Lauri-Matti Parppei

Vähän Lapin lisää.

Lauri-Matti Parppei olisi valmis kelpuuttamaan myös Anna Erikssonin esiintymään Klustermukseen, jos tällä menisi huonosti.
Lauri-Matti Parppei olisi valmis kelpuuttamaan myös Anna Erikssonin esiintymään Klustermukseen, jos tällä menisi huonosti.

Raumalainen Lauri-Matti Parppei on järjestänyt Rauman Klustermus-festivaalin jo kymmenen kertaa. Piknik-henkinen festari on tänäkin vuonna ilmainen. Parppei on myös Itkevä tyttö -bändin laulaja, kitaristi, sanoittaja ja säveltäjä.

Järjestätte samaa festivaalia jo kymmenettä vuotta. Olisiko tuon ajan voinut käyttää toisinkin?

"Itse asiassa tuleva festivaali on kymmenes, mutta vuosi on vasta yhdeksäs. Lopettaminen on käynyt mielessä, mutta festarin päätteeksi on aina niin hyvä fiilis, että se estää."

Klustermus on nyt varhaisnuori. Miten hän suhtautuu isoihin poikiin?

"Meillä on Harjavallassa henkinen isoveli Karmarock. Olen mukana Karmarockin järjestämisessä, joten ollaan kyllä päästy isojen poikien juttuihin ihan hyvin mukaan."

Yhtyeesi Itkevä tyttö on esiintynyt Klustermuksessa joka vuosi, niin myös ensi kesänä. Onko esiintyjistä pulaa?

"Meidän ei pitänyt esiintyä tänä vuonna. Teemme syksyksi levyä, ja muutenkin ajattelimme palvella yleisöä poissaolollamme. Tapahtumaa järjestävältä Klustermus ry:ltä taisi kuitenkin loppua rahat, kun pyysivät meidät lavalle tänäkin vuonna."

Iskelmäyhtye Finlanders on kotoisin Rauman seudulta. Mikseivät he esiinny Klustermuksessa?

"Mehän yleensä otetaan esiintymän bändejä, jotka eivät ole vielä niin vakiintuneita. Mutta jos nämä artistit ryömivät joskus pohjamudissa, me voidaan kyllä tarjota keikkaa."

Opiskelet elokuva-alaa. Millaisen elokuvan tekisit Klustermuksesta?

"Todennäköisesti kyseessä olisi sekava taide-elokuva. Klustermuksen todellisuus on ollut aina tarinamuotoon puettua, ja lehdistötiedotteissa on ollut vähän Lapin lisää. Aika valheellista meininkiä se varmasti olisi."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi