Liftareista otetaan mittaa Hitchball 4000 -kilpailussa

Oransseihin liiveihin pukeutuneet liftarit kansoittavat maantiet kesäkuun toisena viikonloppuna.

Kuva: Andrey Kiselev / Fotolia

Hitchball 4000 -kilpailu on taas täällä. Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävään liftauskilpailuun pyrki mukaan ennätysmäärä kilpailijoita, mutta 130 pyrkijästä mahtui mukaan vain 102.

Mistä on oikein kyse? Hitchball 4000 -kilpailun tarkoituksena on pareittain päästä pois Helsingistä ja tulla ajoissa takaisin - liftaten. Matka alkaa Oopperatalolta perjantaina 10. kesäkuuta kello 18, ja takaisin täytyy palata viimeistään ennen kuin päivä vaihtuu maanantaihin 13. kesäkuuta. Aikaa on siis alle 3 vuorokautta. Kilpailun pääsarjan voittaa pari, joka liftaa viikonlopun aikana pisimmälle ja ehtii ajoissa takaisin. Viime vuoden voittajapari ehti alle 65 tunnissa liftata Ivaloon ja takaisin.

Kisassa jokaisella joukkueella on mukanaan gps-lähetin, jonka avulla kilpailijat, ystävät, huolestuneet sukulaiset ja satunnaiset kuskit voivat seurata liftaajien sijaintia reaaliajassa Hitchballin verkkosivuilla.

Aiempina vuosina osallistujat ovat reissanneet läpi Suomen, Ruotsin, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan. Lukemattomien rekkojen ja henkilöautojen lisäksi liftaajat päätyivät vanhan Cadillacin, poliisiauton, Jehovan todistajien pakettiauton ja eläkeläisten täyttämän Kokkolan Kuvataideyhdistyksen kevätretkibussin kyytiin. Kyytejä löytyy monenlaisia.

Tapahtuman järjestää kisaa varten perustettu yhdistys HitchPro ry. Taustalla on se, että Suomessa liftareihin törmää vain harvoin. Monelle liftaus näyttäytyy pelottavana ja uhkarohkeana matkustustapana, vaikka peukalokyydillä reissaaminen oli yleistä vielä 1980-luvulla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi