Maailman matkahinnasto

Matkailu avartaa. Ainakin jos yöpyy entisen ihmissyöjäheimon luona.

Yhä useampi suomalainen sanoo ei kiitos Zorbakselle ja ouzolle. Loman pitää olla muutakin kuin tummia rintakarvoja ja rajatonta rusketusta. Nyt järjestetään golflomaa, sukellusseikkailua, ratsastusmatkoja, viinitilakäyntejä ja extreme-matkailua. Joka 20. turisti maailmassa hakee television Survivor-ohjelman kaltaista elämystä. Määrän povataan kymmenkertaistuvan. Suomessa seikkailumatkailijoita on vajaa tuhat. Sen sijaan elämysmatkailijoita, eli laskettelijoita, golfaajia tai purjehtijoita, on lähes satakertainen määrä.

Suomessa seikkailumatkoja järjestää Peter Pan Maailma. Matkaohjelmassa on niin retkiä Siperian halki kuin visiitti ihmissyöjäheimon luokse Sumatralle.

"Kaksi kolmesta asiakkaistamme on naisia. Suurin osa matkailijoista on 30–60-vuotiaita", kertoo Peter Pan Maailman toinen omistaja Kristiina Juvonen. Peterpanilaiset tekevät 20 matkaa vuodessa ja matkan hintaan sisältyy suomenkielinen opas.

Omia polkujaan voi kulkea myös mukavammin. Select Travelin oppaassa esitellään kohteita, joissa silmä lepää mutta lompakko kalpenee. Esimerkiksi yö kenialaisessa luksusuokan hotellissa, jossa on telttamajoitus 1920-luvun tyyliin, maksaa 1 300 euroa.

Ja kuten olemme uutisista nähneet, tosirikkaat ovat matkalla avaruuteen.

Halvallakin voi kokea. Paahda luotijunalla Helsingistä Turkuun tai kiinnitä nojatuolisi turvavyö.

City pisti matkat hintajärjestykseen: Turusta avaruuteen ja Moskovasta Concordeen. Hyvää matkaa!

Hinnat saattavat muuttua.

38 e

Syöksy Pendolinolla Turkuun!
Aja lujaa ensimmäisessä luokassa Turkuun. Nauti rannikkomaisemista junassa, joka kulkee 220 kilometriä tunnissa. Pendolinolla pääsee myös Tampereelle.

Lisätietoa: www.vr.fi

63 e

Nojatuolimatkailun klassikko!
Tilaa maailman suurin matkailulehti Condé Nast Traveler kotiisi. Ihmettele paratiisejä, leiki kansainvälistä jet-settiä ja tilaa lennot Rodokselle. Irtonumero maksaa 10 euroa. Sekä amerikkalaisena että brittiversiona.

Lisätietoa: Akateeminen kirjakauppa

100 e

Mutakylve Porvoossa!
Pyöräile Haikon kartanoon ja yrittikylve kylpylässä. Kylpylähotellin Hyvä olo -pakettiin kuuluu Yorokobi-allasosaston vapaa käyttö, kuntosali, yöpyminen kahden hengen huoneessa, ateria ja aamiainen.

Lisätietoa: www.haikko.fi

160 e

Idän pikajuna Moskovaan
Aja junalla Moskovaan ja takaisin. 14 tunnin matkalla näkee äiti-Venäjän ihmeelliset aarteet. Junalla voi ajaa myös Ulan Batorin kautta Pekingiin tai Vladivostokiin, josta pääsee laivalla Japaniin.

Lisätietoa: www.vr.fi

230 e

Uinu uinu Singaporen Ritz Carltonissa
Nuku yösi matkailulehti Condé Nast Travelerin lukijoiden maailman parhaaksi hotellissa valitsemassa The Ritz Carlton Milleniassa Singaporessa. Jokaisen hotellihuoneen kylpyhuoneesta voi ihmetellä Singaporen rakennuksia. Hintaan sisältyy vain yö, ei lentoja.

Osoite: 7 Raffles Avenue.
Sviitissä uinuu 453 eurolla.

Lisätietoa: www.selecttravels.com

280 e

Pyöräile Visbyssä!
Uusi Silja Opera vie 29.6. alkaen kolmesti viikossa ruotsalaiselle unelmasaarelle. Hinta vaihtelee turistiluokan 280 eurosta 1 190 euroon. Matkaa tehdään 17 tuntia eli yö. Visbyssä on muun muassa tippukiviluolia ja Peppi Pitkätossun talo. Pyörän keksineet fillaroivat saaren ympäri.

Lisätietoa: www.silja.fi

360 e

Syö ykköskokin ruoat!
Lennä Lontooseen maistamaan, mitä brittien ykköskokki, 27-vuotiaana ensimmäisen Michelin-tähtensä ansainnut, nykyään kolmen tähden kokki, Gordon Ramsay on keitellyt uudessa keittiössään Claridge’s-hotellissa. Kolmen ruokalajin menu maksaa 50 puntaa. 340 euron hintaan sisältyy menu ja edestakaiset lennot Lontooseen.

Lisätietoa: www.savoy-group.com

410 e

Svingaava Sousse!
Aurinkomatkojen ensi syksyn halvimmassa paketissa matkaat Tunisian Sousseen viikoksi. Läheinen Port el Kantouissa sijaitseva golfkenttä on 36-reikäinen.

Lisätietoa: www.aurinkomatkat.fi

500 e

Työleiri Albaniassa!
Tee vuoden hyvä työ ja siivoa Velipojan rantaa Albaniassa. Kansaivälisillä työleirillä tehdään hyvää ruoka- ja majoituspalkalla. Matkat kohteeseen maksavat työntekijät itse. Tänä vuonna Albaniassa pidetään vain yksi leiri. Omat saippuat ja pyyheliinat mukaan.
Leiriytymisaika: 15.8.–30.8.

Lisätietoa: www.alli.fi

1 200 e

Samppanjatilaa!
Brittiläinen luksustason viinimatkoihin erikoistunut Grand Cru Travel järjestää vierailuja muun muassa samppanjatiloille. Kesäkuun matkan kohteena ovat Veuve Clicquot’n, Michel Arnould’n, Andre Clouet’n samppanjatalot. Hintaan ei sisälly lentoa Lontooseen, mutta Lontoosta eteenpäin kaikki kuuluukin pakettiin.

Lisätietoa: www.grand-cru-travels.com

1 400 e

Pistetään Pohjois-Koreaksi!
Pohjois-Koreasta on nähnyt jos jonkinlaisia turistidokumentteja ja uutislähetyksistä voisi päätellä, että ihmiset haluavat sieltä pikemminkin pois. Pohjois-Korean Pjongjangiin lentävät sekä Air China että Air Koryo Pekingistä. Ennen matkaa on hankittava noin 15 dollarin hintainen viisumi. Lähin suurlähetystö on Tukholmassa. Paras paikka saada viisumi on kuitenkin kuulemma M.K. Ways Bangkokissa (57/11 Wireless Road, Bangkok 10330; Tel.: [66] (2) 254-4765, 255-3390, 254-7770, 255-2892). Viisumia hakiessa ei kannata sanoa ainakaan olevansa toimittaja. Hintaan sisältyvät edestakaiset lennot ja viisumi. Muista matkallasi: älä koske naista, hauku Kimiä tai anna kenellekään lahjoja.

Lisätietoja: www.kilroytravels.com

1 500 e

Tyylikkäästi siivellä!
Matkatessasi luksusmatkatavaroita valmistavan Louis Vuittonin monogrammilentolaukun kanssa olet arvoisessasi seurassa. Pégase 60 -laukussa on muun muassa äänettömät pyörät (harmi, kukaan ei kiinnitä huomiota siihen, että sinulla on ylihinnoiteltu laukku!) ja teleskooppivedin.

Lisätietoa: www.louisvuitton.com

1 700 e

Apua, vesi putoaa!
Iguassun putouksille Brasilian ja Argentiinan rajalle haluavat nyt kaikki. Putouksia hehkutetaan muun muassa Condé Nast Traveler -lehdessä. Iguassussa sijaitsee maailman eniten vesiputouksia: peräti 275, joista korkein on 90 metriä! Yövy Brasilian puolella Cataratas-hotellissa, joka sijaitsee luonnonpuistossa. Aamiaista nauttiessa voi ihailla putouksia. Tsekkaa tavara ennen lähtöä: Mission-elokuvan alkukohtaukset on kuvattu täällä. Hintaan sisältyy kaksi yötä hotellissa, lennot Helsingistä Sao Paulon kautta Iguassuun ja takaisin.

Lisätietoa: www.tropicalhotel.com.br

1 900 e

Ylös, ulos ja Alaskaan!
Kierrä bussilla 19 päivää Alaskassa. Yhdysvaltalainen Trek America järjestää minibussimatkoja halki Amerikan. Alaskan kiertomatkalla käydään muun muassa napapiirillä. Luvassa karhun katselmusta ja kullankaivuuta. Hintaan eivät sisälly edestakaiset lennot Suomesta, eikä hotellimajoitus.

Lisää tietoa: Kilroy Travels

2 500 e

Maalitauluna Afganistanissa!
Ensi vuonna Peter Pan Maailma vie jo kokeneet seikkailumatkailijat Afganistaniin. Matkaohjelma syntyy paikan päällä, siksi vain Peter Pan Maailman matkoilla olleet reissulasset pääsevät kyytiin. Matkalla vieraillaan ainakin Kabulissa ja Kandaharissa. Rajan voi ylittää Intiasta. Hintaan sisältyvät lennot, opastus ja majoitus.

www.peterpanmaailma.com

2 600 e

Luksustelttailua Keniassa!
Vietä kaksi yötä Keniassa, Cottar’s 1920’s Mara safari campissa, luksusluokan safarileirissä. Teltat on sisustettu 1920-luvun safariantiikilla. Safarileiri sijaitsee Masai Marassa 9000 hehtaarin luonnonpuistoalueella. Hinta sisältää ruoat ja juomat ja vaatteiden pyykkäyksen. Hotellissa ruoka tarjotaan hopeisilla ruokailuvälineillä, samppanjaakin saa juoda niin paljon kuin sielu sietää. Hotelli sijaitsee 45 minuutin lentomatkan päästä Nairobista. Hinta sisältää kaksi yötä hotellissa.

www.selecttravels.fi

3 000 e

Ihmissyöjäheimon vieraana!
Leiki survivoria! Miten olisi kymmenen päivää entisen ihmissyöjäheimon vieraana? Mentaway Islandilla Sumatran saariryhmään kuuluvalla saarella Indonesiassa asuu heimo, joka vielä 1930-luvulla täydensi ruokavalionsa proteiinitasapainoa ihmislihalla. Matkalla nukutaan ihmisisyöjäkylissä vierasmajoissa omissa pussilakanoissa retkeilypatjalla. Hinta on laskettu sen mukaan, että seurueessa on neljä ihmistä. Hintaan kuuluu majoitus, lennot, suomenkielinen opas ja, heh, ihmissyöjien valmistama ruoka.

www.peterpanmaailma.fi

6 035 e

Suhahda New Yorkiin!
Pidä hatustasi kiinni ja kiidä vajaassa neljässä tunnissa Pariisista New Yorkiin Concordella. Edestakainen lento hieman yli 8000 euroa. Hintaan eivät sisälly lennot Suomesta.

Lisätietoa: www.airfrance.com

8 400 e

Etelän risteily!
Etelässäkö pingviinejä? Ainakin Etelämantereella. Käy tarkistamassa valaat ja hylkeet yksitoista päivää kestävällä risteilyllä. Risteily alkaa Tulimaasta, Ushuaiasta.

Lisätietoa: Olympia Kaukomatkatoimisto

7 600 000 e

Kelluva asunto!
Vajaalla 8 miljoonalla eurolla saa 301-neliöisen kolmion suuresta The World -luksusristeilijästä. Kaksio maksaa 2,5 miljoonaa euroa. Laivan yhtiökokous päättää nokan suunnan. Lähitulevaisuudessa laiva ankkuroituu muun muassa Cannesin filmifestivaaleille ja golfin British Openiin Edinburghiin.

22 000 000 e

Elintilaa avaruudesta!
Tee Dennis Titot ja Mark Shuttleworthit. Kouluttaudu kosmonautiksi ja lennä avaruuteen. Harjoituskausi kestää vuoden. Sojuz-lennolla matkataan 500 kilometriä.

2 kommenttia

Ihmettelen vaan

12.1.2015 15:06

Suhahda New Yorkiin!
Pidä hatustasi kiinni ja kiidä vajaassa neljässä tunnissa Pariisista New Yorkiin Concordella. Edestakainen lento hieman yli 8000 euroa. Hintaan eivät sisälly lennot Suomesta.

Jopas on ajankohtasta tietoa....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sivustaseuraaaja

12.1.2015 23:41

Juttu julkaistu 2002, joten silloin saattoi olla hyvinkin ajankohtaista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi