Lennä vapaana tai lepää rauhassa, mihin ikinä menitkin, Antti Pendikainen

Tunnettu extremeharrastaja menehtyi viikonloppuna moottoripyöräkilpailussa.

Antti Pendikainen nautti vauhdista ja extremekokemuksista. Tässä hän iloitsee onnistunutta hyppyä kuumailmapallosta ilman omaa laskuvarjoa.
Antti Pendikainen nautti vauhdista ja extremekokemuksista. Tässä hän iloitsee onnistunutta hyppyä kuumailmapallosta ilman omaa laskuvarjoa.

Viikonloppuna Suomi menetti yhden sympaattisen hurjapään, kun stunt-tempuistaan tunnettu Antti Pendikainen menehtyi sunnuntaina offroad-moottoripyöräkilpailussa Vesivehmaalla. Pendikainen ajoi Suomen Moottoriliitto ry:n tiedotteen mukaan kilpailussa puuhun ja menehtyi vammoihinsa saamastaan hoidosta huolimatta.

Pendikainen oli extremeharrastaja, joka meni pelkäämättä kohti hurjia kokemuksia. Hänen historiaansa kuuluu muun muassa kotikutoisia moottoripyörästuntteja Stunt Freaks Teamin videoilla, hyppääminen kuumailmapallosta ilman varjoa sekä julkisuuteen nousseet stuntit, kuten hyppääminen Tampereen Torni-hotellista Teräsmies-puvussa tai tyttöystävän vieminen treffeille kilometrien korkeuteen.

Pendikainen eli aktiivista elämää, johon kuului valtavasti suurten riskien harrastuksia. Vaikka turvallisuus on extremelajeissa korostetun tärkeää, ei se poista mahdollisuutta että jotain sattuu. Päinvastoin turvallisuudesta pidetään huolta, jotta minimoitaisiin onnettomuuksien mahdollisuus, vaikka se aina on olemassa.

Pendikaiselle riskinotto, vauhdikkaat harrastukset ja extremekokemukset olivat elämäntapa, joka merkitsi hänelle vapautta päättää omista tekemisistään. Absolutistin elämää viettänyt Pendikainen muun muassa kritisoi alkoholin ja muiden päihteiden aiheuttamaa yhteiskunnallista haittaa ja vertasi sitä omiin harrastuksiinsa.

“Sitä ei kyseenalaisteta. Siltä suljetaan silmät ja sen annetaan tapahtua. (Base-)hyppääminen on vaarallista ja totta kai ihmisiä kuolee, mutta Suomessa ei ole montaakaan tapausta, missä on oikeasti käyty edes lääkärissä”, Pendikainen kertoi Cityn haastattelussa.

Pendikaisen mukaan ihmisellä pitää olla vapaus liikkua ja päättää omista tekemisistään.

“Suomeen halutaan kohta varmaan kypäräpakko kävellessäkin. Holhouskulttuuri on mennyt siihen, että lähes kaikkea pitää säädellä ja kieltää. Ihmisten ei anneta tehdä omia päätöksiä, vaan syyllisiä etsitään aina, tapahtui mitä vaan. Suomessa on kokonainen sukupolvi nuoria, joilla ei oo minkäänlaisia motorisia taitoja ja joilta puuttuu täysin riskinarviointikyky, kun nuorena on kaikki tehty kielletyksi. Jo nyt on mietitään uskaltaako opettaja päästää lapsia esimerkiksi pulkkamäkeen liikuntatunnilla vai etsitäänkö heti syyllistä, kun lapsi satuttaa itsensä. Kun kaikki kielletään, niin tulee sukupolvia, jotka eivät osaa edes kaatua itse”, Pendikainen sanoi muutaman vuoden takaisessa haastattelussa.

Lue myös: Antti Pendikainen - Vapaata pudotusta ilman varjoa

1 kommentti

Battle Tomato

28.5.2019 10:32

BSBD, dear brother. May skies always be blue to you.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi