Legendaarinen Lahden Erikois -olut palaa kauppoihin

Erikois Pils tulee ensin myyntiin Lahdessa, hiihdon MM-kisoissa, kuinkas muuten.

Lähes 90-vuotias Lahden Erikois Pils palaa markkinoille lähes alkuperäisellä reseptillä hiihdon MM-kisoihin Lahteen helmikuussa. Kisojen jälkeen sitä on saatavilla kautta maan, ja samalla lanseerataan myös Lahden Erikois IPA.

Lahden Erikois -tuotemerkki perustettiin vuonna 1930, kun kieltolaki oli vielä voimassa. Ensimmäiset Lahden Erikois -oluet olivat mietoja ja tummia, ja ensimmäinen vaalea olut, Lahden Erikois Pils, korkattiin vuonna 1935. 

Nyt lanseerattava Lahden Erikois Pils 4,5 % on alkuperäänsä kunnioittava saksalaistyylinen täysmaltaasta pantu pohjahiivaolut ‒ saman tyylinen kuin vuonna 1935 markkinoille tullut edeltäjänsä. Raikas ja aromikas, maukkaasti humaloitu olut on rapea vaihtoehto perinteiselle lagerille.

Maaliskuun lopulla myyntiin tuleva Lahden Erikois IPA 4,7 % ei ujostele. Roiman hedelmäinen IPA on Suomessakin kovasti muodinmukainen oluttyyli, ja tämä kullankeltainen ja voimakkaan katkeroinen pintahiivaolut puraisee ärhäkästi. Maultaan muhkea, selkeä ja puhdaspiirteinen IPA on miellyttävä, mukavan juotava olut.

”Olutkulttuurin uuden kukoistuksen myötä suomalaiset ovat löytäneet yhä vivahteikkaammat oluttyylit, ja on verrattoman hienoa tuoda Lahden Erikois -oluet takaisin juuri nyt. Ja vieläpä aloittaa Lahdesta! Hartwallin klassikko-olut tuo pöytään miltei vuosisataisen ammattitaitonsa ja siitä kumpuavan ainutlaatuisen tarinan”, iloitsee Hartwallin tuotepäällikkö Ari Nykänen.

Myös legendaarinen oranssi Lahtikko tekee paluun ‒ myyntiin tulee lähes 10 000 kappaleen erikoiserä käteviä Lahtikoita. Kymmenen olutpulloa tai -tölkkiä vetäviä retrolahtikoita voi ostaa vain tyhjänä. Ne eivät ole pantillisia monipakkauksia, vaan nostalgisia käyttöesineitä. Lahtikoita tulee löytymään etenkin hyvin tunnetuista päivittäistavaramyymälöistä, ensin Lahden alueelta ja huhtikuussa maanlaajuisesti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi