Mademoiselle Maurice tekee värikkäistä origameista katutaidetta

Ranskalaisen taiteilijan sateenkaariorigamit ovat valloittaneet niin Pariisissa, Vietnamissa kuin Hongkongissakin.

Katutaidetta ei tarvitse tehdä spraymaaleilla: ranskalainen taiteilija Mademoiselle Maurice käyttää taiteessaan paperia.

Maurice on vuosien varrella luonut erilaisia urbaaneja installaatioita. Hänet tunnetaan kuitenkin parhaiten värikkäistä origamitaideteoksista, joita hän on askarrellut Pariisin, Vietnamin ja Hongkongin kaduille.

Molempiren haastattelussa hän kertoo aina ihailleensa katutaidetta. Kadut ovat Mauricen mielestä paras näyttelytila hänen kaltaisilleen artisteille. Hän käyttää aina yksinkertaisia materiaaleja, jotka ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Origamiteoksetkin ovat vain väliaikaisia, sillä Maurice käy siivoamassa ne pois muutaman päivän kuluttua niiden kiinnittämisestä ja käyttää hyvin säilyneet paperit uudestaan.

Maurice ei mainosta töitään, vaan niitä tullaan ihailemaan spontaanisti. Taiteilija nauttii siitä, kun hän näkee yleisön reaktion.

Maurice oppi tekemään origameja asuessaan vuoden Japanissa, jossa hän oli todistamassa läheltä Fukushiman ydinonnettomuutta. Silloin hän päätti tehdä taidetta ydinonnettomuuksien uhrien muistoksi. Hänen töissään toistuu mm. origamikurki, joka symboloi rauhaa. 

Maurice ihailee mm. Aung San Suu Kyita ja Gandhia. Tulevaisuudessa taiteilija haluaisi elättää itsensä taiteellaan ja kiertää esimerkiksi kouluissa ja sairaaloissa ympäri maailman. Hänen toiveenaan on myös robinhoodmaisesti jakaa vähäisiäkin tienestejään apua tarvitseville.

"Olen kaukana intellektuellista, mutta minulla on silmät ja sydän, ja se on tarpeeksi", Maurice sanoo haastattelussa.


Alkuperäinen lähde: Colossal

1 kommentti