Marja Salo

Pasilan maalaistyttö lypsää vuohia ja näyttelee indie-elokuvassa.

Marja Saloa, 28, kiukuttaa. “Sain valtavan puhelinlaskun ja ajattelin, että nyt tarvitaan jättipotti. Yritin ostaa Stockalta arpaa  ja myyjä kysyi papereita. Arpoja myydään kuulemma vaan yli 15-vuotiaille!”
Marja Saloa, 28, kiukuttaa. “Sain valtavan puhelinlaskun ja ajattelin, että nyt tarvitaan jättipotti. Yritin ostaa Stockalta arpaa ja myyjä kysyi papereita. Arpoja myydään kuulemma vaan yli 15-vuotiaille!”

Kävelemme Marja Salon kotikadulla, jossa kuvataan Salkkareita.

"Kun ulkoilutan koiriani, hidastamme aina kuvausryhmän kohdalla. Toivon, että joku huomaisi koirani ja ne pääsisivät näyttelemään. Sitten koirat saisivat elättää mua."

Toistaiseksi Salon täytyy ansaita elantonsa itse. Kansallisteatteriin kiinnitetty Salo ja hänen Teatterikorkeakoulun kurssikaverinsa Antti Launonen ja Laura Birn näyttelevät indie-elokuva Korkeimman oikeuden pääosat. Helsinkiläisen vaihtoehtoskenen toilailuja seuraava elokuva valmistui talkootyöllä. Rahoitus raavittiin omista ja sukulaisten pusseista. Näyttelijät saisivat palkkaa, jos leffa tuottaisi jotain. Siis eivät saisi palkkaa.

"Ohjaaja Olli Ylinen on tyyppi, jolle äiti ei ole ikinä kertonut, etteivät elefantit lennä. Ollin kanssa on joskus vaikeaa tehdä töitä, meinasi mennä hermot. Olimme kuvanneet 20 tuntia metsässä trance-bileitä. En voi sietää teknoa, ja iltamyöhällä ohjaajalta tulee ohjeita kuten ’sano repliikki silleen keltaisesti’."

Elokuvassa ollaan miltei koko ajan sienissä, hapoissa tai vähintään pilvessä.

"Toivon, ettei tätä pidetä huumemyönteisenä elokuvana. Ensi-iltayleisö, salillinen hippejä, kyllä samastui käyttäjiin."

Suurin osa Korkeimman oikeuden tekijöistä oli amatöörejä, jotka ohjaaja suostutteli mukaan samoista vaihtoehtopiireistä, joissa itse liikkuu. Salo on kameran edessä jo konkari.

7-vuotiaana Salo maanitteli UIT:n kapellimestarina työskennellyttä isoisäänsä ottamaan itsensä lavalle. UIT:ssä hulahti kymmenen kesää, jonka jälkeen Salo näytteli suomalaisissa tv-sarjoissa kuten Siamin tytöt, Puhtaat valkeat lakanat ja Samaa sukua, eri maata.

"Lukiossa vierähti seitsemän vuotta. Kun luokkakaverini valmistuivat, mulla oli kasassa neljä kurssia."

Viime kesänä Salo noudatti luonnon kutsua ja seurasi haavettaan ryhtyä maatalon tyttäreksi. Pasila-lapsi ei voi tuosta vain perustaa maatilaa, joten Salo lähetti Suomen alkuperäiskarja ry:n keskustelufoorumille viestin: tulen töihin palkatta, en osaa mitään, mutta olen nopea oppimaan.

"Laitilalaisella juustotilalla oli mahtavaa! Asuin asuntovaunussa ja heräsin joka aamu 5.30 lypsämään vuohia. Ensi vuonna haluaisin tilalle, jossa kynnetään maata hevosella."

Korkein oikeus ensi-illassa 17.11. Flamingossa Othello, Sylvi ja Kulkurin laulut Kansallisteatterissa

File: Marja Salo

  • Pituus: 159 cm
  • Paino: 50 kg
  • Siviilisääty: Seurustelee
  • Tuoksu: Metsä
  • Juoma: Hanavesi
  • Ruoka: Intialainen
  • Palkka: n. 28 000 e/v
  • Puhelin: Nokia 2600

1 kommentti

Jopew

24.10.2020 21:53

Söpö

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi