Maijastiina Vilenius

Comic book gal.

Maijastiina Vileniuksen kotiin tulee myös Aku Ankka.
Maijastiina Vileniuksen kotiin tulee myös Aku Ankka.

Linnankadulle avattiin vuoden alussa Turun Sarjakuvakauppa. Yhdeksän alan harrastajaa pisti voimavaransa yhteen ja perusti osakeyhtiön. Maijastiina Vilenius on yksi yhdeksästä ja toimii sekä sarjakuvakaupan että Turun Sarjakuvakerhon tiedottajana. Vilenius kertoo kaupan palvelevan lähinnä aikuista lukijaa.

"Meiltä ei löydy Aku Ankkaa tai Karvista. Suuri osa sarjakuvistamme poikkeaa mainstreamista."

Mikä sarjakuva on lähinnä omaa elämääsi?

"Viime aikoina minua on eniten koskettanut Hannele Richertin Sielun koostumus – Sudenkuoppien käsikirja. Se on henkilökohtainen teos johon on koottu tarinoita kymmenen vuoden ajalta. Sarjakuvassa käsitellään masennuksesta selviämistä. Luen paljon blogisarjakuvaa. Pidän luonnosmaisesti piirretyistä omaelämänkerrallisista jutuista."

Miksi sarjakuvat ovat perinteisesti poikien juttu?

"Naiset ovat tulleet esiin vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana. Naispiirtäjien määrä on sen jälkeen kasvanut räjähdysmäisesti. Yksi syy on internet ja päiväkirjamaiset blogisarjakuvat. Päiväkirja on voimakkaammin naisten juttu."

Onko sarjakuvaharrastajien nörttimaine ansaittu?

"Ainakaan kauppamme asiakkaista ei voi tämänkaltaista stereotypiaa vetää. Sarjakuvassa on niin monia genrejä, että lukijatkin ovat hyvin erilaisia."

Teit gradusi Fingerporin kielellisestä kikkailusta. Kuinka usein lauot näsäviisauksia?

"Ilmaisen itseäni kirjallisesti paremmin kuin suullisesti. En koe olevani kovin sanavalmis vaan olen hidas reagoimaan. Jälkeenpäin mietin mitä olisi pitänyt sanoa."

Turun Sarjakuvakauppa, Linnankatu 7
http://www.turunsarjakuvakauppa.fi
http://www.turunsarjakuvakerho.net

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi