Marja Tallgren

Naiset radalla.

Marja Tallgrenille on sanottu, että roller derby muistuttaa säännöiltään amerikkalaista jalkapalloa. Taklauksilta ei voi välttyä.
Marja Tallgrenille on sanottu, että roller derby muistuttaa säännöiltään amerikkalaista jalkapalloa. Taklauksilta ei voi välttyä.

Tampereen roller derby -joukkueessa pelaava Marja "ZHOmbie Marja" Tallgren edusti Suomea lajin ensimmäisissä MM-kisoissa viime vuoden lopulla. Suomi sijoittui kisoissa viidenneksi.

Tuliko kisojen jälkeen tavattua torilla?

"Ei tosiaankaan. Kuulin kuitenkin huhua, että jotkut helsinkiläiset lähtivät meidän Ruotsi-pelin jälkeen käymään torilla. Mitään suurta kansanriemua ei ole ollut."

Joukkueenne nimi on Tampere Rollin’ Hos. Miksi kaikki derby-nimet ovat niin roiseja?

"Ne ovat jäänne alkuaikojen roller derbystä. Silloin laji oli enemmän jonkinlaista miesten viihdyttämistä. Nykyisin se on ihan oikeaa urheilua."

Kutsuvatko pelikaverit sinua etu- vai pelinimellä?

"Pääsääntöisesti pelinimellä. En itsekään tiedä kaikkien uusien pelaajien oikeita nimiä."

Prosentuaalisesti kuinka suuri osa tapaamistasi ihmisistä on tiennyt, mitä roller derby on?

"Ehkä kaksi prosenttia."

Pystytkö tiivistämään derbyn säännöt pariin lauseeseen?

"Kyseessä on naisten täyskontaktilaji, jossa kaksi joukkuetta luistelee ovaalin muotoista rataa vastapäivään. Kummassakin joukkueessa on yksi pisteidentekijä, jonka tavoitteena on tehdä pisteitä ohittamalla vastustajien pelaajia."

Roller derbyhän keksittiin jo 1920-luvulla. Miksi ensimmäinen seura perustettiin Suomeen vasta 2009?

"En tiedä. Amerikassa lajin uusi tuleminen koitti vasta noin 10 vuotta sitten. Roller derby oli tosi pitkään jäissä ja on nyt muuttunut alkuperäisestä todella paljon. Lajin nykymuodolla ei ole kovin pitkä historia."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi