti olla liivit, että kaikki näkevät.”

Ensimmäiset kaksi suutarin ompelemaa, valoisin Natural Born Killers -tekstein varustettua liiviä, kuuluivat Johanssonille ja toiselle ammattirikolliselle, Tapio “Murha-Maija” Kekkoselle. Vielä tuolloin jengin pääsyvaatimuksiin kuului selvittämätön henkirikos.

Johansson hörähtää.

“Oltiin sitten tyhmänä kahdestaan. Mene nyt kyselemään jengiltä, että oletko tehnyt selvittämättömän henkirikoksen. Muutettiin sääntöä niin, että selvitettykin käy.”

NBK:n perustamisen tarkoitus oli turvata liiketoimet kovalla organisaatiolla. Jälkikäteen katsoen jengiliivit ja julkisuus eivät olleet strategioista fiksuin. Poliisi vain kiinnostui Johanssonin touhuista entistä enemmän.

“Ammuimme itseämme nilkkaan”, Johansson sanoo.

Viime viikkoihin saakka NBK:lla

oli jopa omat internet-sivut ja nettikauppa, jossa myytiin T-paitoja jengin tukemiseksi. Sivuja koristi pitkään kuva pääkallosta, jonka otsassa oli reikä. Kallo kuului Johanssonin ampumalle Huhtimolle. Johansson otatti kuvan pois Huhtimon äidin toiveesta.

“Mielentilatutkimuksissa selvitettiin, ettei minulla maniaa ole, vaan megalomania, suuruudenhulluus. Minähän olin Jumalasta seuraava, ainakin omasta mielestäni.”

Taas Johansson puhkeaa puhumaan maallikkosaarnaajan nuotilla. Jengipomo näyttää heittäytyneen kristityn elämään samalla päättäväisyydellä kuin aiemmin julkkisrikollisen uraan. Hän selittää arvovaltatappiosta, jonka hänen uskoontulonsa itselleen saatanalle aiheutti.

“Jokaisen polven on notkistuttava edessäni, sanoo Herra. Mun polvi notkistui nyt”, hän todistaa.

Lehtien mukaan Johansson on tullut uskoon henkensä kaupalla. Jengitoverit uhkaavat pomoa, koska tämä on rikkonut NBK:n sääntöjä, jotka kieltävät poliisille puhumisen.

Johansson pitää lehtijuttuja perättöminä, vaikka muutama vanha kaveri hänelle vihainen onkin. Kaikki eivät ole silti kääntäneet hänelle selkäänsä.

Poliisille puhuessaan hän ei sanojensa mukaan ollut enää NBK:n jäsen. Rikollisen ura päättyi uskoontulon hetkeen.

“Vanhan liiton sääntö menee niin, että omat jutut saa tunnustaa, jos kukaan muu ei kärsi. Noudatan nyt sitä sääntöä.”

Hän sanoo entisen elämän näyttävän nyt roolilta, jota hän veti.

“Menin siinä roolissa aika pitkälle: kolme kylmäveristä murhaa, satoja kiloja huumeita – kaikki mahdolliset rikokset, paitsi väkisinmakaaminen ja maanpetos.”

Hänen mielestään ammattimaiseen rikollisuuteen liittyvä glamour on liioiteltua. Hän muistuttaa Sisilian mafian “päälliköiden päälliköstä” Bernardo Provenzanosta. Provenzano onnistui piileskelemään poliisia kymmeniä vuosia. Lopulta mafioso saatiin kiinni kotikaupunkinsa Corleonen läheltä.

“Se oli asunut jossain heinäladossa ja viestitellyt paperilapuilla. Siinä ei paljon glamouria ole. Juuri oli tekstiteeveessä, että Etelä-Italiassa 100 000 ihmistä oli osallistunut mielenosoitukseen mafiaa vastaan. Alkuperäisellä 1800-luvun puolen välin agraarimafialla oli vielä kansan tuki takanaan, mutta ne ajat ovat ohi.”

Konnuudet ovat mennyttä myös hänen kohdallaan, sitä hän teroittaa moneen kertaan.

“Tien lopussa olisi odottanut ennenaikainen hauta. Se joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu. Olisin joko narkannut itseni kuoliaaksi tai sitten minut olisi tapettu.”

Johansson kurkottaa käteensä Raamatun. Hän kumartuu kirjan puoleen ja etsii Paavalin kirjeen roomalaisille.

Hän lukee ääneen: “Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräisin. Häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. Joka vastustaa esivaltaa, nousee siis Jumalaan säädöstä vastaan, ja ne, jotka näin tekevät, saavat rangaistuksensa. – – – Siksi on suostuttava esivallan alaisuuteen, ei vain rangaistuksen pelosta, vaan myös omantunnon vaatimuksesta.”

Eli kunnioittamalla esivaltaa kunnioitat Jumalaa.

Näistä säännöistä on melkoinen harppaus Johanssonin puheisiin Nelosen Rikosraportti-ohjelmassa pian NBK:n perustamisen jälkeen. Silloin Johansson kertoi saamiensa vankeustuomioiden tulleen aiheesta. Sitten hän lupasi, että jos joutuisi istumaan väärää tuomiota, hän murhauttaisi sen aiheuttaneen poliisin.

“NBK:n perussääntö oli Matteuksen evankeliumin seitsemännen luvun kahdestoista jae:“Sen tähden kaiken sen minkä toivoisitte muiden tekevän teille, tehkää se heille.” Kun ammuin vasikkaa päähän, lähdin siitä, ettei ketään saa kiduttaa tai härnätä. Jos tapetaan, niin tapetaan kerralla.”

Hän myöntää veritekojen tulevan uniin.

“Se on tekijällekin aina hirveä tragedia. Sen takia niin moni näitä tunnustaa. Ne eivät pysty elämään tekojensa kanssa.”

Painajaisissa Johanssonin uhrit ampuvat häntä itseään päähän ja poliisit pysäyttävät hänen autonsa, jonka takakontissa on ruumiita.

“Sitten herään ja huomaan olevani vankilassa lusimassa elinkautista – kaikki on siis hyvin.”

Mutta nyt on puhuttu riittämiin näistä ammattiasioista. Onhan rosvopäälliköllä myös yksityiselämänsä.

Johansson meni naimisiin samana kesänä, jona hän perusti jenginsä. Rouva työskentelee osastonhoitajana K-marketissa, maksaa asuntolainaa pariskunnan kodista Espoon Viherlaaksossa, elää tavallista arkea miehestään huolimatta.

Johansson tietää, että vaimon pinna on ollut koetuksella. Siviilissä aviomies nousi usein sängystä vasta vaimon lähdettyä töihin ja aloitti aamunsa amfetamiinilla terästetyllä Redbull-energiajuomalla.

“Vaimo kävi säännöllisessä ansiotyössä. Minä toin himaan kaikenlaista porukkaa. Pidimme esimerkiksi NBK:n kokouksia meidän parvekkeella. Kun vaimoa kuulusteltiin todistajana Huhtimon jutussa, häneltä kysyttiin, mitä NBK:n miehet tekevät. Vaimo vastasi, että ne vetävät piriä, pelaavat bilistä ja leikkivät kovaa jätkää.”

Pari viikkoa sitten vaimo lähetti eropaperit postissa. Ne nähtyään Johansson risti kätensä: tapahtukoon Sinun tahtosi.

Hän kertoo vaimon säikähtäneen internetin keskustelualueiden huhuja. Niiden mukaan NBK saattaa kostaa rikollispomon äkillisen elämänmuutoksen hänen läheisilleen. Johansson murahtaa, että teinipoikien nettiuhoamisia semmoiset.

“Vastasin vaimolle, että kumma kun kelpasin murhamiehenä ja huumekauppiaana – ja nyt kun rupesin rehelliseksi, en kelpaakaan. Vaimo on nyt käsittääkseni perunut eroaikeensa.”

Johansson on istunut elinkautistaan kuusi vuotta. Armahdus on luvassa aikaisintaan kuuden vuoden kuluttua.

Elinkautisen rangaistuksen päälle ei voi Suomessa tuomiota toista elinkautista. Johansson voi nyt istua kolme murhaa ikään kuin yhden hinnalla. Vapautumisen hetkeä hänen tunnustamisensa tosin saattavat lykätä.

Ei ihme, että vaimo on hankkinut saksanpaimenkoiran pennun seurakseen.

“Jos ajatellaan kuusi vuotta eteenpäin, olemme olleet neljätoista vuotta naimisissa, joista kolmetoista olen ollut linnassa.”

Ikkunan takana vartija tökkii sormella rannettaan. Aika lopetella.

Vapautumisen jälkeistä tilannetta Johansson ei ole vielä pohtinut. Hänellä on yhä tekemistä tuoreen maailmankatsomuksensa kanssa.

“Epäuskon hetkiä tulee melkein päivittäin”, hän sanoo.

Entisille jengitovereilleen Johansson toivoo parasta. Hän sanoo rukoilevansa joka ilta miesten puolesta.

“Olen viimeinen ihminen osoittamaan ketään sormella. Mutta maailma olisi hyvä paikka, jos kaikki noudattaisivat Jeesuksen opetuksia.”

Ja Jumala loi rikollisen

Kenestä tulee rikollinen? Selvitimme todennäköisyyksiä.

Mies

Naiset tekevät lievistä pahoinpitelyistä viidesosan, kuolemaan johtaneista väkivallanteoista kymmenesosan.

Perimä

30–50 prosenttia antisosiaalisesta käytöksestä selittyy geeneillä.

Hidas lepopulssi

Kriminologian yksi parhaiten todistetuista löydöksistä. Ihmiset, joilla on hidas lepopulssi, eivät ole yhtä herkkiä ulkoisille ärsykkeille. Yhteyttä selittäisi se, että ne, joiden autonominen hermosto on jähmeä, eivät ole yhtä herkkiä rangaistuksen kaltaisille ympäristövaikutuksille.

Isän puuttuminen elämästä

Selityksiä on useita, muun muassa se, että yhden vanhemman perheessä lasta valvotaan vähemmän, ja se, että lapsella voi olla samanlainen alttius kuin, esimerkiksi impulsiivisuuden tai alkoholismin vuoksi perheen jättäneellä isällä.

Runsas muuttaminen

Mitä kauemmin perhe on asunut samalla paikkakunnalla, sitä epätodennäköisemmin perheen lapsi osallistuu tappeluun tai varastaa kaupasta.

Tekee ensimmäiset rikoksensä nuorena

Rikoskäyttäytyminen on yleisinä teini-iässä. Varkauksien ikähuippu on 13-vuotiaana, pahoinpitelyjen 18-vuotiaana.

Rikkoo jotain normia, rikkoo helpommin muitakin

Jopa talousrikollisilla on suurempi alttius tehdä muita rikoksia. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan runsaasti talousrikoksia tehneistä jopa puolet oli tehnyt myös väkivaltarikoksen. Erikoistuneimpia olivat arvopaperirikoksia tehneet, ja heistäkin yli 60 prosenttia oli tehnyt muita rikoksia.

Ei lukiokoulutusta

Seitsemän prosenttia lukion aloittavista 16-vuotiaista on syyllistynyt pahoinpitelyyn vuoden aikana. Ammattikoulun aloittavilla osuus on 20 prosenttia. Samanlainen, joskin pienempi, ero näkyy myymälävarkauksissa.

Rikolliset kaverit

Lainkuuliaiset nuoret valitsevat lainkuuliaisia kavereita, ja rikosaktiiviset nuoret ajautuvat toistensa ystäviksi. Sama ilmiö toteutuu myös parisuhteessa.

Eka kerta nuorena

Mitä nuorempana on aloittanut seksin, sen todennäköisemmin syyllistyy rikokseen.

Monta kumppania

Mitä aktiivisempi rikoksen tekijänä, sen aktiivisempi seksuaalisesti. 45 prosenttia niistä 14–16-vuotiaista, jotka olivat syyllistyneet väkivaltarikoksiin, olivat harrastaneet seksiä viiden tai useamman henkilön kanssa. Runsaasti rikoksia tekevät tulevat myös teini-isäksi ikätovereitaan useammin.

Tapaturma-altis

Niistä 13–15-vuotiaista helsinkiläisistä, jotka olivat joutuneet useaan onnettomuuteen, 31 prosenttia oli osallistunut tappeluun. Niistä, jotka eivät olleet kokeneet tapaturmia, vain 12 prosenttia on osallistunut tappeluun. Korrelaation väitetään johtuvan heikosta itsekontrollista, joka siis lisää riskinottoa ja ilmenee muun muassa lyhytjänteisyytenä.

Kodin varattomuus

15–16-vuotiaiden myymälävarkaudet ja pahoinpitelyt vuoden aikana perheen taloudellisen tilanteen mukaan:

Varastaminen:

  • perheen taloudellinen tilanne erittäin hyvä 8%
  • perheen taloudellinen tilanne erittäin huono 26%

Pahoinpitely:

  • perheen taloudellinen tilanne erittäin hyvä 5%
  • perheen taloudellinen tilanne erittäin huono 12%

Poliisi-tv:n katsominen

15–16-vuotiaiden Poliisit-tv:n katsominen sen mukaan, ovatko he tehneet vakavan omaisuusrikoksen.

Tehnyt vakavan omaisuusrikoksen:

  • ei katso poliisi-tv:tä 2%
  • katsoo usein poliisi-tv:tä 18%

Lähde: Janne Kivivuori: Rikollisuuden syyt (Nemo) 35,90 e

39 kommenttia

Juunappa

10.4.2008 19:01

Olipa tällä kertaa mielenkiintoinen veto Cityltä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

skeptikko

10.4.2008 20:18

No joo... mielenkiintoinen aihe. Kaikesta huolimatta suhtaudun varauksella uskoon "pamahtaviin" linnakundeihin. Sinänsä usko voi olla hyväkin juttu, mutta se ei muuta ihmisen luonteenpiirteitä, vaan ne ovat ihmisessä edelleen. Ei kyse ole mistään magiasta. Ihminen ei muutu hetkessä, ei sitten millään. Kyllä aito muutos on pitkä prosessi joka vaatii muutakin kuin raamatun lauseiden ulkoa opettelemista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

berniell

10.4.2008 21:59

Jepp, hyvä juttu kieltämättä.
Mutta uskoon tulemisesta olen samaa mieltä, se ei tapahdu hetkessä. Villiä huhua siis liikkuu myös siitä, että uskoon tuleminen täysin lääkkeiden lopettamisen syytä, liekö totta.
Suhtaudun kuitenkin epäilevästä tähän, voi olla temppukin, huonommanlainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

berlsuconi

15.4.2008 10:10

minäkin ihannoin rikollisia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jumala_hahhahah

15.4.2008 16:23

no ei mitään jumalaa ole ja tämä jamppa ei ole yhtään sen parempi että pamahti uskoon.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hesekieli 67

27.2.2015 14:25

Jumala On vaik ei uskois

Hihhuli666

15.4.2008 18:17

Kova vetohan tuo oli tuollaiselta esittäjältä, kuten itsekin luonnehti toimintaansa. Tsemiä miehelle!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

natural-porn

15.4.2008 21:09

"" "Oli johdatusta, että soitin Alibiin. En voinut enää vetää puheitani takaisin. Sittenhän vasta pelle olisin, jos nyt kieltäisin uskoni", hän sanoo. ""

-Kuules nyt vitun avohoito.

Mä olen varma että "uskosi" (eikä varsinkaan itsetuntosi) kestä vittuilua tippaakaan.

Suomessa on 12 teini-ikäistä jotka ihailevat sua, muutama sosiaalitantta joka säälii, sekä 5 miljoonaa jotka pitävät sua ihan pellenä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeesuksen oma

16.4.2008 03:37

Muistamme sinua rukouksin Lauri muista että et ole yksin Herra pitää sinusta huolen! kiitos Jeesus Kristus Aamen.
Kuinka voin pelastua
Syntisen rukous

SYNTISEN RUKOUS!
RAKAS TAIVAALLINEN ISÄ

Tulen eteesi Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Tuon eteesi kaikki syntini, kaikki taakkani ja kaiken sen, mikä minua sitoo ja vangitsee.

Isä, pese minut Jeesuksen kalliissa veressä jonka hän vuodatti Golgatalla minun syntieni tähden.

Katkaise synnin ja Saatanan kahleet minun ja omaisteni elämässä.

Pane minuun kalliin veresi merkki.

Halua antaa sinulle henkeni, sieluni ja ruumiini ja olla sinun omasi niin kauan kuin elän täällä maanpäällä ja sitten taivaassa.

Turvaudun uskossa yksin Sinuun, Herra Jeesus Kristus, Sillä sinä olet elävän Jumalan Poika. Ole Herrani ja Vapahtajani tästä hetkestä iankaikkisesti.

Uskon koko sydämestäni sen, mitä nyt suullani tunnustan näin sanoen: Sinä olet minun Vapahtajani, Herrani ja Jumalani. Olen nyt uudestisyntynyt -Jumalan lapsi. Uskon sen ja otan vastaan Jeesuksen nimessä AAMEN.
Jeesus sanoo:
"...sitä joka luokseni tulee, minä en aja pois"
Room 10:9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.Room 10:13
Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

beduiinin sukkahiki

16.4.2008 15:35

kaikka nämä aabrahamin uskonnot on samaa paskaa. lukekaa richard dawkinsin Jumalharha (God Delusion) ja eläkää elämäänne OIKEASTI

mitään jumalaa ei ole ja uskonnot ovat maailman ongelmien perimmäisin syy. tai siis TYPERYYS joka elää ja sikiää uskovaisissa.

miettikää mitä sanoisitte kuvitteelliselle jumalallenne taivaassa?

USKIS: minä uskoin, olen siis pelastunut, millään muulla ei ole ollut mitään merkitystä
JUMIS: kohtelit siis naisia alempiarvoisina, vihasit osaa luomistani mm. homoja, erimaalaisia ja eriuskoisia, tuhosit luomaani luontoa säälimättä et käyttänyt aivojasi eli suurinta ja hienointa luomustani juuri ollenkaan ja pidit Raamattua MINUN sananani ja nyt luulet tulevasi valtakuntaani???? AND YOU WILL BURN IN HELL KÄZÄÄM!!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ho Adelfos

17.4.2008 16:21

"kaikka nämä aabrahamin uskonnot on samaa paskaa. lukekaa richard dawkinsin Jumalharha (God Delusion) ja eläkää elämäänne OIKEASTI"

Kannattaa lukea sen jälkeen Alister McGrathin 'Dawkinsin Jumala' ja
'Ateismin lyhyt historia', niin tajuaa, että Richard Dawkins on populistinen
pelle.
Lauri, uskovaisena maailma on aina sua vastaan, koska se vihaa
Jumalan omia. Mutta Jeesuksen kanssa sä et ole koskaan yksin.
Onko siinä mitään ihmeellistä, että maailma meitä vihaa? Vihasihan
se meidän herraammekin jonka ristiinnaulitsi viattomana.
Pelastuksen voi vastaanottaa ainoastaan syntinen ihminen.
Tervetuloa joukkoomme. Viimeistään taivaassa nähdään!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hoi adolf!

17.4.2008 17:10

Ainut pelle on säälittävä alistar mcgrath ja siihen uskovat. niin ja muut uskovat kanssa.

voi hellanduudelis sentään pikku uskiksia nyyh. eikö kreikkalaiset, roomalaiset ja norjalaiset olleetkaan oikeassa vaan tuhansia vuosia vanhat nuotiotarinat ovat sittenkin oikeassa?

indoktrinoitu on yhtä tyhmä kuin vasemman jalan kumisaapas

p.s. katso jumalharhan takaosasta lähdeluettelo ja palaa asiaan kun on sen kirjat luettu. et todellakaan ole lukenut jumalharhaa koska et sitä ymmärrä, meemi soikoon!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Epäuskovainen

19.4.2008 00:31

Osoittaa Latelta rohkeutta paljastaa rikokset. Toisaalta taustatuki tulee taivaasta. Late on fiksu jäbä uskostaan ja sairaudestaan huolimatta. Sääli, että elämä vei raiteiltaan aikanaan.

On helpompi tuomita kuin ajatella (niin kai joku on joskus sanonut).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mokcba

21.4.2016 15:33

Samaa mieltä. Voi katsoa, että on kuitenkin hyvä, että mies on kääntänyt kelkkansa.
Kaikkea voi aina epäillä, mutta onhan mies niellyt aika kovaa kamaa elämänvarrella. Ihmisten surmaaminen ei ole mikään pikkujuttu, ja kun pääsee joskus linnakkeesta veke, on helpompaa sopeutua yhteiskuntaan näillä aatteilla kuin niillä aikaisemmilla.
Ylipäätään leimaaminen ja ihmisen anteeksipyynnön ja katumuksen torjuminen on aika kornia ja väkivaltaa jo sinänsä.
Toivotaan että Late pysyy vahvana ja auttaa langenneita kohtalotovereitaan pääsemään kaidalle polulle.

Kankee

19.4.2008 11:42

"Usko vaikka pöydän jalkaan" näin sanoi minulle teologi aikanaan: "tärkeintä että uskot johonkin pysyvään ja sinua voimakkaampaan" Aamen

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Medi02

19.4.2008 15:50

Erittäin rohkea ja uskalias teko. Helppo joidenkin konttorineitien on selitellä Laten uskonratkaisua. Miettikääpä hetki, että kulkisitte hänen kengissään. Ja siten vasta arvioida tilannetta.

Itse nostan sinulle Late hattua ja siunaa päätöstäsi. Olet rohkaisuksi omallekkin uskolle siitä, että Jeesuksen rakkaus ja totuus sekä armo voi notkistaa vieläkin kovimmankin kaverin polvet.

tv:
Diakoni Turusta
Medi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vigor mortis

21.4.2008 11:01

snadisti epäilyttää koko juttu et tää jannu ois tullu uskoon. toisaalta tää jannu on ollu myös luultavasti osan tuomiotaan ilman kamaa ja sitä kautta varmaan päässy ajattelee tekojaan vähä eri kantilta ku koksu ja spiidi psykoosin silmin... mut silti jotenki epäilyttää et tää ois totta. mut ei siinä, jos jannu on päättäny näin ni hyvä sille. toivottavasti kukaan ei kanna sulle kaunaa. rauhaa late vaik pellenä sua pidänki.

-Vigor

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

M_Chao

22.4.2008 01:42

On Johansson löytänyt uskon tai ei, haluaa pois nbk:sta/ tai ei niin silti jutussa puhuttiin että lähinmäisiä on uhkailtu. Sääntö mikä pitäisi olla kaikissa järjestöissä on: ETTÄ PERHE ON PYHÄ JA SUKULAISET, MIES VASTAKOON ITSE TEOISTAAN

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

natural born fuckers

22.4.2008 10:14

Mä haluisin nähä kun vigor epäilet tota asiaa kasvotusten siviilissä noilla samoilla sanoilla. Ei todellakaa oikeutettuu tai hyvää mitä Late on tehny mut mikä sä oot sitä jannuttelee.. Minkä se susta tekee?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Selkäranka!

22.4.2008 11:41

Ihminen on aiheutatta kärsimystä ja tuskaa monelle muulle ihmiselle ja nyt osa keskusteleen osallistuneista pitää häntä jotenkin hyvänä tyyppinä. Hänen uskoonsa tulo varmaankin lämmitää uhrien omaisten mieltä.

Taidanpa kanssa lahdata jokusen ihmisen ja sitten pamahtaa uskoon ja selitellä sitä pitkin lehtien palstoja. On se kiva uskonto kun kaikki sytinsä niiden lukumäärästä tai laadusta huolimatta saa anteeksi.

Väkilvalta on sairasta. Ei täällä kaikki muutkaan huonon perhetaustan omaavat rupea rötöstelemään ja toisia tappamaan. Nimim. samankaltaisista perheoloista kun artikkelin henkilö.

Ei se ole mikään vitun hyväksyttävä selitys. Jokainen päättä itse omista teoistaan. Ei se juoppo ja väkivaltainen isä niitä tee. Selittelyä! Koskaahan mikään ei ole itsestä kiinni, vaan aina se johtuu jostain muusta.

Selkärankaa kiitos!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lala*

22.4.2008 12:19

Jotenkin jäi sellainen tunne jutun luettuani, että tässä oli taas yksi City-lehden nauloista kristinuskon arkkuun. Jenkkityyliin uskoon pamahtava super-pahis elinkautisvanki, joka uskoo uskoontulon lyhentävän vankeustuomiota.

Johansson filosofoi kuin teinityttö, hieman sieltä ja täältä omiin lähtökohtiin sopivasti. Suurempi ajattelu näyttää puuttuvan vielä. Ehkä se vielä ilmaantuu kun vieroitus aineista on kestänyt tarpeeksi kauan.
Sen verran järkeä on tullut, että Johanssonilla melkeimpä harmittaa ATK-opintojen mahdollisuuden hylkääminen. Vai luinko ollenkaan oikein rivien välistä?

Ja btw: itse järkeilin jo teini-ikäisenä että saatananpalvojat ovat syvimpiä uskovaisia jumalaa kohtaan, koska heille jumala näyttäytyy hyvin konkreettisesti vihan kohteena eikä epäilystä hänen olemassaolostaan ole (kuten ehkä hartaalla uskovaisella kaikesta huolimatta saattaa olla).

Myöhemmin tajusin, että jumala on abstrakti, metafora maailman ja asioiden olemassaololle. Ei siis mikään partaukko pilven reunalla, kuten muut ateistit haluavat naureskella.

Toivoisinkin nyt City-lehdeltä pitkää katsetta peiliin ja harkitsemaan toisenkin kerran kristinuskon alasampumista. Useimmat himoateistitkin tietämättään elävät kristinuskon ja etenkin luterilaisten oppien mukaan. Sen rinnalla "kaupallisen joulun" kritisointi on lähinnä säälittävää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bösse

22.4.2008 14:12

On se vaan jännä juttu, että kaikki uskoontulleet ovat hulluja tai entisiä rikollisia. Yhtään täysjärkistä vakaasti uskovaista ei ole vielä tullut vastaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

äääh

23.4.2008 15:02

Ihmettelen, miksi rikollisten kurjaa lapsuutta tuodaan esille joka tilanteessa. Sillä lienee yhteys myöhempään antisosiaaliseen käytökseen, mutta kuten tässä ketjussa aiemmin kommentoitiin, se ei ole este kunnolliselle elämälle. Eli turha mussuttaa, paskasta voi nousta omalla tahdolla ja kovuudella.
Kovuudesta vielä. On se ihme, että näitä kriminaali- tyyppejä pidetään kovina ja heidän tekojaan hyssytellään. Mitä kovaa on luovuttamisessa ja murhaamisessa? Kovuus mitataan erilaisin mittarein, samoin miehekkyys.
Uskoon tulo on linnassa istuneilla tyypeillä yksi "mökkihöperyyden" muoto, vaikken kiistäkään kaikkien uskon syvyyttä. Toivoisin kuitenkin, että nämä oikeatkin uskovaiset muistaisivat sen, että maassa on uskonnonvapaus eikä omaa uskontoaan ole syytä tuputtaa aggressiivisesti ja pakottaa kaikkia sitä hyväksymään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nainentaalla

23.4.2008 15:17

Tietenkään kyse ei ole deterministisistä teoista, eikä huono lapsuus oikeuta ketään murhaamaan, mutta on helppo sanoa että paskasta pitää nousta, jos itse on kokenut kunnon lapsuuden. Millainen käsitys esimerkiksi lapsena hyväksikäytetyllä, hakatulla ja laiminlyödyllä lapsella voi aikuisenakaan muka maailmasta olla kuin se, että em. mainitut teot kuuluvat arkeen.
Toisaalta esimerkiksi empaattisuuden ja omatunnon sanotaan kehittyvän vain kasvatuksen myötä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

äääh

23.4.2008 15:59

Kommentoin kärkkäästi siksi, että olen itse alkoholistiperheessä kasvanut, jossa myöskään mielenterveysongelmat eivät olleet vieraita.
Silti olen pystynyt selvittämään tieni ns. normaalikansalaiseksi. En tosin kiellä, ettenkö olisi koskaan tuntenut vetoa toisenlaiseen elämään ja riskeihin.

En kuitenkaan antanut periksi ja sillä selvä. Uskon siis, että tiedän asioista jotain.

Olen kyllä samaa mieltä, että on jokseenkin vastenmielistä ja naiivia kun kultalusikka takapuolessa kasvanut, yliopiston käynyt psykologi analysoi ja antaa ohjeita kuinka pitää elää, tai olisi pitänyt. Tarvittavaa kompetenssia ei löydy ja se syö hommalta pohjan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

_storyteller_

24.4.2008 11:32

Hoh hoijaa mitä kommentteja; "en usko et se on oikeesti uskossa, ehkä sittenkin, epäilyttää jne." What`s the point with all this? Nada. Johansson on komentanut joukkionsa jo jakamaan raamattuja kerrostaloihin ja vain tosi nuija ja hänen kaverinsa epäilee sitä, etteikö heebo olisi tosissaan nyt Jeesuksen oma.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SalliK

24.4.2008 14:36

Onnittelen sydämeni pohjasta uskoontulosi johdosta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kusetusta

29.4.2008 22:03

Onko muuta keinoa vakuutella kelpoisuuttaan takaisin siviiliin kuin uskoon tulo ja eikö tämä palstatila mainosta sitä että tässä on nyt murhamies parannuksen tehnyt ja siviili kelpoinen anotaan sitä armahdusta lehtien palstatilan kera.Uskokoon ken tahtoo...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ananiashurmos

8.9.2008 18:41

Mistä helvetistä nämä komeat kaikkitietävät kommentit ovat peräisin. Tunnen Lauri Oskarin henkilökohtaisesti yli 20 vuoden takaa. Kukaan kommentoijista ei ole tajunnut sitä, että mies on suoraselkäisempi ja avoimesti rehellisempi kuin useimmat ns. kunnon kansalaisista, jotka ilmeisen tekopyhästi ovat nyt leimaamassa Lauria kusettajaksi. Hän ei ollut rosvona kusettaja. Miksi Lauri olisi nyt kusettamassa ketään?.

Mies on ollut suoraselkäinen siinä maailmassa, missä sitä pidetään tyhmyytenä ja sinisilmäisyytenä. Normaalissa elämässä avoin rehtiys on nostettu hyveeksi. Jutun kommentoijan tulisi tietää, onko hän itse kusettaja. Laurin sanoin: "jos ei itse kuseta, niin sitä uskoo jokaista vastaantulijaa rehdiksi. Mutta jos itse kusettaa, uskoo kaikkien muidenkin kusettavan."
Se, että mies kärsii megalomaniasta (allekirjoitan tämän) ja bipolaarisesta mielialahäiriöstä, jotka yhdessä huumeiden kanssa saavat hänet joko euforiseen juhlapsykoosin tai todelliseen painajaisharhatilaan, minkä todellisuudessa hän kokee olevansa vuoroin Elvis, sitten Jumala, ei ole syy väittää häntä kusettajaksi. Kertokaa ensin omakohtaiset psykoosikokemuksenne, ja koska useimmat eivät tiedä sellaisesta mitään, pitäisitte edes turpanne tukossa. Joku NBK:lainen voisi pitää myös mölyt mahassaan, mutta käsittäisin, että valtaosa heistäkin kelaa asian kuin minäkin: Antaa Laurin sanoa sanottavansa, ja jos tuntuu että pitää sanoa miehestä jotain, pitää sanoa se ensin hänelle naamatusten. Vaikka hänet voi tavata vain pleksien takaa monen vartijan tarkkailun alla - siis ilman pelkoa joutumisesta hankalaan tilanteeseen puheistaan, epäilen ettei syyttäjistä yhdenkään kantti riittäisi edes siihen. Terv, ajt

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pastori666

31.10.2008 13:59

Joo.Voimia vaan sinne bunkkeriin. EI liene hääppöstä siellä edes jeesuksen seurassa.

ps. pääseekö siellä vetämään läpäreitä? kun ei ole hanski on kumppanit korttiringissä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pääkytkin

31.12.2008 16:21

Itse uskon, ja toisaalta se usko ei ole meitin asia..
Oikeastaan sellaiset jotka eivät hyväksy toisten pelastumista ovat jumalan jalkojen juurellla pyytämässä pelastamista, koska jumala/jeesus antaa meille rauhan.
ne jotka syyttelevat hakevat herran puoleen...
Amerikkalainen helvetin enkeleiden pomo tuli uskoon, ja liittyi jeesuksen enkeliksi....
JA ON ELÄMÄSSÄ ONNELLINEN....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pääkytkin

1.1.2009 13:12

Haluaisin vielä kommentoida LAURIN juttua, vaikka en häntä tunne, niin MINUSTAKAAN EI OLE TUNNUSTAMAAN JOTTA OLEN TULLU USKOON JA ANTANU ELÄMÄNI JEESUKSELLE.... VAIKKA SYDÄMMENI SITÄÄ HUUTAKIN...
Mutta LAURI on kokenut saman kuin minäkin ja monet monet toiset..
Jos ajatellaan asiaa kuinka moni teistä lukioista kertoisi tulleensa uskoon ja vielä tämmöisen maineen omaava!!!!!!!!
Sehän on konkurssi: maineen menetys, kunnioituksen meno, kaverit jättää, vaimo jättää ja viimeiseksi tappo tuomio...
Lauri sai parhaan asian mitä se elämmäsä voi saada, muistaakseni luin jostain jotta LAURIN ÄITI rukoili poikansa puolesta pelastumista !!!!
JEESUS NÄYTTI MEILLE KAIKILLE KUKA ON OIKEASTI HERRA JA RAKASTAA MEITÄ KAIKKIA...
Itsekkin rukoilen LAURIN puolesta...
Kaikkea hyvää teille kaikille lukijoille...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SEPE SUSI

24.4.2009 23:49

MINUN MIELESTÄ VOISITTE LOPETTAA PASKAN JAUHAMISEN JA TYPERÄT KOMMENTTINNE TÄSTÄ ASIASTA!jokainen tekee itse valintansa elämässään on ne sitten vääriä tai oikeita!jos ko.henkilö on tullut uskoon eli löytänyt sisäisen rauhan ja haluaa kertoa omat tekonsa julki se on täysin hänen oma henk.koht valinta!turha jauhata sekoamis ja muuta paskaa jollei ole miestä ikinä tavannutkaan!!!jokainen ketä lähtee isojen poikien leikkeihin mukaan ei aina mieti että joskus jos haluaa unohtaa sen!se ei välttämättä ole helppoa!late on varmaan miettinyt asioita lusiessaan ja tullut siihen päätökseen uskon tulon myötä että hän laskee taakan harteiltaan ja antaa asianomaisille totuuden julki etteivät kaikki lusi ek:ta tietämättä totuutta!!!tämä oli laten valinta ja hän on silti aina minun silmissäni reilu,toveri henkinen ja vahva persoona!!!helppo täällä on ivata ja solvata toisen päätöksiä!!!jaksamisia latelle linnaan ja paskan jauhajille helvetin kiroukset niskaan sieltä raamatusta!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

petep

22.6.2009 13:19

onnea late!!uusi kerhosihan voisi olla NATURAL BORN LOWERS;)pääsyvaatimuksena selvitetty rakkauden tunnustus.siunausta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hhhhhhhhhhqqqqqqqqq

25.3.2010 19:48

Mikä teitä vaivaa. Hyvähän se vain on, jos rikollinen tulee uskoon ja lopettaa rikosten tekemisen. Riippumatta siitä, onko Jumala olemassa vai ei.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mies72

3.8.2011 19:23

hei ihmiset heräkkää ny vähä! miettikää ittenne tohon tilanteeseen? kuinka moni haluis riskeerata oman henkensä ja perheensä sen takia et kusettais uskoon tulemisesta? kyllä varmaan late on jonki aikaa miettiny mitä on tehty ennenku on tullu uskoon mut ei taatusti taida valehdella tosta uskoon tulemisesta koska sille taidetaan olla vähä vihasia ku tunnusti noi kaks murhaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Langennutvosu

20.9.2011 14:02

Ottaen huomioon pitkäaikaisen rikos- ja huumehistorian, niin on aivan paskan hailee mitä mieltä me olemme Laten ratkaisusta.
Pääasia on, että äijästä tulee yhteiskuntakelpoinen ja normaali ihminen ja kaiken lisäksi ukko väittä saaneensa sisäisen rauhan, kun on katunut kolttosiaan niin ihmisille kuin Jumalallekkin.
Ei lienee vaikea arvata, että arvostan kovasti tapaa, jolla mies sain muutoksen elämäänsä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeesus-auttaa-aina

18.3.2012 19:14

Laurin puhe oli jäähallissa koskettava. Lauri on ihanalla tavalla saanut tulla Jeesuksen omaksi, kun on sitä pyytänyt. Kyllä meillä kaikilla on SUURENMOINEN JUMALA, Hän auttaa aina niinkuin raamattu sanoo, kun vain pyydämme. - Olen itsekin ilmeellisellä tavalla saanut Jumalan armon ja saanut syntini anteeksi. Rukoilen ja kiitän Jeesusta Laurin puolesta. Kiitos Jeesus!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi