Maailma suosii nuoria

Nuoret, lopettakaa valittaminen työelämän epäreiluudesta.

Kirjoittaja kuuluu kirkkoon hiljaisuuden aikaan (22–07).
Kirjoittaja kuuluu kirkkoon hiljaisuuden aikaan (22–07).

Nuoret, lopettakaa valittaminen työelämän epäreiluudesta. Koko järjestelmä on viritetty hyödyttämään vastavalmistuneita parikymppisiä. Jos kuulen vielä yhdenkin valituksen prekariaatin sortamisesta, jätän seuraavana ovesta sisään astuvan pätkätyöläisen palkkaamatta.

Teillä ei ole mitään hätää. Mikäli työpaikallanne aloitetaan yt-neuvottelut, suojautuminen on helppoa. Sen kun hankkiudutte raskaaksi, ja pesti on turvattu, sillä yksikään esimies ei uskalla antaa potkuja tulevalle äidille. Siitähän tulee hirmuiset sakot oikeudessa, ja pian päällikkö huomaa olevansa entinen.

Eikä raskausaika mitään verrattuna siihen, kun lapsi vihdoin syntyy. Siitä alkavat vanhempainvapaat, subjektiivinen päivähoito-oikeus ja mahdollisuus olla menemättä töihin, jos jälkikasvun otsa tuntuu kuumalta tai kurkkua aristaa. Kun minä olin nuori, kouluun piti viedä omat eväät, opettaja sai lyödä karttakepillä ja kantelijat pantiin juomaan vessanpöntöstä. Nykyään edes armeijassa ei saa sanoa pahasti, tai siitä nostetaan syyte.

Kun yhtiöistä irtisanotaan työntekijöitä, ensimmäisenä ulos pakotetaan viisikymppiset. Miksi? Koska me olemme osanneet neuvotella itsellemme kunnon palkat emmekä suostu pomppimaan kenen tahansa pojannulikan toiveiden mukaan. Asiantuntevan ja asiallisesti palkatun keski-ikäisen vaihtoehtona on vastavalmistunut maisteri, joka on nopea omaksumaan uutta. Kai sitä on pakko oppia nopeasti, kun ei tiedä mistään mitään.

Nykyisistä tuloistanne ette haluaisi lohkaista senttiäkään enempää vanhempienne eläkkeiden maksamiseen, koska elinaikakerroin on kuulemma epäreilu. Ehdotus: työskennelkää ahkerammin ja valittakaa vähemmän. Me kuolemme nuorina, joten saisimmeko edes jokusen vuoden nauttia pari euroa korkeammasta eläkkeestä?

Meidän opintolainamme katosivat inflaation myötä, mutta teidän tilanteenne on vielä parempi. Voitte nostaa vaikka puoli miljoonaa mukavaa town housea varten, koska Kreikan kansantalouden pian kaatuessa euro romahtaa ja joudumme kaikki elämään savupirteissä.

Kyllä sitten kelpaa kertoa lapsille, miten ennen oli kaikki paremmin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi