Maailman suurin viiniyritys ja kannabisjätti lyöttäytyivät yhteen: "Yritämme saada etumatkan hyödyn"

Kaksi suurta yritystä aikovat tuoda markkinoille kannabisviinejä massatuotantona. Muuttaako se alkoholi- ja kannabiskulttuuria laajemmalla skaalalla?

Kuva: Milles Studio / Fotolia

Myös alkoholialan katseet kääntyvät kannabiksen suuntaan maailmalla tapahtuneiden muutosten myötä. Sekä lainsäädäntö että asenteet kyseistä päihdettä ja lääkeainetta kohtaan ovat löystyneet viime vuosien aikana huomattavasti eri puolilla maailmaa. Kannabiksen käytön laillisuus saattaa tuoda mukanaan suuren mullistuksen myös alkoholimarkkinoilla. Nyt tilaisuuteen on tarttumassa maailman suurin viinialan yritys Constellation, joka ensimmäisenä suurena massayhtiönä loikkaa kohti uutta juomakulttuuria.

Constellation hankki omistukseensa kymmenisen prosenttia kanadalaisesta kannabisjättiläisestä Canopy Growth Corporationista, joka on maailman suurin pörssissä toimiva kannabisalan yritys. Kauppahinta oli noin 191 miljoonaa dollaria. Viinivalmistaja Constellation tähtää kaupalla markkinoille, jotka syntyvät, jos kannabis vapautetaan maanlaajuisesti Yhdysvalloissa. Myös viihdekäyttö on vapautettu jo useassa osavaltiossa Yhdysvalloissa ja Constellation haluaa ottaa vahvan kulmauksen markkinasta koko maan tasolla. Constellation tätä silmällä pitäen uskoo, että kannabiksen laajempi laillistaminen on tapahtumassa pian.

“On hyvin todennäköistä että niin tapahtuu, kun otetaan huomioon mitä tähän mennessä valtiotasolla on tapahtunut. Yritämme hyötyä tästä ottamalla etumatkaa”, sanoo Constellationin toimitusjohtaja Rob Sand Wall Street Journalin haastattelussa.

Viinin ja kannabiksen keskenään sekoittaminen ei ole uusi juttu. Esimerkiksi Canna Vine -yritys on valmistanut kyseistä juomaa vuodesta 2010, jolloin sen menestystä pidettiin lähes mahdottomana tehtävänä. Vastoin kuvitelmia, perustajat uskoivat tuotteeseen ja vuonna 2015 tuote saapui myyntiin Kaliforniaan, joka onkin ainut paikka, josta sitä voi saada - mikäli lääkekannabislupa löytyy. Canna Vine suunniteltiin tuomaan pehmeän pilvinen fiilis, ilman suurempia THC:n vaikutuksia.

Nyt kun maailman suurin viinialan yritys hyppää mukaan, ei jää enää kysymystä siitä, etteikö kannabisviini-tuote saisi laillistetuilla alueilla ansaitsemaansa näkyvyyttä. Viinijätti yhdessä kannabisjätin kanssa vievät toisiaan eteenpäin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi